Familia Omnia Mea

Direktlänk till inlägg 17 september 2012

Måndags skrivning

Av Johanna Widoff - 17 september 2012 21:00

Molnen svävar fram över himlen, de starka höst vindarna river och sliter i trädens grenar, rufsar håret och gör luften härligt frisk och sval.


Felicia och jag har både lyckats städa av lite här hemma (plocka undan, dammsuga, tvätta 2 maskiner + hänga... disken/köket tog jag i morse före skolan) och sitta och både mumsa lite mellis och leka på golvet... Så härligt! Jag vill och försöker vara (träna på!) att vara här och nu, precis där jag är, vare sig det är jobbet, skolan eller, framförallt, hemma med tjejerna! Det är viktigt att ta vara på alla de små stunderna, vad det än är, göra sitt bästa i det och växa genom det som man kan lära sig.


Just nu är det mycket som rör sig och stormar inom mig. Inte bara höstens antågande och den förändring som den kommer med, utan även allt annat som händer och sker. Planer att ta ställning till, planering för att vardagen ska gå ihop. Plugg som ska göras och uppgifter som ska in (det är en himla stress, även om det är jag själv som bygger upp den). Allt som jag vill göra, allt som jag vill bli och vilsenheten i vad som händer när skolan är slut...



Jag tror ingen av oss ville att veckan skulle ta slut igår. Vi hade gärna pausat, spolat tillbaka, tagit en vecka till.. Och visst får man väl drömma, önska, längta och sakna! Det är ändå skönt att vara hemma och både Felicia och jag uppskattar våra egen stunder vi får varannan vecka, bara hon och jag. Jag behöver tid till plugg bland annat, tid till mig (haha som om..) och tid att vara bara.. Men saknaden finns alltid där och det finns inget som kan fylla det tomrum vi alla känner, när det är just tomt...!
Vi hade det så himla bra! <3 Ute lekar i den ljumma höst solen, skratt, bus, kramar och en massa tok som bara vi kan hitta på <3 Hela familjen fick flera dagar ledigt tillsammans, då vi åkte på kryssning med min härliga fina släkt (tur och retur till Helsingfors, där vi också fick en dag i land). En solig och varm dag i Gävle på strömvallen med fotboll och trevligheter. Blåst och bus på marknad i Gästrike hammarby... Varma myskvällar med kramar, film och gos till tända ljus och film under lurviga filtar. Allihop huller ombuller i soffan bland kuddar, barn och hundar. Åh vad jag älskar det!


Myspys i Högbo, solsken, fågelsång, söta djur, glada barn... En alldeles underbar dag! <3


Några bilder från kryssningen...

Felicia som har koll på hur stor hon är, kvällssol från båten. Bilder från turen i Helsingfors...

   

På båten, i staden, tillsammans över alla berg och hav <3

Felicia som leker i bollhavet/lekrummet på båten, en mås på promenad, Felicia dansar lite,

solsken, Ville Viking, mera dans .. ...

Maten fotade jag knappt.. ovanligt :-P haha Men G O O O D var den!!! Första kvällen åt vi tre rätters, frukost bufféer, ja, vad säger man!? (tjejerna var facsinerade, det fanns till och med prinsesstårta, till frukost!) Lunch på stan, Middags buffé, även den.. huuur mycket som helst att välja på, verkligen någonting för alla! Ännu mer gott alltså, efterrätter, kallskuret, bröd, kött/fisk, sushi, kykling, räkor... Allt!

 


O'Learys cup i Gävle. 3 på plan, 1 i mål (vi var utan avbytare) 10 min matcher... Jag gjorde i alla fall mål!!! haha Kul var det, springa, sparka boll, leka med tjejerna, picknicka i solen, bara njuta och vara..!

Sen blev det mys kväll för hela slanten <3

 


Som vanligt när jag ska försöka blogga skriver jag lite när jag "har tid"... Igår, idag, nu på kvällen... Fick kramas med en kramsjuk hundis idag som (stor som hon är Ronja) skulle ligga i mitt knä/på min arm och bara gosa. Tänk så fina hundar vi har!!

Felicia har lekt med allt och lite till här hemma <3 Först ska hon inte med ut när hundarna ska rastas, och sedan får jag greja för att alls få in henne igen :p Lilla skrutt! <3 Solskenspromenad i skogen, där man alltid kan hitta lite av varje som är kul ;) Studsmatta och äppelplockning på baksidan, så nu har vi paj och jag håller på att torka äppelbitar också ;-) Gott gott!

Potatis / ångkoktamorötter och broccoli med köttbullar och sås till middag. Gott och en av Felicias favoriter! Skruttis sover. Nu blir det paj med lite glass och CSI med Älsklingen. Imogon plugg plugg och mera plugg hela dagen! (och träning!!!)


Sov så gott

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Widoff - 22 februari 2017 05:31

Hallå där ute. Jag kan inte sova. Jag vill och tänker så myckey. Här ekar det tyst. Jag saknar att skriva men ibland går luften ur. Motivationen tryter och jag saknar mening. Ja, i perioder är det tungt, mera grått och ingenting går ihop, alls, kan...

Av Johanna Widoff - 18 maj 2016 11:20

  Jag har tappat bort orden och inte skrivit nästan någonting alls på väldigt (för mig) länge. Jag saknar det. Jag älskar att skriva av så många anledningar och det är en av mina drömmar.   Världen är en stressig plats, nya val som ska fattas ö...

Av Johanna Widoff - 26 november 2015 22:41

När mina barn är ledsna, eller har ont, då blöder mitt hjärta. När det känns som att det onda de bär på gör dem tysta och ledsna och berövar dem glädjen som jag önskar dem, då gör det ont i hela mig. När jag känner att de brottas med känslor och t...

Av Johanna Widoff - 16 augusti 2015 23:56

När sommaren är slut och allting börjar om... När ljuset (och värmen falnar, för mörker och svala vindar... Jag välkomnar höstens friska luft, klara färger och varma filtar. (även om det för stunden verkar som att sommaren bestämt sig för att stann...

Av Johanna Widoff - 12 maj 2015 10:59

Alla mammor och bonusmammor, alla halva- och nya familjer. Alla barn med två hem. Alla barn med många vuxna omkring sig. Pappor mammor, extra vuxna, föräldrar, plast, "låtsas" (!?), bonus... Vad vi än kallar oss, så är vi här, där, av någon anledning...

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards