Familia Omnia Mea

Direktlänk till inlägg 10 juni 2009

Lilla bus <3

Av Johanna Widoff - 10 juni 2009 09:55

Vecka 27

 

Barnet:  Är nu ca 32 cm långt och väger 1 kilo. Dess ansikte har blivit lite rundare. Foten mäter 4 cm. Skulle barnet födas i vecka 27 har det mer än 90% chans att överleva, det har allt som behövs för ett liv utanför livmodern. När du nu går in i den sista tredjedelen av din graviditet återstår mognad och tillväxt. Barnet är fortfarande mycket magert då det inte har lagt på sig något underhudsfett ännu. Huden är röd, tunn och täckt med fosterfett. Ögonen och ögonlocken är nästintill fullt utvecklade, kan ännu inte urskilja olika objekt men ser ljus och skuggor. Barnets hörsel har förfinats och det uppfattar mer nyanserat röster, musik och plötsligt höga ljud.


Genom att uppmärksamma barnets rörelser kan du få en bra bild av hur ditt barn tillbringar sina dagar och nätter. I likhet med barnet i mammas famn, så somnar barnet om du vyssjar och gungar. Dina dagliga aktiviteter kanske inte känns som gungande rörelser för dig men fostervattnet utgör en sådan kudde att allt ditt barn känner är ett mjukt vaggande. Därför är det troligare att barnet sover mer under dagtid. På kvällen när du lägger dig till ro för att sova vaknar barnet ofta och du känner sparkarna tydligt.Mamman: Vid den här tiden i graviditeten känner många kvinnor av alla möjliga slags besvär. Ryggproblem är vanligt förekommande. Den allt tyngre magen gör att det blir svårare att hålla ryggen upprest. För att balansera sticker du antagligen ut hakan och svänger mer i korsryggen. Det gör att du lätt blir trött, både i nacke och i korsrygg. Tänk på din hållning när du står upp. Vila genom att ligga ner en stund varje dag och lägg gärna en kudde i svanken när du sitter. Ömma ryggmuskler brukar må bra av lite försiktig massage. Kanske du kan be din partner?


Dina bröst kommer att förändras under hela graviditeten. De har nog vuxit en aning sedan de började svullna under de första tre månaderna av graviditeten. Många kvinnor upplever att även vårtgården förändras. Under den första tremånadersperioden blev förmodligen vårtgården mörkare. Ingen vet säkert varför detta sker men experter tror att den mörkare nyansen ska visa på målet och således hjälpa den nyfödda att hitta till bröstvårtan vid amning. Det är en tillfällig förändring och varar upp till 12 månader efter förlossningen.


Om du är som de flesta andra gravida kvinnor, så drömmer även du mycket på nätterna och drömmarna är ibland kaotiska. Vad i hela friden är det fråga om? De dramatiska drömmarna kan bero på de extra hormonerna som far genom din kropp. Det kan också vara din hjärnas sätt att hantera alla tankar och känslor som du upplever just nu. Vad det än beror på, njut av dina vibrerande nattliga tillflykter och ta de inte så allvarligt.Ja oj oj som tiden går! Det är helt fantastiskt, otroligt och överväldigande. Lilla bus är riktigt vild och jag känner ofta och tydliga knuffar, puffar, pill och hur man nu ska beskriva allt som känns och händer där inne. Ibland känner jag ryggen längs med hela magen och då spänner det ordentligt. Några sparkar (?) syns även tydligt utanpå magen!

Det är helt ofattbart och alldeles underbart att vara gravid, om än inte alltid så lätt att hänga med när det kommer en svallvåg hormoner. Nog för att jag glatt kan säga att jag har det väldigt lätt. Vet inga direkt negativa symptom eller kramper faktiskt och det är skönt. Visst foglossning i höften så det känns lite ibland, men vad är det då?


Längtar efter dig lilla underverk! Som jag längtar! Pratade lite med mamma idag och jag blir så himla glad när dem frågar och pratar om bebisen, jag vet att den här lilla skatten är så efterlängtad och välkomnad till världen - det är skönt att känna och veta det!


På en av sidorna där jag hittar allt om vad som händer varje vecka stod det beräknat om 90 dagar (plus, minus . . .) det är inte speciellt mycket!

Har en känsla av att den här sommaren kommer att gå fort, även om vi gör mycket roligt och det är saker som händer och jag verkligen kommer njuta och må bra av är jag både glad och rädd att helt plötsligt stå där, sommaren är över och alldeles strax är det dags...

Lite läskigt! Men samtidigt längtar jag så väldans mycket!

 
 
ANNONS
 
Rebecca Rooth

Rebecca Rooth

10 juni 2009 15:46

åååh så mysigt!
och en sån fin tjej med en sån fin magen!
det här kommer att bli superduper bra :)
tänk va lycklig lilla bebisen kommer vara när h*n kommer ut. och har så underbara föräldrar och en sån bra stora syster! :D

Kram på dig tjejen!

http://rutigarooth.blogg.se

 
Rebecca

Rebecca

11 juni 2009 16:15

sv:
jaa det tror jag också!
skolavslutningen hade jag idag :)
jag var till kyrkan och fick betyg. sen bums hem! jag är nämligen super förkyld, ont i halsen, hosta och huvudvärk!
så jag ligger här och fryser! :/

så ikväll när alla är ute och träffar varandra ska jag hyra en film och köpa en MASSA godis. för det tycker jag gott att jag kan få om dom ska ha roligt utan mig ;) haha!
Hoppas allt är bra med dig (och bebisen såklart!), Daniel och Nea :) du får hälsa dom så mycket från mig!

Massor av kramar

http://rutigarooth.blogg.se

 
Jessica

Jessica

11 juni 2009 18:12

Åh ja det är fantastiskt att vara gravid, tänk att vi människor kan skapa något så fint. Det är otroligt. Njut av graviditeten det går såå fort!!!! Du é jättefin. kram på er

http://www.busnova.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Widoff - 22 februari 2017 05:31

Hallå där ute. Jag kan inte sova. Jag vill och tänker så myckey. Här ekar det tyst. Jag saknar att skriva men ibland går luften ur. Motivationen tryter och jag saknar mening. Ja, i perioder är det tungt, mera grått och ingenting går ihop, alls, kan...

Av Johanna Widoff - 18 maj 2016 11:20

  Jag har tappat bort orden och inte skrivit nästan någonting alls på väldigt (för mig) länge. Jag saknar det. Jag älskar att skriva av så många anledningar och det är en av mina drömmar.   Världen är en stressig plats, nya val som ska fattas ö...

Av Johanna Widoff - 26 november 2015 22:41

När mina barn är ledsna, eller har ont, då blöder mitt hjärta. När det känns som att det onda de bär på gör dem tysta och ledsna och berövar dem glädjen som jag önskar dem, då gör det ont i hela mig. När jag känner att de brottas med känslor och t...

Av Johanna Widoff - 16 augusti 2015 23:56

När sommaren är slut och allting börjar om... När ljuset (och värmen falnar, för mörker och svala vindar... Jag välkomnar höstens friska luft, klara färger och varma filtar. (även om det för stunden verkar som att sommaren bestämt sig för att stann...

Av Johanna Widoff - 12 maj 2015 10:59

Alla mammor och bonusmammor, alla halva- och nya familjer. Alla barn med två hem. Alla barn med många vuxna omkring sig. Pappor mammor, extra vuxna, föräldrar, plast, "låtsas" (!?), bonus... Vad vi än kallar oss, så är vi här, där, av någon anledning...

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Familia Omnia Mea     med Blogkeen
Följ Familia Omnia Mea     med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se