Familia Omnia Mea

Alla inlägg under november 2012

Av Johanna Widoff - 1 november 2012 22:04

Nu börjar det bli riktigt trött bakom ögonen! Suttit här och skrivit rent ännu mera på min engelska uppsats, det är så himla roligt när man hittar det man behöver (fakta och forskning) och när det är något som verkligen är intressant och roligt! Jag kan liksom inte riktigt sluta då! :-p


Dagen har i alla fall varit kanon fin! När Älskling och Felicia kom hem gick vi och lekte hon och jag <3 Byggde koja, spelade spel (kurra gömma spel och fyra i rad bla), plockade med några små figurer innan det blev roll lekar och dockor istället... Kloka fina fantastiska flicka!!<3 Pratar och pratar, berättar och talar om, eller frågar och undrar. Mys skatten!

Jag kunde inte låta bli att skriva ut och läsa igenom det jag hittat igår, så satt och kombinerade gul markeringspenna med att klä på och mata dockor.. Sen gjorde vi lite mellis och satte oss i soffan vid en film och gjorde våra "läxor" (Felicia färgläggde en målarbok medan jag skrev ner och formulerade om det jag märkt ut.)

Sen var det dags att göra oss i ordning och promenera ut i höstmörkret. En spindel på kinden, prinsessklänning och nallemössan på Felicia och jag skulle så klart också ha spindel och häxhatt.. Spännande med alla monster överallt tyckte Felicia, gott med korv och godis som det bjöds på och roligt med musik att dansa till! Det var härligt att vara ute tillsammans i mörkret, titta lite, hoppa/leka lite, dansa till musiken, skratta och bara mysa ute i höstmörkret.

Men några av monstrena gav verkligen skräck blandad förtjusning och hon visste inte riktigt om hon ville titta mer eller gå iväg :-p


På vägen hem köpte vi lite lättare mat på Enen innan vi gick hem till pappan och hundarna. Lite film gos och kramar innan en tröttis somnade gott och jag fick återgå till mitt skrivande. Nu har jag lyssnat lite på nyheterna också (vuxen poäng!?) och ska nog börja krypa ner i sängen så jag är pigg och glad i morgon också! Nu ska förkylningen väck - jag vill träna och slippa hosta och täpta näsor.


Här kommer lite roliga bilder ...


   

ANNONS
Av Johanna Widoff - 1 november 2012 10:00


TIPS!! Ska du skriva en uppgift av något slag och inte vet hur du ska börja, eller fastnar någon annanstans, av någon anledning i ett arbete - flödesskriv!! Ta ett papper, sätt en timer på 5 minuter och "lyft inte pennan från pappret", skriv ner ALLT som du tänker (förslag, LÄS uppgiften först så du har den närmast i tankarna!!). Alla tankar som kommer, vare sig det är relevant eller inte. Och har du skrivit men sedan .."och nu vet jag inte vad jag ska skriva längre så då får jag lova at..." skriv det också!! Det är ett jätte bra sätt att komma igång på eller att få tankarna att "lossna", kanske kommer du rent av skriva någonting som är jätte bra och en nyckel för hela uppgiften! :-)


Älsklingen tog med sig skrutt till farmor och farfar för att byta däck, hade tänkt följa med men valde att stanna för att plugga, let go let it flow ;-p Så jag har flödesskrivit om en uppgift och fått med massor av bra saker! :-) Ska låna hem en bok och kika runt lite sen så får vi se.. Måste bara välja, har två bra tankar så får se vilken det blir som stannar.. 


Nu ska jag lägga den ifrån mig en stund, eftersom skrivandet gick så bra så har jag liksom kommit en bit redan i planeringen och tillvägagångssättet och känner att jag vill påbörja nästa uppgift för att sätta igång tankarna runt den lite. Vilket känns viktigt eftersom den ska redovisas nästa vecka och det är engelska, ska prata i ca 20 minuter och då vill jag ha "lite kött på benen"!!! Gah! haha Tur att vi är en liten klass och att vi redan både pratat och jort en kort film tillsammans, då borde inte det här vara värre i alla fall...


Jag har lite vana nu av att stå framme och prata! :) Jag älskar CVL och dess tänk och hur dem resonerar. Vilket faktiskt är genomgående för jag tror alla lärare jag haft i alla olika ämnen, att man får träna, testa och ges förutsättningar och möjligheter för att göra på sitt sätt, klara det efter sina kunskaper. Jag har hittils gjort arbeten och redovisat muntligt i Sv A och B, Samhällskunskap, Historia, Religion (?? minns inte säkert), Naturkunskap 1a2, Eng A och B (vilket det blir mer av), även i vårdämnen, och i alla dessa och fler har vi dessutom många diskussioner och pratar mycket öppet i klasserna eller i små grupper. Dessutom har jag spelat teater och gått Drama på gymnasiet.. :-) (ändå blir jag sjuuukt nervös inför, får en sådan klump i magen och blir lite skakig... haha)


Näe nu ska jag sätta igång så jag har lite klart tills Felicia och Älsklingen kommer hem... Hoppas det blir lite körning idag när vinterdäcken är på, innan Daniel ska åka iväg på lite spännande.. Händer mycket roligt och läskigt nu. Jag är såå imponerad och så stolt över min Kärlek och hur duktig, driven, klok och bra han är som fixar, tar reda på, planerar och ser till att det blir gjort!! Bästa fina älsklingen!!!


Sen vill jag bara vara med mina bästa och pyssla med annat..! :-) I eftermiddag/kväll har jag lovat Felicia att vi ska ner på stan och kika och gå runt, köpa lite korv och bara vara. Blir första året för henne tror jag att gå och titta där på riktigt! :-) Hundarna får vara hemma :-p Så ska jag sminka henne, har så klart köpt hem fina kritor /"teater smink" plus att tjejerna fick "tatuerings pennor" av mamma som dem blev jätte glada för! :-D Förra helgen var det disco så då fick jag fixa och måla hjärtebarnet <3, och som det är mysigt! Jag är glad att vi har så fina tjejer!! <3 Fixa med hår och dona sådär med naglar och annat är faktiskt riktigt kul!! Även om jag inte är så jätte duktigt på att veta vad jag ska göra av mig själv alltid :p haha Så vi får se vad det blir av oss för spökerier innan vi går ner.. :-D


Vi saknar dig ska du veta och tänker mycket på dig när du inte är hemma!

Nu längtar vi tills du kommer hem igen för då väntar massor av pyssel och bus <3


     

(bilder för ett år sedan i november)


Det finns inte ord för den kärleken,

den storheten och skönheten i att vara och att veta.

Det finns inte ord i det oändligt svåra

som det faktiskt innebär att det är så.

Det finns inte ord för självklarheten

i att bara finnas där, att helhjärtat ge

utan att kräva någonting tillbaka.

ANNONS

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Familia Omnia Mea     med Blogkeen
Följ Familia Omnia Mea     med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se