Familia Omnia Mea

Direktlänk till inlägg 15 februari 2011

A heart filled with Love

Av Johanna Widoff - 15 februari 2011 21:15

Allt som en förälder gör...

 

Ett barn är en gåva,
de dyraste av allt man får.
Ett barn är en välsignelse,
ett underverk.



En förälder blir och är mer än man någonsin varit förut.

En förälder klarar sådant som ingen annan kan,

vet sådant ingen annan vet.


Att vara förälder är krävande, svårt och kan göra ont ibland. Att vara förälder är det bästa och mest sagolikt underbara som jag någonsin upplevt.

Att vara förälder är spännande, utmanande, lärorikt och utvecklande. Det är genomsyrat och pöser av salig lycka, enorm stolthet och kärlek bortom världens alla mått och gränser.


 



En förälder får svara på finurliga och djupa frågor, bära livets svar och kunskap. En förälder har alltid vaksamma, nyfikna ögon och öron på sig och har därför ofta både egna och andras "krav" och förväntningar på sig. Allt som man gör och säger påverkar ju ens älskade ungar och hur dem sedan utvecklas, uppfattar och blir...



En förälder agerar sjukvård och taxi, kock och städerska, sömmerska, uppassare och behöver färdigheter och kunskaper större än de mesta andra. En förälder är en vän, en vuxen förebild, en förälder bär oro, kärlek, sätter gränser och håller rutiner... Något som är långt ifrån lätt alla gånger då det inte finns många tydliga svar och ingen kan säga vad som är mer rätt än någonting annat. Allt beror på uppfattning och situation, kunskap, erfarenheter och personlighet. Någonting som fungerar för mig och barnen i en situation fungerar inte säkert för någon annan...



Det är både tankar och känslor i omlopp, frågor om rätt och fel, oro, framtids tankar och planering, kost, uppfostran och sedan fortsätter det...



Jag blev förälder långt före jag fick barn. Jag hade barn före jag blev mamma. För i och med flytten hemifrån, hit till Han som jag vill vara med, fick jag en familj, en nyfamilj.

Det var nytt, pirrande härligt, spännande, annorlunda... Sen visade det sig vara även svårt, konfliktfyllt, orosfyllt, smärtsamt nästan stundtals och jag möttes av känslor som förtvivlan och maktlöshet mitt ibland all den pirrande lyckan och varma svallande kärleken.

Ett är säkert, det är långt mycket lättare att vara Mamma än BonusMamma!!! I våran familj (och många andra) räknar vi inte "dina mina andras", är barnen VÅRA och vi bär ansvar, kärlek och hjälps åt alla tillsammans - som en HEL familj! För det är så vi tycker att det ska vara. ALLA är lika viktiga, lika mycket värda och har samma självklara plats i hemmet, familjen och våra hjärtan.



En förälder har ork och kraft trots sömnlösa nätter och tidiga morgnar. En förälder har tålamod trots tjat, upprepningar, hundra och hundra frågor om varför och hur, trots tjuriga miner, trots och ledsna, arga barn.

En förälder bär kärlek från djupet av sitt hjärta och längst ut i fingertoppar och tår, även i stunder av prövning och motgångar, när allting känns svårt.

Oro och rädslor smyger sig på en förälder när minst man anar, för allt som man vill skydda sina dyrbara skatter ifrån. För allt som man vill bära och ge åt sin lilla skyddsling och ögonsten.

  


Vid din sida står jag fast och trygg. Vid din sida med öppen famn och kärlek som svämmar över. Vid din sida, i solsken och i regn. Vid din sida är jag lycklig. Vid din sida delar jag världens största skatter och upplevelser.

Vid din sida älskar jag gränslöst! 





19 maj 2009

Det finns inte ord för den kärleken,

den storheten och skönheten i att vara och att veta.

Det finns inte ord i det oändligt svåra

som det faktiskt innebär att det är så.

Det finns inte ord för självklarheten

i att bara finnas där, att helhjärtat ge

utan att kräva någonting tillbaka.

  




Bonusförälder – ”förälder utan barn”


Kort beskrivning:

”Delaktig och närvarande vuxen förebild, delande av ansvar, samsande i vardagen och givare av kärlek, ömhet, omtanke och respekt, även oros bärare under stunder av sjukdom eller annan åkomma. Samt syndabock och hackkyckling vid stunder av konflikt.

Ej berättigad några rättigheter.”


 
 
Linda

Linda

16 februari 2011 17:50

Svar : Tack så mycket för att du håller på mig! ;) Motion har jag dock inga problem med. Jag älskar långa promenader, "hemmaträning" och allt.. men ett hälsosammare liv kommer att vara målet :-) Kram!

http://htp://lindqvistlinda.blogg.se

Johanna Widoff

16 februari 2011 19:55

Jag kan tänka mig att det är svårt att sluta röka.. Vet att min ena faster tänkt, sagt och lovat det antal många år i rad... Men det handlar om många saker utöver gifterna tror jag... Självklart sätter de allt på sin spets!! Men det är ju en vana, socialt och sen det där som "sitter i huvudet"... :) Hejjar friskt i a f!

Älskar med långa promenader!! Men det finns inte mkt tid till övrig träning, även om jag önskar!!! :-D

Jag småäter mer än jag borde och det ska jag jobba på! :p
kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Widoff - 22 februari 2017 05:31

Hallå där ute. Jag kan inte sova. Jag vill och tänker så myckey. Här ekar det tyst. Jag saknar att skriva men ibland går luften ur. Motivationen tryter och jag saknar mening. Ja, i perioder är det tungt, mera grått och ingenting går ihop, alls, kan...

Av Johanna Widoff - 18 maj 2016 11:20

  Jag har tappat bort orden och inte skrivit nästan någonting alls på väldigt (för mig) länge. Jag saknar det. Jag älskar att skriva av så många anledningar och det är en av mina drömmar.   Världen är en stressig plats, nya val som ska fattas ö...

Av Johanna Widoff - 26 november 2015 22:41

När mina barn är ledsna, eller har ont, då blöder mitt hjärta. När det känns som att det onda de bär på gör dem tysta och ledsna och berövar dem glädjen som jag önskar dem, då gör det ont i hela mig. När jag känner att de brottas med känslor och t...

Av Johanna Widoff - 16 augusti 2015 23:56

När sommaren är slut och allting börjar om... När ljuset (och värmen falnar, för mörker och svala vindar... Jag välkomnar höstens friska luft, klara färger och varma filtar. (även om det för stunden verkar som att sommaren bestämt sig för att stann...

Av Johanna Widoff - 12 maj 2015 10:59

Alla mammor och bonusmammor, alla halva- och nya familjer. Alla barn med två hem. Alla barn med många vuxna omkring sig. Pappor mammor, extra vuxna, föräldrar, plast, "låtsas" (!?), bonus... Vad vi än kallar oss, så är vi här, där, av någon anledning...

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards