Familia Omnia Mea

Direktlänk till inlägg 5 augusti 2009

Lilla bus <3

Av Johanna Widoff - 5 augusti 2009 10:23

 


Vecka 35


 


Barnet: Medelvikten är 2.5 kg och längden 46 cm. Huden är täckt av ett tjockt lager fosterfett, vernix, som skyddar huden i fostervattnet. Navelsträngen är nästan en halv meter lång. Den är snurrad som en telefonsladd, elastisk och stark.

Den allra sista delen av graviditeten närmar sig. Hos förstföderskan har barnet oftast lagt sig med huvudet fixerat ner i bäckenet. Det kan vara en av anledningarna till att det inte rör sig på samma sätt som tidigare. Det har inte längre samma svängrum. Barnet ökar i vikt med mellan 25 och 30 gram per dag och det börjar bli rejält trångt. Det räcker med att du känner liv varje dag. Många tycker att barnet har mer bestämda perioder, vanligen kvällstid, när det är som livligast.

Det är viktigt att äta mycket järnrik kost under de sista tre månaderna. Barnet tar upp detta viktiga mineral från din kropp för att bygga upp ett järnförråd i sin egen kropp, framför allt i form av röda blodkroppar. Detta sker till största delen under den sista månaden före förlossningen.


Mamman: Du kan känna dig trött och ha ont i både rygg och bäcken. Magen börjar bli stor och tung. Det är inte så konstigt om du känner dig obekväm. Kanske oroar du dig för att du gått upp mycket i vikt. Det är inte så konstigt och det mesta är vätska som försvinner av sig själv efter att du fött. Sluta inte äta eller försök hålla igen. Du och ditt barn behöver mycket näring så här i slutet av graviditeten.

Antagligen tänker du mycket på förlossningen. Hur skall det bli? Kommer jag att klara förlossningssmärtan? Frågor och tankar avlöser varandra. Skriv gärna ner dem, prata både med din partner och med barnmorskan.

De allra flesta kvinnor brukar komma till en punkt när man känner sig redo. När man, om än spänd men också förväntansfull och beslutsam, inget annat vill än att få komma i gång med sin förlossning. Förbered er så gott ni kan och ta reda på så mycket som möjligt. Kunskap lugnar och ger större trygghet.
En trygg mamma föder lättare och genom att vara avspänd och fokuserad kan smärtupplevelsen lindras av sig själv.BM besök i tisdags, allt gick bra. Gått upp lite, värden och blodtryck var jätte bra, har till och med lågt blodtryck för att vara höggravid... Bebis och magen växer och vi följer våran kurva. Hjärtat hördes riktigt tydligt med jämna slag <3 Åh vilken känsla!

Bebis har fixerat huvudet i beckenet nu också, vilket känns skönt att veta - vilken duktig krabat vi har! <3

5 veckor till BF :-o


 Bebis busar och knölar som vanligt; gärna en armbåge i sidan (höger) och fötterna upp under revbenen och gräva lite. . . Igår morse hade bebis hicka och hela magen skuttade =)

Ibland lägger h*n sig och "putar" längs med hela kulan - då känns det både spänt och tungt! Andra gånger ser jag med ett leende och ofantlig värme hur magen rör på sig, guppar och putar åt olika håll efter hur bebis rör sig innuti <3


Magen känns tung, jag påverkas mer, eller känner av graviditeten på ett annat sätt nu. Jag är tröttare och orkar mindre, både vad gäller promenader och annat håll i gång. Har dessutom ett större sug på någonting, vad är obestämt... Men det går i vågor ändå - både gällande ork och sug, för ibland sprudlar hela jag och orkar med en hel massa jag inte förstår att jag fortfvarande kan/orkar =)


Jag har börjat tänka över vad som ska med i BB väskan och om någon vecka har jag tänkt ställa iordning den - bara för att. Jag hoppas faktiskt lilla bus vill vara lite tidig!
Vi har kläder för den första tiden, skötbordet står klart och allt är iordning. Hoppas mamma och pappa kommer snart så att jag får bädda vaggan dem ska ta med sig. Bilstolen och vagnen står här i vardagsrummet...
Blöjor har vi inga, men förutom det och, alldeles säkert, diverse småsaker eller annat vi kommer på kan vara bra att ha, har vi nog faktiskt allting.

 
ANNONS
 
Tessan

Tessan

7 augusti 2009 21:11

Vad stor du är nu gumman! :) Nu närmar det sig.. ska bli kul att få träffa dig och den lille sen! ;)

http://algoma.devote.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Widoff - 22 februari 2017 05:31

Hallå där ute. Jag kan inte sova. Jag vill och tänker så myckey. Här ekar det tyst. Jag saknar att skriva men ibland går luften ur. Motivationen tryter och jag saknar mening. Ja, i perioder är det tungt, mera grått och ingenting går ihop, alls, kan...

Av Johanna Widoff - 18 maj 2016 11:20

  Jag har tappat bort orden och inte skrivit nästan någonting alls på väldigt (för mig) länge. Jag saknar det. Jag älskar att skriva av så många anledningar och det är en av mina drömmar.   Världen är en stressig plats, nya val som ska fattas ö...

Av Johanna Widoff - 26 november 2015 22:41

När mina barn är ledsna, eller har ont, då blöder mitt hjärta. När det känns som att det onda de bär på gör dem tysta och ledsna och berövar dem glädjen som jag önskar dem, då gör det ont i hela mig. När jag känner att de brottas med känslor och t...

Av Johanna Widoff - 16 augusti 2015 23:56

När sommaren är slut och allting börjar om... När ljuset (och värmen falnar, för mörker och svala vindar... Jag välkomnar höstens friska luft, klara färger och varma filtar. (även om det för stunden verkar som att sommaren bestämt sig för att stann...

Av Johanna Widoff - 12 maj 2015 10:59

Alla mammor och bonusmammor, alla halva- och nya familjer. Alla barn med två hem. Alla barn med många vuxna omkring sig. Pappor mammor, extra vuxna, föräldrar, plast, "låtsas" (!?), bonus... Vad vi än kallar oss, så är vi här, där, av någon anledning...

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Familia Omnia Mea     med Blogkeen
Följ Familia Omnia Mea     med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se