Familia Omnia Mea

Direktlänk till inlägg 10 december 2012

Pepparkakor, snö, feber och julkort

Av Johanna Widoff - 10 december 2012 13:00TÄNKVÄRT . . .

”Unna varandra all den kärlek du själv skulle vilja få

Bemöt andra med ett leende

Tänk positivt om andra”

 

 

Idag är Felicia och jag hemma. Dagis har planerings dag och dessutom hade lilla skruttis hög feber igår och under natten... Stackars liten man märkte att hon hade det jätte jobbigt, men nu är det i alla fall bättre, vilket är skönt att se!

Nu är det inte långt kvar till avslut på terminen och jullov. :-) Längtar! Det har varit en väldigt rolig, utvecklande, lärorik och bra termin, samtidigt som det också varit väldigt mycket, intensivt och påfrestande! Jag hoppas att jag kommit in på mina kurser till nästa termin - sen är jag "klar"! Gymnasiet och uska...

 

Veckan som gått sedan första advent har varit himlans fin! Mycket pysslande, kramar och snö bus. Vi har haf lite "hemma bio" på stor bild, ny film och popcorn. Vi har lagat goda favorit maträtter, hart mys fika, som hör juletider till. Bakat julgodis, skrivit julkort som nu ska skickas iväg.. Promenaderna hem från dagis och skola har tagit längre tid än vanligt, dels för att någon kompis har följt med hem, och för att snön har varit så väldigt lockande och härlig att leka i :-) Sen har vi dessutom gett oss ut i pulkabackar och puls snö - så härligt!

 

   

 

Felicia hade avslutning på gymnastiken och uppvisning på jernvallen där alla gymnasterna visade allt som dem lärt sig. Vi stannade inte hela tiden, men det vi såg var riktigt häftigt med volter och allt!

 

 

 

Idag har vi pärlat och skrivit i julkorten så att de kan postas nu när vi tar ut hundarna. Felicia har tittat på Polarexpressen som strax är slut och innan det hjälptes vi åt att städa och pärla halsband. Skruttan gick själv och hämta golvtorken och ville fixa! Söt skruttan!

Nu hoppas jag bara få fart på skrivaren så att jag kan printa ut ett kort som ska skickas med ena julkortet.. 

 

Ibland har jag så mycket att säga att jag nästan inte hinner med orden och tankarna som flyger. Ibland är det som att det är alldeles stilla... 

Jag vet inte riktigt vad jag vill skriva här, vad som är värt att skriva ner... Jag kan skriva om för och nackdelar med en delad familj, alla stormande motstridiga känslor som man får uppleva. Jag kan skriva om allt som jag lärt mig i skolan och hur svårt det stundtals känns att få allt att gå ihop. Hur stressad jag varit och hur jag mått på grund av det. Att jag, på något mirakulöst sätt ändå har lyckats med mina betyg, som faktiskt någonstans är väldigt viktigt för mig.

Nu är det bara slut spörten kvar med ett prov och en muntlig redovisning och inlämning av uppsats.

Jag kan skriva om allt som jag läser om och hur mycket man kan lära av att tänka till, vara lyhörd och känna efter. Eller om de där små vackra sakerna i vardagen som gör den så mycket mer speciell.

 

Nu ska vi pälsa på oss och ta oss lite frisk luft. Sen tänkte jag försöka göra lite mer julgodis eller något annat pyssel. Om inte Felicia är mer sugen på film för då ska jag läsa på lite inför mina sista redovisningar.

 

Har ni skrivit era önskelistor än? Svårt det kan vara att både önska och komma på riktigt bra saker till dem man tycker om.. Men jag tror jag lyckats ganska bra! Det är svårt med barnen ibland bara, allt i leksaks tidningarna ser så klart jätte fint och lockande ut att önska sig!! Men en del saker vet man ju med sig att dem inte skulle leka med annars än just när dem får det...

Hur gör ni med julklappar, får man sin "högsta önskan", något man behöver? Har ni "pris gräns" eller får det "kosta vad det kosta vill", bara för att det är jul?

 

Sötaste lilla pepparkakan (förra året)   

 

 

Ta hand om er i vinterkylan!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Widoff - 22 februari 2017 05:31

Hallå där ute. Jag kan inte sova. Jag vill och tänker så myckey. Här ekar det tyst. Jag saknar att skriva men ibland går luften ur. Motivationen tryter och jag saknar mening. Ja, i perioder är det tungt, mera grått och ingenting går ihop, alls, kan...

Av Johanna Widoff - 18 maj 2016 11:20

  Jag har tappat bort orden och inte skrivit nästan någonting alls på väldigt (för mig) länge. Jag saknar det. Jag älskar att skriva av så många anledningar och det är en av mina drömmar.   Världen är en stressig plats, nya val som ska fattas ö...

Av Johanna Widoff - 26 november 2015 22:41

När mina barn är ledsna, eller har ont, då blöder mitt hjärta. När det känns som att det onda de bär på gör dem tysta och ledsna och berövar dem glädjen som jag önskar dem, då gör det ont i hela mig. När jag känner att de brottas med känslor och t...

Av Johanna Widoff - 16 augusti 2015 23:56

När sommaren är slut och allting börjar om... När ljuset (och värmen falnar, för mörker och svala vindar... Jag välkomnar höstens friska luft, klara färger och varma filtar. (även om det för stunden verkar som att sommaren bestämt sig för att stann...

Av Johanna Widoff - 12 maj 2015 10:59

Alla mammor och bonusmammor, alla halva- och nya familjer. Alla barn med två hem. Alla barn med många vuxna omkring sig. Pappor mammor, extra vuxna, föräldrar, plast, "låtsas" (!?), bonus... Vad vi än kallar oss, så är vi här, där, av någon anledning...

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Familia Omnia Mea     med Blogkeen
Följ Familia Omnia Mea     med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se