Familia Omnia Mea

Direktlänk till inlägg 19 november 2012

Helg, kramar och vilja att göra väl !?

Av Johanna Widoff - 19 november 2012 08:43


Helgen bjöd på både det ena och andra, söndagen blev lite bakvänd, men så kan det bli ibland. Det blev väl bra i alla fall...

 

 


Brödet blev bakat, två sorter och min engelska uppsats är skriven! Nu ska jag bara korrektur läsa, gå igenom del för del samt se över språket och gramatiken... Lite högre krav på en C kurs! :-p Jag är riktigt nöjd med den, till slut släppte det och jag bara "hittade det", den handlar om välmående och utbildning, skolan och hur den påverkar unga och vad för hjälp som finns att tillgå, på ett ungefär. Väldigt intressant och mycket lärorikt! :-DBlev inte så mycket ute vistelse som önskat, men vi var väl inte så jätte pigga tror jag. Lite små plock, massa skratt, kramar och annat bus. Felicia fick farmor och farfar mys av bästa slag och Älsklingen och jag fick lite egen tid tillsammans bara vi två <3 Middag, strosa runt och hålla handen, prata, fika lite och bio - the twilight saga breaking dawn - part 2. Älskar hela serien, nu önskar jag mig böckerna också så jag får lite läsning.Felicia har just sett klart morgonens film, innan hade vi riktigt kramkalas i sängen och lite legobygge på golvet.. Skruttis och jag tog en kvälls promenad igår för att handla lite och hon somnade! :-O När vi kom hem ville hon bara ha mjölk och fortsätta sova så jag bäddade ner henne, läste saga och efter lite kramar sov hon igen! Blev lite tidigare i morse då, men som tur är vill skruttfia inte gå upp på en gång utan ligger gärna kvar, lägger armarna om halsen, klappar kinden, riktigt go myser och små pratar lite. Världens bästa lilla tjej! <3

 


Nu ska vi göra oss iordning efter lite morgonstök och gå ut i solen som strålar så härligt. Traska ner på stan och hejja på älsklingen, gå och titta lite och iväg till Dollar/Rusta som jag inte varit till på länge för jag har några små saker som ska inhandlas där.

Efter lunch sen på eftermiddagen får vi äntligen hämta hem efterlängtade storasystern och hjärtebarnet <3 <3 <3 Det ska bli härligt att få hem henne igen och vara alla tillsammans. Till helgen har vi lite roligt planerat, men vad annars som händer i veckan återstår att se. Har en hel massa pyssel hemma, bakning brukar önskas och sen får fantasin bestämma.

 


Skriva fördjupning på funktionsproteiner, läsa på om Sydafrika och nu är det inte långt kvar av den här terminen! :-O Nästa år blir det fördjupningskurser och sen är jag både uska och utexaminerad... Läskigt, härligt, spännande och lite skrämmande med.Det är lite roligt på ingående och händer lite av varje framöver som ska bli himla roligt och det ser jag mycket fram emot! Däremellan blir det till att plugga teori och köra när tillfälle finns, plugga och gnugga, pyssla, baka och piffa... Det har varit ganska skönt med barmark så här långt, kunna ta sig fram utan problem och inte måsta pulsa på sig så väldigt. Men nu börjar jag faktiskt längta lite smått efter gnistrande vita flingor och snö som knastrar under fötterna, svisha ner för pulka backen och kasta snöboll med barnen... Vi har ju haft en sådan dag.. :-)


      


Visst kommer stunder när jag tappar huvudet. Jag blir både ledsen och arg, frustrerad över hur någonting är, går till eller hur det blir, just nu, då, idag, när man hade tänkt någonting annat. Visst kommer dagar när man är för trött för sitt eget bästa, då man önskar någon annan kunde "ta över" lite och man fick gå och gömma sig en liten stund... Det kommer stunder ibland när Felicia är trött och trilskas, eller när hon inte alls vill det samma som jag. Gånger då vi kanske inte förstår varandra och det absolut blir lite fel.

Men faktiskt, så är det mera jag än Felicia som har ett svängigt humör. Och faktiskt är jag en sådan som väldigt sällan blir arg. Inte heller är jag en sådan som lätt brusar upp, och glömmer hellre än håller kvar, vid tråkigheter som kan bli.Felicia är oändligt klok och förståndig, långt mycket mer än både mig ibland och till och med barn som är större än henne. Hon är lätt att prata med och hon har lätt själv för att prata. Hon kan säga precis hur hon känner eller vad hon vill, och många gånger även varför. Därför uppstår sällan bråkiga situationer, vi behöver inte rasa och skrika på varandra, eller stänga in oss på vårt rum och vara osams.

Visst säger hon ibland att hon inte vill vara min vän mer, om hon inte får sin vilja fram, och självklart vill även hon ha en stund ifred. Men allra mest vill hon bara kramas och busa, sitta tillsammans och leka eller lägga pussel, läsa en saga eller göra någonting annat - tillsammans!


 


____________________________________________________________

______________________________________________


Sluta vara så jäkla ensam hela tiden! För det är du inte, inte om du inte vill. Vi finns här, allihopa runtomkring och ganska nära, om du vågar bjuda in oss. Vi står här och bara väntar på att räkas och få vara tillgängliga, för det är vad vi egentligen vill. Det är det vi tror på, hoppas på och tänker skulle kunna vara bra. Om alla fick vara med, om alla hjälptes åt, om vi tillsammans fanns där, för varandra.


Vi har väl alla våra egenheter och tillkortakommanden, något vi kanske inte är så stolta över och som vi jobbar på, och någonting som vi verkligen kan sträcka på oss för. Vi står ibland för olika saker, andra gånger står vi enade. Men bara för att vi ibland tycker olika, behöver vi inte vara ovänner för det. Det handlar väl egentligen bara om att acceptera, det där som skiljer oss åt ibland, och förstå, att vi någonstans där inne, ändå är både snälla och fina personer, att vi alla gör vårt bästa, på vårt eget sätt och utifrån våra egna förustättningar. Det behöver man komma ihåg ibland, att det räcker, just så.

Genom att bara vilja försöka, att lyssna och att se till varandras styrkor som finns där, även om vi vissa dagar har svårt att se de, finns de ju ändå där någonstans. Ibland behöver en människa bara känna sig sedd och lyssnad på, bli mött av ett leende, eller veta att någon tror på en, för att den ska börja gro och blomstra.

Och det är ju ganska otroligt, att det skulle kunna vara så enkelt, som ett välmenat leende...

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Widoff - 22 februari 2017 05:31

Hallå där ute. Jag kan inte sova. Jag vill och tänker så myckey. Här ekar det tyst. Jag saknar att skriva men ibland går luften ur. Motivationen tryter och jag saknar mening. Ja, i perioder är det tungt, mera grått och ingenting går ihop, alls, kan...

Av Johanna Widoff - 18 maj 2016 11:20

  Jag har tappat bort orden och inte skrivit nästan någonting alls på väldigt (för mig) länge. Jag saknar det. Jag älskar att skriva av så många anledningar och det är en av mina drömmar.   Världen är en stressig plats, nya val som ska fattas ö...

Av Johanna Widoff - 26 november 2015 22:41

När mina barn är ledsna, eller har ont, då blöder mitt hjärta. När det känns som att det onda de bär på gör dem tysta och ledsna och berövar dem glädjen som jag önskar dem, då gör det ont i hela mig. När jag känner att de brottas med känslor och t...

Av Johanna Widoff - 16 augusti 2015 23:56

När sommaren är slut och allting börjar om... När ljuset (och värmen falnar, för mörker och svala vindar... Jag välkomnar höstens friska luft, klara färger och varma filtar. (även om det för stunden verkar som att sommaren bestämt sig för att stann...

Av Johanna Widoff - 12 maj 2015 10:59

Alla mammor och bonusmammor, alla halva- och nya familjer. Alla barn med två hem. Alla barn med många vuxna omkring sig. Pappor mammor, extra vuxna, föräldrar, plast, "låtsas" (!?), bonus... Vad vi än kallar oss, så är vi här, där, av någon anledning...

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Familia Omnia Mea     med Blogkeen
Följ Familia Omnia Mea     med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se