Familia Omnia Mea

Direktlänk till inlägg 25 november 2012

Hemma borta glädje och andra tankar

Av Johanna Widoff - 25 november 2012 22:03


Alldeles trött, och alldeles lycklig.

 

För när jag får hålla dig i min famn och vi är nära varandra. För när du skrattar så blir jag så varm inombords och skrattar med. För när du tar min hand, för när du vill delge mig dina funderingar, eller när du kommer med en klurigt härlig fråga. För när vi hittar på något bus tillsammans, eller när vi bara hamnar mitt i något bubbligt kul. För när vi är tillsammans, bara vi, precis som vi är - då är livet som allra bäst! För när jag är jag och du är du och vi är tillsammans, precis så, då är allting enkelt, som det ska vara, då är vi tillsammans och jag älskar dig!

 

 


Borta bra men hemma bäst!?

Så härligt det är att komma hem, när man har varit borta, och så härligt det är att se fram emot att åka bort! Så fint det känns att se tillbaka på det man har gjort, samtidigt som det är skönt att vara hemma igen. Så roligt det är att kunna se fram emot nästa gång, och veta hur roligt man kommer få det, igen. Medan man alldeles nöjd, kan krypa ner i sin alldeles egen säng.


Det är ganska otroligt, en sak som jag funderar ganska mycket över.. Hur olika en och samma sak kan uppfattas, vara och verka. En specifik händelse, som av en människa kan ses, kännas och upplevas så totalt olika mot vad någon annan uppfattar eller ser. Detta kan sedan beskrivas eller återges på minst lika många sätt... Är inte det lite .. ja!? Som alla spännande, jobbiga, krävande, underbara, roliga, kladdiga, svåra, frustrerande, skrattretande, översvallande, varma, glädjefyllda tillfällen och upplevelser man får vara med om med sina barn tillexempel.


  • Att handla med barnen
  • Att åka bil med barnen
  • Att försöka komma iväg i tid med barnen
  • Att åka tåg/buss/"resa" med barnen
  • Att vara bland "folk" (restaurang/släktträff/arbetsförmedlingen/på café) eller vart man nu tar med sig barnen till
  • (för att inte nämna alla små och stora stunder både till vardags och helg som kan vara ett stort glädje ämne och vackertminne, eller bli en sådan stund som man kanske gärna glömmer en stund)


För att bara nämna några tillfällen och händelser, som många har en eller annan erfarenhet av, känsla till och tankar om av olika slag. Kanske att det är jobbigt, svårt, rent av nästan omöjligt att ha barnen med sig. Som i sin tur också kan bero på olika saker.

Jag har läst och hört om barn som skriker sig igenom bilfärder och turer i affären, eller alltid gnäller om saker, tjatar för att få saker osv. Barn som kanske ibland inte alltid är så trevliga eller så nyfikna med kliiga fingrar som gör att det lätt "händer små olyckor"...Vart vill jag komma med det här? ... Jo kanske att jag kan förstå och tänka mig att det inte alltid är så roligt eller lätt, och att barn (och även vuxna!!) kan göra saker "vid fel tillfällen" ibland, eller agera på ett sätt/säga saker som kan göra en både ledsen, frustrerad, maktlös och irriterad. Barn är ändå människor med samma känslor viljor och egenvärde som en vuxen!Våran lilla tripp i helgen gick fantastiskt bra, och jag är så stolt över våra fina tjejer och hur duktiga dem verkligen är!! Ja, dem frågar om vi snart är framme, bökar och stökar lite på platsen och sitter inte alldeles stilla, frågar om och vill ha saker ibland, så klart! Ibland kan det rent av bli en "olycka" av något slag. Men en del saker, som med alla, får man ha överseende med eller förståelse för, tycker jag. Andra saker kan man förebygga, en del saker kan man prata sig igenom eller lösa på något annat sätt. :-)


Vi hade en toppen helg och bara njöt av att komma hemmifrån i några dagar, ut på äventyr och skoj, bara vara tillsammans utan måsten eller annat att tänka på. Blev inte så sena kvällar vilket är skönt och även jag kom i säng i bra tid ;-) Sen upp på morgonen för att bara ha det lugnt och skönt. Vi badade massor, så klart! haha Bakade lussebullar, hade myskvällar, kramades, skrattade, promenerade i solen och bara hade det bra helt enkelt. Fick till och med till ett besök på Tom tits, vilket är både spännande och skojjigt!

Men vissa saker kan man inte riktigt sätta ord på, några saker är liksom mer än det... <3<3<3


Älsklingen hämtade oss i Gävle när vi åkte hem och då passade vi på att kika lite på Rusta där vi hittade lite roligt.. Jag ska börja plocka upp lådorna med jul saker från källaren nu också så jag ser vad vi har och om något behöver kompletteras.. (jag vill ha / behöver jul stjärnor till fönstren och skulle vilja ha julgardiner i något fönster också..Lucia kläderna har jag redan hittat på då det kommer firande på både dagis och skola samt uppvisning med gymnastiken :-) ) Sen lyxade vi med lite ute mat, skrattade och tokade där vi satt tillsammans. :-) Felicia och jag bäddade ner oss med en film när vi kom hem medan pappan och stor tjejen kröp upp i soffan tillsammans.


Jag blir alldeles varm inombords och får ett brett leende när jag tänker på vilken otroligt fin familj jag har och hur lyckligt lottad jag är som får ha dem omkring mig och vara nära dem!! Ni är dem bästa jag vet mina älsklingar <3<3<3<3Svamlat färdigt och dags att krypa i säng nu..! Skriver mer i veckan och delar kanske med mig av lite bilder då när jag hunnit kika igenom kameran.. ;)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Widoff - 22 februari 2017 05:31

Hallå där ute. Jag kan inte sova. Jag vill och tänker så myckey. Här ekar det tyst. Jag saknar att skriva men ibland går luften ur. Motivationen tryter och jag saknar mening. Ja, i perioder är det tungt, mera grått och ingenting går ihop, alls, kan...

Av Johanna Widoff - 18 maj 2016 11:20

  Jag har tappat bort orden och inte skrivit nästan någonting alls på väldigt (för mig) länge. Jag saknar det. Jag älskar att skriva av så många anledningar och det är en av mina drömmar.   Världen är en stressig plats, nya val som ska fattas ö...

Av Johanna Widoff - 26 november 2015 22:41

När mina barn är ledsna, eller har ont, då blöder mitt hjärta. När det känns som att det onda de bär på gör dem tysta och ledsna och berövar dem glädjen som jag önskar dem, då gör det ont i hela mig. När jag känner att de brottas med känslor och t...

Av Johanna Widoff - 16 augusti 2015 23:56

När sommaren är slut och allting börjar om... När ljuset (och värmen falnar, för mörker och svala vindar... Jag välkomnar höstens friska luft, klara färger och varma filtar. (även om det för stunden verkar som att sommaren bestämt sig för att stann...

Av Johanna Widoff - 12 maj 2015 10:59

Alla mammor och bonusmammor, alla halva- och nya familjer. Alla barn med två hem. Alla barn med många vuxna omkring sig. Pappor mammor, extra vuxna, föräldrar, plast, "låtsas" (!?), bonus... Vad vi än kallar oss, så är vi här, där, av någon anledning...

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Familia Omnia Mea     med Blogkeen
Följ Familia Omnia Mea     med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se