Familia Omnia Mea

Direktlänk till inlägg 13 maj 2009

Det är magiskt med ord.

Av Johanna Widoff - 13 maj 2009 20:51

Så mycket man kan göra och använda dessa små saker till. Så mycket man kan skapa, eller rasera. Så mycket man kan säga och visa… Men det är inte allt, det är så mycket mer med ord. Fantastiska och fasansfulla!


Det finns stora ord om stora saker, det finns svåra ord som man knappt ens förstår och små ord som stoppas in lite var stans. Det finns ord som beskriver och talar om och ord som man inte riktigt vet var man ska göra av. Ord kan beröra, med värme och kyla. Ord kan både såra och läka och när det gör ont så tar det lång tid innan det går över, för ett yppat ord kan man inte sudda ut eller ta tillbaka. Det finns nog ord om allt faktiskt, och ord på olika språk. Men även om det är så finns det ändå saker som ord inte ens riktigt kan förklara, eller förklaringar som beskriver orden rätt.


Det är ganska krångligt med ord, knepigt och knåpigt och vissa gånger går de knappt att stava till eller uttala.

Så vart ska man göra av alla dessa ord? Vad använder vi alltsammans till egentligen? För ofta tycker jag de stora orden förminskas eller missbrukas, slängs iväg när det var någonting annat man menade. Eller så faller de i glömska och används för sällan. Kanske förkortas orden för att världen är så nedrans stressig…


För mig har ord alltid varit viktiga, inte bara orden i sig utan hela innebörden och vad som ligger bakom. Jag älskar att uttrycka mig och måla fram en bild av vad jag själv ser eller känner. Då kommer ett stort ordförråd väl till pass. Men ofta nu på senare tid känner jag mig lite efter mig själv vad gäller ord – jag önskar mig flera, mera, bättre, större och mindre och några stycken där emellan. Jag vill vara rik på ord! Jag vill kunna dela med mig, jag vill kunna göra mig förstådd liksom jag lika gärna vill förstå andra.


Det är alltid bra att ha ord, för man har alltid användning av dessa små krumeluriga saker.


.

Morgon promenad med Ronja i morse, har blivit en god och härlig vana! Hem, äta frukost och diverse morgon sysslor… Skola, lunch, iväg en sväng igen och sedan hem och dona lite före Älsklings ankomst och så åkte vi tillsammans för att hämta hem hjärtebarnet och handla hem lite mat och nyttigheter. Jag körde ut allesammans och ställde mig och lagade mat – potatismos, korv och majskolv hade Älskling beställt och det var riktigt gott.


Mycket tankar och känslor som flyger runt just nu. Hoppas att jag efter idag får lite ordning på i alla fall delar av alltsammans. Jag vill ha ordning, mår bra av ordning! Självklart vill jag även ha oreda eller smått kaos ibland – balans!!! Men inte när det blir för mycket eller bortom kontroll. Oftast kan jag kontrollera mitt lilla kaos, men det finns gånger då allt snurrar så fort att jag inte hinner med och ja, då kan till och med den skickligaste ballerinan tappa ballansen. (dessa gånger handlar det nog ganska mycket om att ha ett bra skyddsnät, saken är bara den att det vet man inte förens man faller. . . )


Det är skönt att det snart är helg och ännu bättre att det är mys vecka :) Som vi går och längtar efter det annars! <3 Visst finns det saker jag önskar vore annorlunda, relationer jag önskar utredda och frågor besvarade. Det finns saker jag vill få sagda och annat som jag så gärna skulle lyssna till. Men allting har sin tid och jag vet inte, men det känns inte som att jag har någonting jag kan göra åt alltsammans mer än vad jag gör, eller inte gör… Att det kan vara så svårt!


Imorgon är en ny dag och allt kan hända! Jag når inte samma höjder nu jag gjorde för någon vecka sen, men jag ser fortfarande toppen och vet att jag kan ta mig upp igen. Vissa dagar ska man bara ta det lite lugnt, hålla huvudet kallt och ha tro till att allting ordnar sig med tiden. Jag längtar alltid till den här tiden och jag mår alltid som bäst då. <3


Imorgon ska kära syster följa med mig och det är jag så innerligt tacksam och glad för! Du är en stjärna! Sen händer så klart en hel massa annat bus och kul! Jag vill ut och promenera, plugga lite och så tänkte jag väl vara duktig här hemma igen. Ack som jag gör…


Nu ska jag ta hand om lite tvätt, ut med Ronja och sedan krypa ner i sängen och sova.

.

 See ya lator alligator ;p

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Widoff - 22 februari 2017 05:31

Hallå där ute. Jag kan inte sova. Jag vill och tänker så myckey. Här ekar det tyst. Jag saknar att skriva men ibland går luften ur. Motivationen tryter och jag saknar mening. Ja, i perioder är det tungt, mera grått och ingenting går ihop, alls, kan...

Av Johanna Widoff - 18 maj 2016 11:20

  Jag har tappat bort orden och inte skrivit nästan någonting alls på väldigt (för mig) länge. Jag saknar det. Jag älskar att skriva av så många anledningar och det är en av mina drömmar.   Världen är en stressig plats, nya val som ska fattas ö...

Av Johanna Widoff - 26 november 2015 22:41

När mina barn är ledsna, eller har ont, då blöder mitt hjärta. När det känns som att det onda de bär på gör dem tysta och ledsna och berövar dem glädjen som jag önskar dem, då gör det ont i hela mig. När jag känner att de brottas med känslor och t...

Av Johanna Widoff - 16 augusti 2015 23:56

När sommaren är slut och allting börjar om... När ljuset (och värmen falnar, för mörker och svala vindar... Jag välkomnar höstens friska luft, klara färger och varma filtar. (även om det för stunden verkar som att sommaren bestämt sig för att stann...

Av Johanna Widoff - 12 maj 2015 10:59

Alla mammor och bonusmammor, alla halva- och nya familjer. Alla barn med två hem. Alla barn med många vuxna omkring sig. Pappor mammor, extra vuxna, föräldrar, plast, "låtsas" (!?), bonus... Vad vi än kallar oss, så är vi här, där, av någon anledning...

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Familia Omnia Mea     med Blogkeen
Följ Familia Omnia Mea     med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se