Familia Omnia Mea

Direktlänk till inlägg 22 april 2009

Lilla bus <3

Av Johanna Widoff - 22 april 2009 12:55

Vecka 20Barnet:
Ditt lilla barn är ungefär 20 cm lång och väger runt 300 gram. Huvudets diameter är 43 mm. Hjärnan är inne i en intensiv utvecklingsperiod. Flera miljoner nervceller behövs för barnets motorik. Utvecklingen av nervbanorna resulterar i att barnet nu kan göra medvetna och mer koordinerade rörelser, som att suga på tummen och svälja fostervatten. Det är en medfödd reflex som är viktig för barnets överlevnad efter födelsen. Det övar sig inför den kommande amningen. Barnet simmar runt i nästan 1/2 liter fostervatten. Det sväljer hälften av denna mängd varje dygn och förnyar mängden genom att kissa ut det igen. Flera olika hudlager utvecklas och barnets hud tjocknar. Fosterfettet skyddar huden mot skavsår och hudsprickor. Barnets hjärta slår med mellan 110-160 slag i minuten.Mamman:
Du har nu kommit precis halvvägs i din graviditet.
Livmoderns övre kant når till naveln. Som väl är finns det i dag ett stort utbud av mammakläder för alla smaker och plånböcker för nu kan du antagligen inte ha dina vanliga kläder längre. Är du trött kan en förklaring vara järnbrist. De flesta gravida behöver någon form av järntillskott från mitten av sin graviditet. Du har ökat din blodvolym med nästan 50%. Dessutom är det allt större barnets järnbehov mer påtagligt under den andra hälften av graviditeten. Rådgör med din barnmorska.Finner inte ord för den lyckan, de otroliga i att vara gravid, att dela någonting så fantastiskt som ett litet barn med den man älskar mest i hela världen. <3 Jag är så glad att kunna ge ett småsyskon till hjärtebarnet, som jag vet kommer bli en fantastisk storasyster. <3

Det är obeskrivligt, spännande och läskigt på samma gång. Jag är jätte glad att lilla bus är så vild av sig så vi (jag) kan känna honom/henne. Det är magi!
 
ANNONS
 
mammatezzan

mammatezzan

22 april 2009 15:25

halvvägs nu då. Hur känns det??
Jag har fått en ny design i bloggen, kolla in vet ja!

http://alexandraochlukasmamma.blogg.se

 
Rebecca

Rebecca

22 april 2009 18:35

oj va jobbigt ;) men lite skoj att köpa nå nya mammakläder då iallafall kanske ? :) hihi!

ja, jag förstår det :)
jag tycker att det verkar så mysigt :)
följer din blogg, flera gånger om dagen är jag inne och kikar! :)
såååå mysigt!

vi ses på lördag, många varma KRAMAR! :)

http://rutigarooth.blogg.se

 
mammatezzan

mammatezzan

22 april 2009 22:15

det är inte jag som gjort själva header och så men alla roligheter på sidorna fixar jag själv, men visst e det fint??

http://alexandraochlukasmamma.blogg.se

 
Jessica

Jessica

24 april 2009 18:21

Fina magen:)

tack för kommentaren du skrev. *kram*
Trevlig helg

http://www.busnova.blogspot.com

 
Mikaela

Mikaela

5 maj 2009 16:58

Jag är helt klart avis på dig som får gå igenom detta ;)

http://mikaela85.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Widoff - 22 februari 2017 05:31

Hallå där ute. Jag kan inte sova. Jag vill och tänker så myckey. Här ekar det tyst. Jag saknar att skriva men ibland går luften ur. Motivationen tryter och jag saknar mening. Ja, i perioder är det tungt, mera grått och ingenting går ihop, alls, kan...

Av Johanna Widoff - 18 maj 2016 11:20

  Jag har tappat bort orden och inte skrivit nästan någonting alls på väldigt (för mig) länge. Jag saknar det. Jag älskar att skriva av så många anledningar och det är en av mina drömmar.   Världen är en stressig plats, nya val som ska fattas ö...

Av Johanna Widoff - 26 november 2015 22:41

När mina barn är ledsna, eller har ont, då blöder mitt hjärta. När det känns som att det onda de bär på gör dem tysta och ledsna och berövar dem glädjen som jag önskar dem, då gör det ont i hela mig. När jag känner att de brottas med känslor och t...

Av Johanna Widoff - 16 augusti 2015 23:56

När sommaren är slut och allting börjar om... När ljuset (och värmen falnar, för mörker och svala vindar... Jag välkomnar höstens friska luft, klara färger och varma filtar. (även om det för stunden verkar som att sommaren bestämt sig för att stann...

Av Johanna Widoff - 12 maj 2015 10:59

Alla mammor och bonusmammor, alla halva- och nya familjer. Alla barn med två hem. Alla barn med många vuxna omkring sig. Pappor mammor, extra vuxna, föräldrar, plast, "låtsas" (!?), bonus... Vad vi än kallar oss, så är vi här, där, av någon anledning...

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Familia Omnia Mea     med Blogkeen
Följ Familia Omnia Mea     med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se