Familia Omnia Mea

Direktlänk till inlägg 9 oktober 2011

För oss står jag stark

Av Johanna Widoff - 9 oktober 2011 22:36

Det kommer stunder då tvivel grusar mitt sinne. När så mycket känns hopplöst och frustrerande förgäves. När oträttvisor och fel blir allt för påtagliga och andras (närmaste) smärta tränger in i mitt hjärta.

Jag vill så väl, jag tänker så gott, jag försöker så mycket jag förmår...!


Jag rasar en stund men håller samman ändå. För dig, för mig, för oss står jag stark. Jag vet vad som är rätt. Jag vet vad som är sant. Jag vet vad som är på riktigt och tillsammans vet jag att vi kan och vi vågar. Tillsammans härdar vi ut alla stormar som river. Tillsammans orkar vi även när allting är svårt.

Vad än som går emot oss så vet vi var vi har varandra, att vi tillsammans har någonting både vackert och hållbart, någonting viktigt och någonting starkt, bara för oss.


Vi påverkas alla av dem omkring oss, av det som händer i världen, av vad dem som står oss nära tycker, av vad dem vi ser upp till gör och tycker om, vi påverkas av reklam, budskap i filmer, böcker som vi läser. Allt detta formar oss. Som vuxen kan vi solla någorlunda bland alla dessa intryck, vi kan välja att anamma och vi kan välja att stå emot.

Ett barn har inte samma filter än, ett barn har inte samma kraft att stå emot.


Som förälder vill jag vara stark och trygg, jag vill stötta och leda med kärlek utan att knuffa. Jag vill sätta gränser, men inte utan inrådan från mina barn. Jag vill bli accepterad och lyssnad på när jag säger någonting som är viktigt eftersom jag bryr mig så ömt om dessa båda fantastiska små skatter. Men jag vill också lyssna, förstå och bejaka det som rymms i deras små hjärtan. För det är av största vikt att ta på allvar då livets största skatter rymms innom dessa båda (och alla barn) otroliga flickor.


Det är svårt att sätta ord på all den välvilja, översvallande kärlek, storslagna stolthet och ofantliga glädje man bär för någon som de barn som har givits än. Jag läste någon som skrev att några av hennes barn var biologiska, de andra vunna i livets lotteri...

Det var så fint. Jag blir så varm av att läsa om andra föräldrar som hittar ord för den värme dem bär för sina "skyddslingar", sina extra ungar, bonusbarn, . . ..


Ett barn är den största gåva man kan få. Men ändå är den ändå aldrig din att behålla, bara att vårda! "Det är bara ett lån" säger vår granne, en söt, mysig liten dam... Och visst är det sant för tiden rusar förbi.


En vinst på livets lotteri.. Det är väl egentligen alla barn? Såväl biologiska som inte?

En relation byggs och grundas mellan två individer, det är alltså upp till dem båda att sköta och respektera och sätta nivån för den. Vare sig det är vuxna eller barn, så bygger relationen på individen och de förutsättningar och förväntningar som man har på varandra...   


Vad är mod?
Att konfrontera drakarna
Övervinna hindren
Förstå riskerna
Verkligen leva
Alltid hoppas
Gå hela vägen
Och förvänta sig det bästa 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Widoff - 22 februari 2017 05:31

Hallå där ute. Jag kan inte sova. Jag vill och tänker så myckey. Här ekar det tyst. Jag saknar att skriva men ibland går luften ur. Motivationen tryter och jag saknar mening. Ja, i perioder är det tungt, mera grått och ingenting går ihop, alls, kan...

Av Johanna Widoff - 18 maj 2016 11:20

  Jag har tappat bort orden och inte skrivit nästan någonting alls på väldigt (för mig) länge. Jag saknar det. Jag älskar att skriva av så många anledningar och det är en av mina drömmar.   Världen är en stressig plats, nya val som ska fattas ö...

Av Johanna Widoff - 26 november 2015 22:41

När mina barn är ledsna, eller har ont, då blöder mitt hjärta. När det känns som att det onda de bär på gör dem tysta och ledsna och berövar dem glädjen som jag önskar dem, då gör det ont i hela mig. När jag känner att de brottas med känslor och t...

Av Johanna Widoff - 16 augusti 2015 23:56

När sommaren är slut och allting börjar om... När ljuset (och värmen falnar, för mörker och svala vindar... Jag välkomnar höstens friska luft, klara färger och varma filtar. (även om det för stunden verkar som att sommaren bestämt sig för att stann...

Av Johanna Widoff - 12 maj 2015 10:59

Alla mammor och bonusmammor, alla halva- och nya familjer. Alla barn med två hem. Alla barn med många vuxna omkring sig. Pappor mammor, extra vuxna, föräldrar, plast, "låtsas" (!?), bonus... Vad vi än kallar oss, så är vi här, där, av någon anledning...

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Familia Omnia Mea     med Blogkeen
Följ Familia Omnia Mea     med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se