Familia Omnia Mea

Alla inlägg under april 2012

Av Johanna Widoff - 6 april 2012 21:00

Frustrerande förkylning!

Eller förkylning som gör mig frustrerad.

Eller frustrerad på grund av förkylning...!?


Idag har jag varit jätte jobbig mot älsklingen - stackars han! haha Jag har retats och knuffats och bråkats och små tjatat och bara varit sådär jävlig! När han har kommenterat har det gått kanske fem sekunder innan jag varit på honom igen, alltså sagt åt så att han skrattat åt mig för att jag är så söt och rolig när jag får mina infall - för då gäller det verkligen ALLT också!

Men ska man så ska det vara ordentligt! Jag måste väl också kunna få vara lite knäpp.. Vi är ju lite olika, när det gäller ordning och reda och lite andra saker också.. Men just nu, när lägenheten ändå känns så knas och vi bara går och väntar på att flytta blir det lite extra, plus då förkylningen och bara för att jag fick ha honom hemma idag <3 Tur vi kan skratta åt det i alla fall och tycker om att bråk retas sådär busigt med varandra...

Snart har vi bott ihop i sju år! Det är inte så lite, då känner man varandra ganska grundligt!


Har på något sätt som kliat i kroppen på mig av någon anledning, jag har velat en massa, men inte riktigt vetat vad... eller hur... eller när... elller.. Vi gick en mysig promenad, har lagat mousse tillsammans till imorgon och bara myst. Felicia har plockat och donat, hoppat i sängen, hoppat på pappa, gosat och dansat.. Bara mys! <3


Nu på kvällen har jag bakat mina havrekakor med choklad, mums mums! Ska få svalna lite sen in i frysen (godare sen!) Blev så choklad sugen men tycker att de mesta man köper ät för bitter (mörk) eller sliskig (ljus)...


Det var någonting annat jag hade tänkt skriva om också... men jag skrattade så åt min söta älskling som fastnade lite kul i sitt spel o sen glömde jag ^^ Nu ska jag pyssla och dricka mitt te innan det blir sängen.


Här kommer lite bilder från igår..





Carmigaste och goaste påskgumman som finns! <3

     

Av Johanna Widoff - 4 april 2012 17:30

Många lever alldeles för ytligt, bara gör, bara går på, bara hänger med utan att vara här och nu, delaktig och närvarande.. Låter negativa känslor ta över och glömmer bort det där viktiga i livet... Man måste vara rädd om det man har, ta vara på tiden och göra sitt bästa. Lära av misstag och göra bättre framöver. 

Jag såg på nyheterna kort i morse och berördes sådär som man kan när man hör om unga människor som inte får finnas kvar. Jag tror på att tänka goda tankar. Jag tror på att gå vidare och att göra så gott man kan.



Här kommer lite färg...

   


NU till någonting som jag velat och tänkt skriva om ett tag... får se om jag "får till" det som jag tänkt mig...


Gör det med glädje


Gör det med glädje skriver jag och vad menar jag? Jo att det är viktigt att bära glädjen med sig i det som vi gör. Ska vi träna då ska vi ha kul när vi göra det, inte som ett måste, utan för att vi vill, mår bra av det... Ska vi lära oss någonting nytt, så är det mest troligt till gagn för oss (kunskap är lätt att bära!) så gör det med glädje!

Försök att bära glädjen med dig i allt som du gör, i varje möte, varje dag så ska du se att livet blir så mycket rikare! 

Har du glädjen med dig går du ofta lättare in i möten med andra, du har lättare att ta dig över hinder och ifall du skulle möta motgång behöver du inte ta det lika hårt. Försök hitta de där små goda sakerna i så väl människor som tillfällen som ändå gör det bra, även om det vid första anblick kanske inte kändes som eller verkade som det.

Gör det med glädje, känn det i ditt hjärta och ner i maggropen,

bjud på ett leende och se världen med nya ögon!



Lite bilder från en skogspromenad med bästa

 


Här kommer så bilder på två av mina alster... Akvarellmålning på duk. Texten, förutom några små ändringar, har jag hittat på google tror jag bland en massa andra fina härliga väggord och små tavlor med olika budskap som jag absolut förälskat mig i. Peter Pan tavlan såg jag och har målat av på fri hand... Min fina älskling har gett mig "amor vincit omnia" och "love", av fina Sandra har jag fått "lycka"... Håller utkik och klurar, för det är några andra jag fäst mig vid och skulle vilja ha på väggarna i nya lägenheten. Får se om Älsklingen ger godkänt på det! I köket nu har jag shablonat upp "Yesterday is history, tomorrow is a mistery, Today is a gift" och det är någonting som jag tror jag vill ta med mig också. Mycket man vill!

Kommer garanterat samla på mig fler tavlor och insperation att måla mer, I love it! Är en liten "estetare" och har alltid älskat bild, vilket jag ser från de sparade teckningarna från bilden i skolan, bland annat... Så blir till att öva upp mig igen!

   

        


Idag blev det mys morgon och en förmiddags promenad betydligt längre än planerat.. Men det var så härligt ute i solen, och hade gäärna gått ut igen nu på eftermiddagen om Felicia varit med på det... Men vi är hemma sjuka idag, och det har märkts på Felicia som somnade ute i vagnen, nästan hemma och sov bort halva eftermiddagen och sedan efter liite mat tittat på film.. Jag har passat på att plugga lite och dricka te, gott för halsen! Är väldans frussen idag! Klickat mig igenom lite bilder och pysslat, som ni också ser i de jag lagt upp ;p Kuligt! Snart komemr Älsklingen hem och, som igår, hoppas jag det kan bli en liten promenad tillsammans i kvällssolen.

Älski avvek med hundarna för att titta på hockey men Felicia och jag stannade ute och busade <3 Super mysigt! :-D

Bilder på Älsklingshjärtat <3 Plockar blommor förra veckan och lånar farfars stövlar.. <3

 

När lilla skruttan somnar på dagen är hon väldans svår att väcka och blir gärna lite små sur av det.. Igår var hon trött och lite surig, då stängde hon om sig och gick och la sig själv :-O Gull hjärtat <3 Så det blev lite sent igår kväll men hon var så mysig och go så det gjorde inte så mycket när det bara blir någon gång. Annars tycker jag det är bra med rutiner på kvällen så barnen får sova, är viktigt för dem! Och bra att passa på för oss att göra sådant vi behöver eller få en liiten stund för oss själva ibland.. ;-)


Glad Påsk!

 

Glad Påsk på er allihop!
Hoppas ni får njuta av god mat och bästa sällskap,
att Påskharen hittar er och att alla får vara glada och må bra!

Traditioner är på många sätt en del av dem vi är och formar hur vi ser på saker och vad vi tror. Traditioner skapar gemenskap, trygghet och sammanhållning och kan ge oss varma fina minnen att se tillbaka på med glädje. Traditioner håller oss samman och ger oss tillfällen att se extra mycket fram emot. Stunder där vi får tillfälle att spendera lite extra tid tillsammans...

Jag tycker att det känns både fint och mysigt att "göra lite extra" ibland, pyssla och göra små överraskningar, laga mat eller baka och skicka en liten hälsning eller träffas och bara umgås. Jag har själv vuxit upp med olika traditioner och det är någonting jag minns med värme och glädje! Att mamma och pappa faktiskt tog sig sådan tid och engagerade sig så i oss för att ge oss den upplevelsen som det faktiskt var... Det är jag otroligt tacksam för!

Felicia pratar varje dag med pappa om sin storasyster, att han ska hämta henne, var hon är, när hon kommer hem och att han måste hämta henne.. Älsklingshjärtat <3 


 

Nu ska Felicia och jag mys busa lite, invänta Älsklingen, äta och förbereda oss inför kväll och morgondag..

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards