Familia Omnia Mea

Direktlänk till inlägg 29 augusti 2012

Kalas kul och skola

Av Johanna Widoff - 29 augusti 2012 10:45

Har inte alls haft tid att sitta vid datorn något och blogga tidigare eller i helgen. Har helt enkelt varit fullt upp, massor att göra och annat som krävt min tid (eller som jag velat lägga tiden på :-p ).


I lördags tog vi bilen på förmiddagen efter en sådär härligt fin morgon som man vill ha när man är ledig. Jag fick övningsköra så vi tog en liten vända, runt i Gävle, planera körning, läsa skyltar... Skulle lämna en sak jag sålt iväg och köpa några nya fina klänningar som jag hittat till Felicia - lilla fisen vill ju bara ha klänningar på sig! :-p Men fint ska det vara, så klart! haha Hittade i alla fall fyra jätte söta som hon blev väldigt glad för. Långärmade och inte så långa så hon kan ha de nu när det blir kallare ute och leka på dagis.

Åkte hem för att äta när vi var färdiga och sedan ner på stan för att busa i det gröna ;) Stadsparken var full av liv och rörelse med både det ena och andra att göra eller titta på. Riktigt härligt att strosa runt, fika lite, titta, lyssna och testa på. :-)


Frammåt eftermiddagen ställde vi oss i kö en liten stund för cirkusen och hamnade längst fram i mitten, alldeles framme vid ringen! Det var lite häftigt.. Verkade dock som att dem börjat släppa in lite sent, för det tog himla tid innan alla hade satt sig.

Visst var det en liten cirkus och inte lika enastående som de som har elefanter och andra djur! Men den bjöd både på skratt och andra roligheter, Älsklingen fick en stor puss av en clawn (!)... Det tyckte Felicia var lite läskigt, den kom ju så nära! :p Men annars var barnen både glada och imponerade över konster och trix!
Efterråt sprang jag iväg med biljetterna för att hämta en varsin liten goodiebag som man fick..


 


Skönt att komma hem, Felicia plockade med målar saker och pyssel, jag började i köket och fick snart sällskap med tårt- och kakbakning. Mys att stå där tillsammans alldeles nära, små prata, skojja och gegga lite (för visst måste det geggas lite också!) Goda fina kakor och tårtbotten blev det.


Efter det badade vi skruttis och jag, mys stund! Och sen städ och film. Puh! Fullt upp kan man säga.

Åt mat i soffan och det var skönt att sitta och kramas och bara vara när kvällen kom! Efter sago läsning, varm mjölk och kramar sov lilla skatten gott. Jag hade lite kvar att göra, eftersom det kändes skönt att ha allt gjort till söndagen så det mest bara skulle vara mys kvar...


När vi vaknade på söndags morgonen gosade vi en stund, jag viskade grattis till födelsedagsbarnet<3 och så sjöng vi och plockade fram paketen... Stora ögon och ett brett leende slet upp pappret och små glädje tjut blandat med glittrande ögon och hopp i sängen.. Så fantastiskt härligt att se! En söt halsduk/scarf, gul med fjärilar på, två små böcker, ett pussel och ett hus med massa figurer till. Felicia älskar att plocka med sådant, leka och ställa upp/duka mm.. Så det började hon leka med på en gång! :-) Vi valde att spara några små saker till nästa kalas..


Efter en god frukost blev det pyssel, klipp och klistra på morgonen. Felicia och jag gjorde ett eget "flaggspel" (eller vad det heter). Ett snöre/band med sådana trekantiga "flaggor"... Tog lite inslagspapper/tidningsutklipp med fina färger och blev riktigt nöjd med resultatet! Hängde upp det och sedan blåste vi ballonger! Massor och massor av ballonger! :-D


Där på förmiddagen fick vi även ett snabb besök av farmor och farfar som kom med fina blommor och tre små paket i en liten söt korg. (en klänning som farmor varit så snäll och lagat, blomm hårspännen och ett litet mjukt lamm som Felicia önskat sig, Tele2 lammet som hon sett på reklam). Felicia strålade som en liten sol och dansade fram som en ballerina medan ögonen tindrade och hon tjöt och skrattade på ett så underbart härlit sätt. Det var ren glädje och lycka det!!! Blommorna var större än henne själv och hon vart alldeles salig för de små fina sakerna..


Dukningen fixade Felicia och sedan var det lite annat små plock, lunch och lite gos i soffan innan kalaset brakade lös och kompisarna kom. :-)
Tror Felicia bara njöt och hade det så bra! Hon tackade snällt för presenterna (som alla var så bra det bara kunde bli!! Fina målar och rit saker, precis sådant som Felica tycker om och som behövs fyllas på ibland!) en söt bok, underbara kläder, fantastisk "älva" vingar, gloria, spö och kjol som hon tog på sig på en gång!

Barnen lekte omvartannat, plockade med alla saker och sprang runt. Nästan så upptagna att dem inte hade tid att fika. Underbart!
Mammorna verkade i alla fall tycka att det smakade bra, mellan varven dem sprang efter och kikade till sina yrväder eller blev medryckta någonstans. ;-)

Underbart härlig, skrattig, varm, glad kalas röra var det!

Senare när alla droppade av en efter en och lugnet eftersom la sig kröp vi upp i soffan och tittade på film och bara höll om varandra.. Felicia hämtade sina nya böcker och vi läste och läste massor av sagor. <3


   


Början av veckan har varit bra. Även om det går så fort allting... Tänkte på det imorse när jag tog en promenad med hundarna efter jag lämnat Felicia på dagis.. Hur kort sommaren kändes, hur alla blommor börjat vissna, träden skifta färg. Hur kyligt det börjat bli redan och att hösten nu är här. Barnen börjar prata, rent av längta till, snö och vinter! Härligt uppfriskande. Jag glädjer mig med deras längtan! (skönt att vara ute i god tid och ytterkläder och grejer är fixade och väntar..)

Skola, dagis, jobb, skola och lite ledigt. Hunnit med att köra lite, handla och fixa och umgås lite bara älskling och jag.


Tror terminens kurser blir riktigt intressanta, även om det känns som lite mycket just nu. Puh! Håller på att klicka mig runt bland en massa sidor för att hitta info till ett stort arbete i "engelska 7", planera in när jag ska plugga matte (vilket måste planeras, långt ifrån favorit ämne!! :-/ ) läsa på inför en lektion och så vidare.. Ringa runt och fixa praktiken och leta på lärare som jag behöver prata med. Puh!


I helgen är det kalas, igen, med släkt och familj. Mys! Så det ska väl bakas lite mera i veckan. JAG ska på utställning med Nova, och valpträff. Spännande och roligt! :-D
Dessutom har jag tänkt ut lite annat mys också som jag hoppas vi ska kunna göra... Men nu ska jag plugga vidare, stoppa i mig lite mat och trampa iväg till skolan en sväng.



Tiden rinner mellan våra fingrar känns det som ibland. Man vill hinna så mycket, ska göra så mycket, borde så mycket...


"..äta jobba sova dö, lev ditt liv, ta ditt spö.. jag går och fiskar.."
(den ploppade upp i huvudet bara sådär och var tvungen att skriva ut den..)


Vad är egentligen viktigt i livet?
Hur kan man bära det förflutna med sig och ta lärdom av det, utan att älta det?
Hur man man leva med drömmar och framtidens ovisshet, utan att alltid försöka kika runt hörnet på vad som kommer?
Hur kan man släppa det som man inte behöver, just nu, och vara, bara här, preis NU, HÄR.

Det är en viktig lärdom tror jag, en lyckel till att må bra! Uppskatta det som är, det man har - just nu. Glädjas med dem som är glada, eller bjuda på ett leende för att glädja någon annan.
Ge för att man kan och dela med sig av det man har. Visa uppskattning. Göra sitt bästa. Tänka gott om andra och ta hand om sig själv.



Nä, nu får det vara färdigsvamlat!

Tjingeling så länge


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Widoff - 22 februari 2017 05:31

Hallå där ute. Jag kan inte sova. Jag vill och tänker så myckey. Här ekar det tyst. Jag saknar att skriva men ibland går luften ur. Motivationen tryter och jag saknar mening. Ja, i perioder är det tungt, mera grått och ingenting går ihop, alls, kan...

Av Johanna Widoff - 18 maj 2016 11:20

  Jag har tappat bort orden och inte skrivit nästan någonting alls på väldigt (för mig) länge. Jag saknar det. Jag älskar att skriva av så många anledningar och det är en av mina drömmar.   Världen är en stressig plats, nya val som ska fattas ö...

Av Johanna Widoff - 26 november 2015 22:41

När mina barn är ledsna, eller har ont, då blöder mitt hjärta. När det känns som att det onda de bär på gör dem tysta och ledsna och berövar dem glädjen som jag önskar dem, då gör det ont i hela mig. När jag känner att de brottas med känslor och t...

Av Johanna Widoff - 16 augusti 2015 23:56

När sommaren är slut och allting börjar om... När ljuset (och värmen falnar, för mörker och svala vindar... Jag välkomnar höstens friska luft, klara färger och varma filtar. (även om det för stunden verkar som att sommaren bestämt sig för att stann...

Av Johanna Widoff - 12 maj 2015 10:59

Alla mammor och bonusmammor, alla halva- och nya familjer. Alla barn med två hem. Alla barn med många vuxna omkring sig. Pappor mammor, extra vuxna, föräldrar, plast, "låtsas" (!?), bonus... Vad vi än kallar oss, så är vi här, där, av någon anledning...

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards