Familia Omnia Mea

Direktlänk till inlägg 18 december 2012

Pulka, glitter och fantasi

Av Johanna Widoff - 18 december 2012 18:30


Helt sagolik start på nya veckan! :-)

Pulkaåkning och massor av skratt med mina bästa tjejer <3 Pyssel så vi har glitter lite överallt, en pampig julgran... Lite paket inslagning, mysiga pratstunder och snöiga promenader. Sago läsning, kramar, tända ljus...

Som jag mår bra med er! Ni är dem allra bästa jag vet och jag är så ofantligt stolt över allt som ni kan, som ni lär er och som ni vill kunna.


Efter att ha flängt runt och handlat på förmiddagen och fixat är det skönt att bara sitta, och lyssna.. Jag älskar tjejernas (barns!!) förmåga att leva sig in i egna små fantastiska världar, fulla av spännande äventyr, där alla kan få vara vem man vill. Man kan få super krafter, man får styrka, kunskaper och mod - det är verkligen alldeles underbart! :-)

Efter att vi kommit från en snöig promenad fikade vi lite gott och sedan satt vi och pysslade tillsammans och små pratade om både det ena och andra. Medan jag fixade mat och sådant smet dem in på rummet dit dem nu flydde tillbaka - till sitt magiska rike.. :-)


   

gah.. granen är trött.. orkade tydligen inte stå.. :P

Iaf en liten bild på vårt fina pyssel (av pet flaskor bla) och våran gran :-D  


Jag är trött nu känner jag. Det är lite knepigt att klara sig själv och fixa ibland! Vill ju gärna handla på dagen (i fall något behövs senare eller dagen efter) och slippa skicka iväg Älsklingen när han kommer hem.. Det där körkortet hägrar mer och mer! Jag vill ha jag behöver - nu! Men å andra sidan får man dagens träning när man springer fram genom snö modd med vagn (hundar) och matkassar! haha

Igår skrev jag terminens sista prov och det känns så skönt! Imorgon ska jag jobba en kort sväng på förmiddagen och lite mer har jag fått senare under lovet. Jag är så stolt över mig själv och så glad för det! Tänk att jag har fixat (och fixar!!) det så bra, att jag klarar det och att dem vill ha mig där! Jag passar in och tjejerna är alltid positiva och glada - jag trivs verkligen! :-) Det känns härligt!

Kan verkligen tänka mig att fortsätta som assistent om det visar sig så och det är ju alltid en trygghet nu när jag närmar mig slutet på pluggandet.. För den här delen i alla fall :-) Jag tycker väldigt mycket om att läsa, plugga och hela den biten, så ganska (mycket) troligt blir det en sväng på högskolan också! Är ju bara biten med att bestämma sig för till V A D man ska läsa, vad man tror att man vill bli.. Men det är en annan sak det.


Julklappar, julstress, julmat, julgran, jultv, jultomtar, julskinka, julgranskula, julstjärna, julkrubba, julpynt, julgröt, julmust, juleljus, julkort, julkalender, julpyssel. . . 

 

Hittade på facebook (där allt händer haha) och kände att jag måste dela med mig!!!

 


hahaha Hur många ord kan du som börjar på "jul-"? Att jag ibland kan tycka att det är svårt att få till det med "rätt" julklappar! Jag vill inte bara "ge" något, bara för att. Jag vill ge med hjärtat, med eftertanke och välmening. Jag vill ge någonting som känns, värmer, berör.. Någonting som verkligen uppskattas.

Barnen önskar sig så klart alltid fina leksaker som pekas ut i leksakskatalogerna och när man pratar lite kan någon sak till dyka upp (som just inte fanns på en fin bild) men ibland känns det som att sakerna pekas ut just för att bilderna var så fina. Man känner ju oftast sina barn med vad de faktsikt tycker om att leka med och göra, eller inte. Och vuxna som man tycker om.. Idag köper sig de allra flesta det dem vill ha/behöver när dem har pengar och känner för att "det här vill jag ha/behöver jag".. Eller? Det beror väl lite på också. Systrarna och jag brukar alltid gå ihop till varandra och någon önskning brukar vi alltid kunna dela ut och pricka in. Liksom till mamma och pappa :-)


Älsklingen är nästan svårast! :-/ Jag har gett en fin "julkorg" (ett ord till) ett år med massor av olika finare saker/oljor/kryddor mm till kök och matlagning. Hur man tempererar choklad, någon kokbok, ett stoort presentkort med flera små i som jag stoppat in lite av varje i, bio, middag för två, och lite andra små förslag eller påhitt som jag visste att han skulle uppskatta.

Men jag tror jag har en ganska bra idé nu i alla fall... Till barnen har jag (som alltid) köpt på mig lite "små saker" som jag vet att dem skulle vilja ha. Men sen ska det till något lite mera riktigt också. Hurrm.. Det blir en tripp till Valbo en kväll nu i veckan och fixa det.


Fick jag välja till mig själv skulle jag klicka hem lite mer pyssel från Panduro som jag tittat ut och något plagg från H&M (inte bara till mig dock haha). Ett par löpar skor skulle inte vara helt fel heller (samt lite annat fint och praktiskt till löpning i olika väder).. Önska kan man ju alltid!


Nog har jag allt lite pirr i magen känsla inför julen, det är faktiskt en väldigt fin högtid och jag hoppas att barnen också ska få veta mer om allt varför man firar...


Men nu är klockan mycket (skriver ju aldrig klart när jag börjar :p haha Så nu ska jag krypa ner och kramas lite med älskling (så det blir rättvist, barnen har jag ju redan kramats med)... God natt har jag sagt!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Widoff - 22 februari 2017 05:31

Hallå där ute. Jag kan inte sova. Jag vill och tänker så myckey. Här ekar det tyst. Jag saknar att skriva men ibland går luften ur. Motivationen tryter och jag saknar mening. Ja, i perioder är det tungt, mera grått och ingenting går ihop, alls, kan...

Av Johanna Widoff - 18 maj 2016 11:20

  Jag har tappat bort orden och inte skrivit nästan någonting alls på väldigt (för mig) länge. Jag saknar det. Jag älskar att skriva av så många anledningar och det är en av mina drömmar.   Världen är en stressig plats, nya val som ska fattas ö...

Av Johanna Widoff - 26 november 2015 22:41

När mina barn är ledsna, eller har ont, då blöder mitt hjärta. När det känns som att det onda de bär på gör dem tysta och ledsna och berövar dem glädjen som jag önskar dem, då gör det ont i hela mig. När jag känner att de brottas med känslor och t...

Av Johanna Widoff - 16 augusti 2015 23:56

När sommaren är slut och allting börjar om... När ljuset (och värmen falnar, för mörker och svala vindar... Jag välkomnar höstens friska luft, klara färger och varma filtar. (även om det för stunden verkar som att sommaren bestämt sig för att stann...

Av Johanna Widoff - 12 maj 2015 10:59

Alla mammor och bonusmammor, alla halva- och nya familjer. Alla barn med två hem. Alla barn med många vuxna omkring sig. Pappor mammor, extra vuxna, föräldrar, plast, "låtsas" (!?), bonus... Vad vi än kallar oss, så är vi här, där, av någon anledning...

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Familia Omnia Mea     med Blogkeen
Följ Familia Omnia Mea     med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se