Familia Omnia Mea

Direktlänk till inlägg 15 januari 2011

Om sanningen ska fram - del 2

Av Johanna Widoff - 15 januari 2011 21:45

Igår när jag hämtade Felicia på dagis och pratade lite med fröken blev jag så glad, jag kände hur jag som växte och kände mig så stolt, trygg och jaa.. I alla fall så berättade hon att (första dagen efter lovet) Felicia hade gått runt där inne och kikat på ett så härligt sätt, upptäckt nya saker och utstrålat en sådan trygghet och harmoni, alldeles  tillfreds med tillvaron.
Det är så skönt att höra att hon har det så bra och trivs på dagis och jag blir så klart jätte stolt över mig själv också som har  kunnat ge Felicia en så fin och trygg start i livet! För det är grunden hon står på sen.

Som förälder blir man alltid glad över positiva saker om sina barn! För båda våra tjejer är så härliga och goa, dem är frammåt, glada, trevliga (ja storasyster i alla fall, Felicia pratar ju inte så mycket än :p ) och snälla. Båda är dessutom väldigt omtänskamma, vilket är väldigt fint tycker jag!


Daniel och jag är bra föräldrar och vi har alltid funnits där för tjejerna, visat dem hur viktiga och speciella dem är, hur älskade dem är!! Vi har stöttat och kommer fortsätta stötta dem och visa allt detsamma hur viktiga dem är för oss.
Jag är verkligen glad att vi har tjejerna, dem är våra solstrålar, och allt som vi har gjort och gör tillsammans!

Konflikterna som tyvärr fortsätter och vakna nätter ibland, eller någonting annat som kanske får mig lite ur balans och gör en trött, tar så klart på krafterna emellanåt. Men det är ingenting jämfört med all den stora glädje och ofantliga kärlek som vi delar och upplevt tillsammans under de här åren.

Vad gäller de tråkiga och, enligt mig, väldigt onödiga konflikterna... Ja, vad säger man? Det är aldrig bara ens fel! Man måste lyssna, komunicera, göra val, mötas, jämka och ge med sig. Men kanske viktigast, man måste gå vidare och vilja att det ska bli bra, våga tänka om och se till sig själv i första hand, för all förändring kommer från en själv och det börjar i tankarna!
Kanske måste man se saker från "ett annat håll", vara lite positiv och optimistisk. Allting har ju någon fördel, men det beror på vad man jämför med...!
Jag har tänkt om, ställt om hela mig och jag vill!!!

Jag styr mitt eget liv. Jag är ”herre” över mig själv och det är upp till mig att ta mig dit jag vill vara. Livet handlar om att göra val, att möta sina val. Visst där händer en massa saker hela tiden som jag inte kan styra över eller göra någonting åt. Livet har sin gång, vi föds och vi dör, det är säkert och ingenting vi kan påverka nämnvärt. Men där emellan och inför allt vi ställs inför så kan vi välja!
Vi väljer åt vilket håll vi går, vi väljer vilka vi vill umgås med, vad vi vill göra och vilken mat vi vill äta. Men vi väljer också hur vi möter och tar allting som händer omkring oss. Vi väljer helt själva vad vi gör åt med och för allting omkring oss.
Ibland blir vi kanske ”offer för omständigheter”, vi låter bli att välja eller ta hand om oss själva och istället lägger vårt ansvar och liv på någon annan... Men ingen annan kan leva för oss eller göra dessa val.
Du bär nyckeln till din egen lycka och väljer man att ”lägga ansvaret om sitt liv” på någon annan, det vill säga inte möta det som händer en, då står man ganska handfallen och försvarslös i livet. För ingen mer än man själv kan göra någonting åt det.

Under min uppväxt har jag varit med om möten och stunder elller händelser som fått mig att må riktigt dåligt. Personer har sårat mig djupt och jag har varit så ledsen och haft ont in i själen. Det händer fortfarande saker som skakar om min värld, som sårar och gör ont. Det kommer fortfarande stunder då jag känner mig förtvivlad över omständigheterna och som att livet är allt för orättvist och svårt.
Allting kan jag inte göra någonting åt, alla kan man inte påverka och man kan varken tycka om alla eller allting som händer. Men jag kan välja hur jag ser på det, hur jag möter det och vad jag sedan gör av det.
Jag har valt att vända andra kinden till, att tänka på någonting bra istället och försöka vända på saken. För ingenting blir bättre av att ”ge igen” eller älta.


  


Det finns bara en som kan leva ditt liv – det är du själv!
Du lever livet av dig själv, för din egen skull, inte för någon annan! Tycker du dig leva för någon annan blir ditt liv en lögn... För ingen annan kommer leva livet åt dig!
Livet är här och nu, allt som har hänt har hänt, det finns ingenting man kan göra åt det. Man får lära av sina misstag, be om ursäkt ibland och gå vidare – göra framtiden bättre.Livet är nu – lev det!

Av dig själv, för dig själv – tillsammans med andra!

I’m loving the sun !

 
ANNONS
 
Linda

Linda

18 januari 2011 14:14

Kul & se dig igår! :-)

http://lindqvistlinda.blogg.se

Johanna Widoff

18 januari 2011 21:31

Detsamma! :) Jag såg dig faktiskt i lördags också på Slick ;) Men det var bara hastigt, du och Angelica (!?) som struttade förbi så snyggt ;)Fått tag i böcker ordentligt? Vilka ämnen läser du nu?

 
Linda

Linda

19 januari 2011 13:04

Åh, det var värst. Det hann jag inte se! :P Tror däremot jag såg Danne där inne, men det var också hastigt :) Ja, jag har fått tag i alla böcker som behövs. Dudå? Jag kommer läsa VOMS, Medicinsk grundkurs, Etik och så läser jag andra terminen på Arbetsmiljö :) Dudå?

http://lindqvistlinda.blogg.se

Johanna Widoff

20 januari 2011 12:28

Jajjamen! :) Lite roligt (och kanske behövligt) att umgås och vara "bara mig" ibland, vuxen med vuxna sådär.. Har inte varit ut många gånger sen Felicia kom, inte ifrån henne heller, förutom dagis/skol tid. Hade riktigt trevligt och hon hade myskväll med farmor och farfar :)

Skönt! Jo jag väntar bara på att få hem någon till :) Läser Matte B VOMS, Etik och Psykologi. Vilken dag ska du läsa Etik på?

Trevlig helg! ;)

 
Linda

Linda

21 januari 2011 10:00

Ja, men visst behöver man komma ut ibland & roa sig :)

Jag kommer att läsa Etik på torsdagseftermiddagar. Den andra tiden krockar med en annan kurs jag ska läsa :) Och jag har inte Hugo den veckan, så då gör det inte så mycket att jag går i skolan länge :)

Åh, Psykologi läste jag förra terminen.. det är väldigt intressant faktiskt :)

http://lindqvistlinda.blogg.se

 
Amanda

Amanda

26 januari 2011 08:39

Ja visst är hon underbar?!!
Jag laddade hem den men jag slutade titta rätt snabbt. Texten funkar inte som den ska eller är inte översatt alls.. Så jag får nog vänta ett tag till tyvärr....
Kram

http://amandiii.blogg.se

 
Ingen bild

Amanda

26 januari 2011 15:05

Haha, du hade ju kommenterat ett inlägg till..

Jag gör den thaimat som pappa alltid har gjort hemma.
Jag börjar med att steka lök en stund och sen ned med fransyska eller lövbiff som du skär i små strimlor. När det stekts klart så häller du på den mängd vatten som du vill ha som sås. I med currypasta och chilipeppar efter smak. Salta lite. Sist så har jag i paprika som jag stekt i lite olja på sidan om precis innan riset kokat klart! Klart! :)

Jag har faktiskt aldrig gjort thaimat efter ett recept men jag har ett antal kokböcker. :P Hoppas det ska smaka. :) Kram

Johanna Widoff

26 januari 2011 20:23

Tack :) Lät gott! Daniel gillar thi och jag tycker också det är gott så är kul att testa lite nytt ibland och sådär ;)

Okej.. synd det med texten! =/
Längtar jag efter att se den!
kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Widoff - 22 februari 2017 05:31

Hallå där ute. Jag kan inte sova. Jag vill och tänker så myckey. Här ekar det tyst. Jag saknar att skriva men ibland går luften ur. Motivationen tryter och jag saknar mening. Ja, i perioder är det tungt, mera grått och ingenting går ihop, alls, kan...

Av Johanna Widoff - 18 maj 2016 11:20

  Jag har tappat bort orden och inte skrivit nästan någonting alls på väldigt (för mig) länge. Jag saknar det. Jag älskar att skriva av så många anledningar och det är en av mina drömmar.   Världen är en stressig plats, nya val som ska fattas ö...

Av Johanna Widoff - 26 november 2015 22:41

När mina barn är ledsna, eller har ont, då blöder mitt hjärta. När det känns som att det onda de bär på gör dem tysta och ledsna och berövar dem glädjen som jag önskar dem, då gör det ont i hela mig. När jag känner att de brottas med känslor och t...

Av Johanna Widoff - 16 augusti 2015 23:56

När sommaren är slut och allting börjar om... När ljuset (och värmen falnar, för mörker och svala vindar... Jag välkomnar höstens friska luft, klara färger och varma filtar. (även om det för stunden verkar som att sommaren bestämt sig för att stann...

Av Johanna Widoff - 12 maj 2015 10:59

Alla mammor och bonusmammor, alla halva- och nya familjer. Alla barn med två hem. Alla barn med många vuxna omkring sig. Pappor mammor, extra vuxna, föräldrar, plast, "låtsas" (!?), bonus... Vad vi än kallar oss, så är vi här, där, av någon anledning...

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Familia Omnia Mea     med Blogkeen
Följ Familia Omnia Mea     med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se