Familia Omnia Mea

Direktlänk till inlägg 30 oktober 2012

Att välja - de små sakerna - charmtroll

Av Johanna Widoff - 30 oktober 2012 20:15

Felicia har precis somnat, lilla gofisen <3 Blev mera bus än film tittande, trots vissa protester till en början (att kissa och borsta tänderna på kvällen bara måste ju ifrågasättas) så skulle jag borsta tänderna både före kissningen och efter!? Whoot? :-p Även om andra vändan mest blev bus, tokerier och skratt på golvet. *varm i hjärtat* Vi kan du och jag mitt lilla charmtroll! 

 

Efter en vecka hemma och utan att fått så mycket skola gjort fick jag, trots andra planer, välja att prioritera om. Felicia fick åka till dagis i alla fall för att jag skulle kunna fokusera och sedan vara med henne hela eftermiddagen/kvällen när jag varit i skolan och fått uppgifter gjorda på förmiddagen. Kändes lite jobbigt, men tvunget. Vi har ju trots allt haft "en lovvecka" tillsammans hemma redan! :-)


Jag fick lite sällskap ändå och det blev en trevlig lunch med massa prat och skratt. Var inte helt med i skolan som jag hade velat, men är inte helt frisk än heller, det är jobbigt när man är både hostig och alldeles täpt. Fick höra lite trevligt från läraren :-) och imorgon väntar ännu en större uppgift.. Yeey, vet inte alls hur jag ska få allt att gå ihop och gå runt just nu - lätt stressad! :-/ Usch!

En stor uppgift i vardera ämne som ska göras, plus att jag ska praktisera, ha lektioner och leva hemma med familjen också! Puh.. Inte lätt ibland.


* På engelskan ska vi förbereda en stor presentation (olika utgångspunkter/fokus och presentera utifrån ett engelskspråkigt land, ca 20 min!!!)

* På engelskan har vi också ett stort pågående arbete, en omfattande faktabaserad med diskussion, slutsats osv på runt 10 sidor (+källhänvisning, innehållsförteckning, framsida som alltså inte räknas till de tio)

* På pedagogisktledarskap ska vi sätta upp mål, planera, genomföra och utvärdera en gruppaktivitet där vi själva är ledare. Kanske låter lätt, men vi har en del teori bakom och tillvägagångssätt osv...

* På naturkunskapen ska vi göra en större fördjupning i ett tilldelat organiskt ämne

Dessutom ska jag ha praktik på det!! (vilket nu blivit förskjutet pga sjukdom både här och där...



Nu idag har jag i alla fall gjort klar en uppgift, skönt! Sen är det bara att ta en sak i taget och strukturera upp det hela så gott det går. Tur att det är intressanta ämnen, bra lärare och ja, sådär.. Borde gå hyffsat bra i alla fall! Fick i veckan tillbaka ett prov (B = MVG) och slutbetyg i kursen (samma) vilket gjorde mig riktigt glad! Alltid roligt när man får tillbaka efter ansträngningen och att jag faktiskt både förstår och lyckas formulera mig på ett så bra sätt. Jag vill ju utveckla både ordförråd, förståelse, kunskap och förmåga att förmedla. Att skriva är så stort och så rolligt!






KOM PÅ..! Glömde skriva om att vi var en sväng till IKEA, fikade gott och bara myste lite, köpte nya fina bordstabletter blandannat och kom ut en stund.. Dessutom tog Felicia och jag en mys promenad i solen (och kylan) och fyndade lite på loppis.. Fina böcker (där det fanns satte hon sig och tittade igenom vad det fanns för böcker och bläddrade igenom om någon verkade bra innan hon valde :P), toppen vinterkängor och extra täckbyxor (mycket bra att ha!) till hjärtebarnet, extra jacka och två fina klänningar till Felicia som hon valde och så köpte hon en liten söt prydnadsängel :-D Dessutom lucia linne och ett sött diadem som Felicia fick på köpet. Alltihop gick på ca 250:-




Med barnen blir det ju gärna en del uppmaningar, några tillsägelser, en del oskiljaktigheter och gånger då man både vill, tänker och tycker lite olika. Man får välja sina strider och värdera när det är värt, eller ovärt att gå i klinch och ta diskussion. Vilka gånger spelar det inte så stor roll vilket det blir, egentligen, och vilka gånger är det viktigt att sätta ner foten och visa vad som faktiskt gäller. Ibland kanske det rent av är bra att barnet/en själv/a får vara med och välja eller lära sig vad som händer när man väljer. Detta dock med varsamhet för hur stort barnet är och hur stort tidsförloppet är! Det är viktigt att komma ihåg att barn sällan eller inte vill såra, men är nyfikna och testar var gränsen går, dem liksom någon annan vill såklart också vara delaktig, viktig och få göra sin röst hörd. Det är viktigt att lyssna, inte alltid till själva orden, utan känslan och viljan som ligger bakom yttringen.



Efter lektionen traskade jag i alla fall mot dagis där jag fick en bamsekram och jätte smile :-) Min glada fina lilla flicka!! Efter påklädning och lite bus promenerade vi iväg hand i hand.. Åka på grinden, lite lätt besvikelse över att jag inte cyklat (Älsklingen körde mig till skolan), men när det släpt så blev det bara en massa tok hela vägen hem! Balansera och promenera uppe på de små slaskiga snö högarna, stampa sönder snöbollar, dansa lite, springa en sväng, plaska ner mamma (jätte roligt!), hålla handen mera, balansera över mer snö och jag vet inte allt tok lilla skrutt hittar på.. <3 Men härligt är det att låta det ta tid, bara vara i stunden och glädjas tillsammans.

 

Det är verkligen de små sakerna som gör livet stort!!


Hemma blev det pussel och annat plock, älskling lagade mat och sedan, igen efter protester, fick vi Felicia i duschen, och då ville hon inte därifrån! :p haha Bakade muffins tillsammans, för skruttis ville det så gärna! Hon vill baka tårka och bjuda sina kompisar på kalas :) Tror hon verkligen tyckte det var roligt när vi ställde till kalas för henne!


Imorgon blir det mera plugg och se till att bli frisk! Felicia får gå några timmar på dagis och sedan ska vi bara vara tillsammans, får se vad det blir av att vi hittar på.. Har lite planer för senare i veckan som jag tror kommer bli riktigt kul att komma iväg på..!


Nu är jag för trött för att fortsätta svammla här. Uppgift inlämnad, känns som att jag faktiskt fick till det tillslut!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Widoff - 22 februari 2017 05:31

Hallå där ute. Jag kan inte sova. Jag vill och tänker så myckey. Här ekar det tyst. Jag saknar att skriva men ibland går luften ur. Motivationen tryter och jag saknar mening. Ja, i perioder är det tungt, mera grått och ingenting går ihop, alls, kan...

Av Johanna Widoff - 18 maj 2016 11:20

  Jag har tappat bort orden och inte skrivit nästan någonting alls på väldigt (för mig) länge. Jag saknar det. Jag älskar att skriva av så många anledningar och det är en av mina drömmar.   Världen är en stressig plats, nya val som ska fattas ö...

Av Johanna Widoff - 26 november 2015 22:41

När mina barn är ledsna, eller har ont, då blöder mitt hjärta. När det känns som att det onda de bär på gör dem tysta och ledsna och berövar dem glädjen som jag önskar dem, då gör det ont i hela mig. När jag känner att de brottas med känslor och t...

Av Johanna Widoff - 16 augusti 2015 23:56

När sommaren är slut och allting börjar om... När ljuset (och värmen falnar, för mörker och svala vindar... Jag välkomnar höstens friska luft, klara färger och varma filtar. (även om det för stunden verkar som att sommaren bestämt sig för att stann...

Av Johanna Widoff - 12 maj 2015 10:59

Alla mammor och bonusmammor, alla halva- och nya familjer. Alla barn med två hem. Alla barn med många vuxna omkring sig. Pappor mammor, extra vuxna, föräldrar, plast, "låtsas" (!?), bonus... Vad vi än kallar oss, så är vi här, där, av någon anledning...

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards