Familia Omnia Mea

Direktlänk till inlägg 27 februari 2011

jag hamnar vilse...

Av Johanna Widoff - 27 februari 2011 21:15


Ensamheten och tystnaden om kvällen när mörkret och stillhetetn lägger sig känns både angenäm och välkommen, som påträngande och ihålig.




Ord i oro, känslor och tankar i omlopp... Det stormar och yr så att jag inte hinner med. Det är så stilla att jag inte kommer fram.

Tu delad och smått förvirrad, jag behöver luft under mina vingar! Sväva fritt igen och fylla lungorna med ny luft. Det är så mycket som jag vill och drömmer om. Det bor så många tankar inom mig, så stora känslor och inte alla är lätta att bära.




Här står jag. Orden har fastnat, fastän det är så mycket som vill ut, trots alla tankar och känslor som bråkar inombords, så är det stilla.. kanske har jag isolerat det någonstans för att ta i tu med senare, eller så är det bara så att vissa saker ska man lämna därhän...


Jag ska välja nytt och göra om,

tänka rätt och förändra.

Det är värt att försöka,

samla styrka och kraft,

uppbringa mod

- för jag vet vad jag vill!


Livet är som en vindlande stig med dalar och berg, ibland regnar det och på ställen är det snårigt och svårframkomligt. Stundtals, ofta, skiner solen och fåglarna kvittrar, då känns vägen lätt och härlig att gå.


Jag märker ibland att jag hamnar fel, får vända om, hitta en ny väg närmare mina mål. Livet är fullt av val, att välja och sedan möta konsekvenserna som följer och ta hand om det.

När vägen blir svårframkomlig och man tvivlar på målet, då är det skönt med någon vid sin sida, någon som uppmuntrar, leder en bit...

Några dagar den här veckan har jag hamnat i grubbel träsket, mörkt, kallt och klibbigt, och hamnar man fel är det svårt att ta sig loss. Ibland är det ju så att man är lite känsligare, svagare, av olika anledningar och då verkar världen och stigen man går både längre, svårare och mer orättvist.


Inte vet jag alltid heller vad det beror på, jag hamnar vilse och då blir många saker både läskiga och svåra.



"Jag klättrar på trappan, resan att stiga har med både yttre och inre faktorer att göra, då du själv många gånger måste inse din egen roll i livet och kraften man själv måste vara villig att ge för att klättra. Jag har gjort en lång inre resa och vacklat, skyllt på andra och varit ett offer för allt som händer omkring mig. Idag vet jag att jag bär nyckeln till min egen lycka och jag har makten att styra mitt liv, sätta mål och försöka ta mig dit.
På vägen får jag drömma, skratta, vara liten ibland – det behöver man få vara – men sen är det upp till mig att följa mina drömmar.


Att klättra hela vägen upp och stå på trappans topp, att vara allt som man kan vara, det tror jag är få förunnat, för det kräver så mycket av en person. Inte minst ska man göra hela resan, man ska dessutom känna sig själv så pass, bära tillit, förståelse och ha närvaro att uppleva och känna. Liksom ett lyckorus, en kittlande rosa varm förälskelse, de där saliga ögonblicken av gudomlighet, det tror jag handlar om förmåga att vara närvarande och bära insikt om sig själv. Jag tror även att man på det översta trappsteget kommer och går, att man inte kan bosätta sig och stanna där, utan att man får möjlighet att beskåda utsikten, bära den fulländade känslan och sedan får man stiga ner.
Efter regn kommer solsken säger ordspråket och när en blomma växer behöver den både solens värmande ljus och regnets svalkande näring. På samma sätt behöver en människa både med och motgångar för att utvecklas, stunder av svaghet för att kunna känna sin styrka och sorg för att på riktigt känna fröjden av glädje.


”Det finns ingen mening med livet, bara mening I livet”. Missar man resan kommer man inte i mål och är man inte där och växer längs vägen, då når man inte heller toppen.


Livet är som en väg och ett berg, utan ansträngning att nå toppen kommer man inte dit."


_____________________________________________________



I förmiddags gick vi en promenad tillsammans, småpratandes hand i hand coh före det åt vi en riktigt god mys frukost. Svärföräldrarna kom över på lunch senare och efter lite lek och småprat åkte dem medan jag gick en kortis med Felicia som somnade bums :) Mys med Älskling, plugg och annat nytto göra...


Efter bad, middag och lek var det dags att sova och vi bäddade ner oss alla tre i Felicias säng för saga, kramar och bök bland kuddar täcken och nallar... Som det var mysigt! <3 Värmen spred sig i hela kroppen och jag bara njöt! Älsklingen och jag tittade på varandra flera gånger, så stolta över våran lilla fantastiska dotter! <3 Hon är så klok, så go och fin och alldeles otroligt underbar!!! Tycker det är alldeles otroligt hur hon växer, utvecklas och lär sig mer varje dag som går. Fler "ord", ljud, miner ochc gester som alla gör hennes språk allt tydligare.


Igår var vi in på klädbytar dagen på stan och fyndade en massa :-D Felicia fick en jätte fin regndress Bamse, såg alldels ny ut! Super fin vårjacka (också som ny), vinterkängor, en söt sommarklänning, kjol och två toppar, mysbyxor och en liten söt väska.. Hittade dessutom en fin bok och lite andra kläder. Toppen det!


Imorgon har jag VOMS och examination, ett prov och en muntlig grupp presentation.. Kommunikation och det känns bra. Sen ska jag hem och äta lunch och dona lite. Så är det ny vecka med allt vad det innebär.


_______________________________________________________________


  



Du ska lära på din färd
Att vår gåtfulla värd
Är mycket stor
Den är svår att helt förstå
Inget brukar någonsin gå
Så som vi tror
Men vi följer din väg
Ger dig stöd för varje steg
När allting känns hopplöst min vän
Vi står stolta och ser
Hur du lär dig mer och mer
Vi är mer än du tror
Vi är en 
”En familj, en familj”
Genom gråt genom skratt
Jag är med dig dag och natt
Vi är mer än du ser 
Vi är en 
Vi är en hör ihop
Som två träd med samma rot
Å jag är för alltid din vän
När jag kan ger jag svar
På den kraft vår kärlek har
Den ger mer än vi ser
Vi är en
En familj

Du ska lära på din färd

Att vår gåtfulla värd

Är mycket stor

Den är svår att helt förstå

Inget brukar någonsin gå

Så som vi tror


Men vi följer din väg

Ger dig stöd för varje steg

När allting känns hopplöst min vän

Vi står stolta och ser

Hur du lär dig mer och mer

Vi är mer än du tror

Vi är en 


Genom gråt genom skratt

Jag är med dig dag och natt

Vi är mer än du ser

Vi är en 

Vi är en hör ihop

Som två träd med samma rot

Å jag är för alltid din vän

När jag kan ger jag svar

På den kraft vår kärlek har

Den ger mer än vi ser

Vi är en


En familj


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Widoff - 22 februari 2017 05:31

Hallå där ute. Jag kan inte sova. Jag vill och tänker så myckey. Här ekar det tyst. Jag saknar att skriva men ibland går luften ur. Motivationen tryter och jag saknar mening. Ja, i perioder är det tungt, mera grått och ingenting går ihop, alls, kan...

Av Johanna Widoff - 18 maj 2016 11:20

  Jag har tappat bort orden och inte skrivit nästan någonting alls på väldigt (för mig) länge. Jag saknar det. Jag älskar att skriva av så många anledningar och det är en av mina drömmar.   Världen är en stressig plats, nya val som ska fattas ö...

Av Johanna Widoff - 26 november 2015 22:41

När mina barn är ledsna, eller har ont, då blöder mitt hjärta. När det känns som att det onda de bär på gör dem tysta och ledsna och berövar dem glädjen som jag önskar dem, då gör det ont i hela mig. När jag känner att de brottas med känslor och t...

Av Johanna Widoff - 16 augusti 2015 23:56

När sommaren är slut och allting börjar om... När ljuset (och värmen falnar, för mörker och svala vindar... Jag välkomnar höstens friska luft, klara färger och varma filtar. (även om det för stunden verkar som att sommaren bestämt sig för att stann...

Av Johanna Widoff - 12 maj 2015 10:59

Alla mammor och bonusmammor, alla halva- och nya familjer. Alla barn med två hem. Alla barn med många vuxna omkring sig. Pappor mammor, extra vuxna, föräldrar, plast, "låtsas" (!?), bonus... Vad vi än kallar oss, så är vi här, där, av någon anledning...

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards