Familia Omnia Mea

Direktlänk till inlägg 29 maj 2011

Mors dag - Att vara mamma <3

Av Johanna Widoff - 29 maj 2011 12:24Att vara mamma är inte något man bara blir, ett val man gör.

Det är inte en rättighet,

att vara mamma något storslaget och fantastiskt,


Att vara mamma är ett privilegium och en ofantlig gåva!

Att vara mamma,

att bli förälder, är ett vördnadsfullt uppdrag som måste vårdas,

varje dag!


Föräldraskap är ett storslaget äventyr

och en fantastisk resa

som man får uppleva tillsammans.


 

Att vara förälder bjuder en städig utveckling

och varje dag bär nya möjligheter och kunskaper.

 Att vara förälder kan vara både utmanande och lärorikt,

sagolikt, fullt av frågor, oro och ibland ganska svårt.

Att vara förälder innebäär salig lycka, enorm stolthet och

kärlek som som flödar ut till himlens alla stjärnor.


Som förälder har du chans att vara mer än vad du någonsin varit,

bli mer än du någonsin trott.

Som förälder får du super krafter, större än vad du själv kan förstå

och inflytande starkare än någonting annat.

Det är viktigt att se efter vart man sätter fötterna

och vårda det stora ansvaret man bär försiktigt.


 

"En förälder agerar sjukvård och taxi, kock och städerska, sömmerska, uppassare och behöver färdigheter och kunskaper större än de mesta andra inom både det ena och andra området..  En förälder är en vän, en vuxen förebild, en förälder bär oro, kärlek, sätter gränser och håller rutiner, vilket inte alltid är så lätt.


Som förälder behöver du en hel massa tålamod, uppfinningrikedom och ork.


Att vara förälder innebär att finnas till hands, att se efter, stötta och uppmuntra, ta alla stunder av frustration eller behov av att avreagera sig, bollplank för livets alla tankar och funderingar..."


 

Men vare sig du är mamma, pappa, syster, vän, bonusförälder eller respektive i en relation, så är du fortfarande DU, dig själv och en individ, viktig i din person som alla andra.

Alla har rätt till dåliga dagar, alla kan vara trötta, ledsna, sura och arga och mamma eller inte, så får man vara det, så och det är helt okej med känslor! Det är så viktigt att visa att det är okej, för det blir bra igen! (allting med motta, så klart! Ett barn är alltid ett barn!)


 

Att vara mamma är så mycket lättare än att  vara bonusmamma har jag märkt, rättigheter eller inte, ansvar eller inte, delaktighet eller inte. Vissa begrepp har ringa betydelse för det stora hela.

Att ha ett barn varannan vecka är också mycket lättare än att det är olika och familjen splittras.

Att ha familjen samlad varannan vecka innebär möjligheten att vara bäst, varje dag när man är tillsammans. Det innebär möjligheten att få allt av livet utan att behöva välja eller prioritera hela tiden. Att ha familjen samlad varannan vecka innebär att du får allt du vill ha, om du bara väljer att se det så. Du bli bäst i dig själv och i din föräldraroll! Dessutom känns inte familjen eller tillvaron lika splittrad, som när alla bor olika "hela tiden"...


Det är konstigt med vissa saker. För så klart man vill ha barnen här, hemma, hos sig hela tiden! Det läser jag och förstår jag verkligen alla som känner och skriver!

Men sedan tänker jag, eftersom jag vet skillnaden och verkligen har fått känna på de olikheterna som barn på heltid och varannan vecka innebär...

Hur det än är och även om jag aldrig skulle vilja vara tvungen att lämna bort Felicia eller vara utan mitt lilla hjärta flera dagar "mot min vilja"! Så är det otroligt bra att ha varannan vecka! Faktiskt!

Man har så stora möjligheter och som jag skrev, man får allt utan att behöva välja! Det är en svår balansgång och ett stort steg att ta för att se det så. För visst vill väl även jag att HELA familjen ska vara hemma och tillsammans jämt! :)


Jag är så tacksam och så glad för allt vackert som jag får dela och uppleva tillsammans med er! Jag känner mig verkligen lyckligt lottad!

Det är inte alltid så lätt, ibland är det till och med riktigt svårt! Men jag vet att vi klurar ut det tillsammans, stöttar varandra och ser till så att det blir bra!

Jag älskar er mer än ord kan förklara!

    Man kan inte mäta kärlek,

inte väga den eller värdera den.

Man kan heller inte jämföra den,

ty alla kärlekar är olika!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Stå på dig.

31 maj 2011 20:45

Jag förstår inte hur du kan stå ut med linda och hennes eviga påhopp mot dig och daniel. Hennes blogg handlar ENBART (nästan) om i helhet bara, om dig, daniel och nea. Att man orkar gräva ner sig så otroligt och låta sin värld kretsa kring detta. Så otroligt bitter och omogen människa. Alltså omogen, hon har ett betende som en femåring ! Alltså är hennes dotter mentalt äldre än hennes mamma? Så ser jag det iaf. Stå på dig johanna. Du verkar göra ett sjukt bra jobb, och att orka stå ut med henne och hennes hot och på hop. Nej usch!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Widoff - 22 februari 2017 05:31

Hallå där ute. Jag kan inte sova. Jag vill och tänker så myckey. Här ekar det tyst. Jag saknar att skriva men ibland går luften ur. Motivationen tryter och jag saknar mening. Ja, i perioder är det tungt, mera grått och ingenting går ihop, alls, kan...

Av Johanna Widoff - 18 maj 2016 11:20

  Jag har tappat bort orden och inte skrivit nästan någonting alls på väldigt (för mig) länge. Jag saknar det. Jag älskar att skriva av så många anledningar och det är en av mina drömmar.   Världen är en stressig plats, nya val som ska fattas ö...

Av Johanna Widoff - 26 november 2015 22:41

När mina barn är ledsna, eller har ont, då blöder mitt hjärta. När det känns som att det onda de bär på gör dem tysta och ledsna och berövar dem glädjen som jag önskar dem, då gör det ont i hela mig. När jag känner att de brottas med känslor och t...

Av Johanna Widoff - 16 augusti 2015 23:56

När sommaren är slut och allting börjar om... När ljuset (och värmen falnar, för mörker och svala vindar... Jag välkomnar höstens friska luft, klara färger och varma filtar. (även om det för stunden verkar som att sommaren bestämt sig för att stann...

Av Johanna Widoff - 12 maj 2015 10:59

Alla mammor och bonusmammor, alla halva- och nya familjer. Alla barn med två hem. Alla barn med många vuxna omkring sig. Pappor mammor, extra vuxna, föräldrar, plast, "låtsas" (!?), bonus... Vad vi än kallar oss, så är vi här, där, av någon anledning...

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Familia Omnia Mea     med Blogkeen
Följ Familia Omnia Mea     med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se