Familia Omnia Mea

Direktlänk till inlägg 27 december 2012

Gnistrande snö, tomtar och vackra barn

Av Johanna Widoff - 27 december 2012 17:16

Hoppas att ni alla har haft en alldeles strålande jul! :-)

Med massor av god mat, omtanke, närhet till dem ni tycker om och många glada skratt! Jag hoppas önskningar gått i uppfyllelse och att ni funnit uppskattning och storhet i det lilla. Jag hoppas att ni undsluppit stressen och att ni haft tid att njuta av ledighet och vila.
Jag har valt att inte prioritera dator tid de här dagarna, som synes. Men tänkte att jag ändå skulle skriva några rader nu. Felicia har fått lite att äta och vi sitter tillsammans i soffan framför en film och bara tar det lugnt. Tidigare har vi lekt med julklappar och annat och gått en längre promenad, riktigt härligt!
Jul helgen och veckan före har varit alldeles otroligt fin! Vi har varit ute och busat en massa i snön så klart, promenader och pulka åkning. Lite fika och lek med vänner, julklapps fixande, en tur till badhuset för en massa stoj, pyssel, många kramar och mycket skratt :-)

Älskling och jag fick någon timme ensama med lite handling, det sista inför julen, och barnen fick mysa hos farmor och farfar under tiden..

Mamma och pappa/mormor och morfar kom upp över helgen för att umgås, bara mysa och fira jul. Det var jätte trevligt och roligt, vilket både barnen och jag uppskattade jätte mycket! Vi åkte upp till Högbo där vi grillade och åkte pulka så snön yrde :-) Det är ju bland det allra bästa som kan tänkas på vintern!

 


På julaftons morgonen gick tjejerna den obligatoriska skattjakten med små ledtrådar och överraskningar innan mormor och morfar delade ut sina paket.. :-) Och vilken glädje!! Bästa snälla kusinerna hade skickat med massa fina kläder, prinsessklänningar och böcker. Allra käraste systrarna hade köpt så fina julklappar till både tjejerna och mig som de blev så glada för och mormor och morfar med!! Precis vad de önskade sig, det var knappt så de ville slita sig för frukost och julkalender :-p
Sedan bara myste vi fram till lunchtid då vi började göra oss klara att åka till julfirandet hos farmor och farfar där vi alltid är vartannat år. :-)

Det blev fika, Kalle på tv och sedan den där  v ä n t a n  på att tomten äntligen ska komma...! Som tur var kom han tidigt ;-) Och då var glädjen så klart stor! Felicia stod framme vid tomten, klappade skägget och hoppade upp och ner i väntan på paket, gullis!! Vilken massa paket.. Men så blir det väl till jul!? Alla vill ge, alla vill höra önskningar och alla önskar sig... Puh! 
Tjejerna var så glada så de nästan tjöt stundtals, och det är ju ändå fint, den där glädjen i att ge och dela med varandra! Resten av julafton spenderades med julmat, trevligt sällskap, lekande med alla julklapparna och annat "jul mys" som hör till :-) Jag bäddade ner Felicia när hon började vara trött och en stund senare bäddade vi ner oss hela familjen tillsammans <3

På juldagen begav vi oss ut i backen för mera snö lek och sedan återgick tjejerna och vi med dem till att testa det som dem fått. Bara ha det bra och vara tillsammans - det som är värt så mycket!

 


På eftermiddagen gick vi ut igen, för att bygga snökoja och det blev inget dåligt bygge!! :-) Stannade kvar en natt till och på annandagen jobbade jag några timmar på förmiddagen (duktiga jag!!).. Efter en sen lunch tog jag och Felicia sparken och gick hem, för nu ville vi faktiskt komma hem och vila, bara vara hemma och ha det lugnt och skönt bara vi. haha "Alla sätt är bra.." !?

Men jag fick sätta igång med lite plock små fix och städ sen för att kunna få hem kvällsgäster. Man får passa på ibland och det blev super trevligt! :-D Good mat med lite plock, räkor, avokadohalvor, bröd, små hemlagade pizzor och annat mums. Efter maten film i soffan (lejonkungen) och poker spel med lite gotta till - tjejerna regerade!! haha

Behöll finisarna över natten (tur man har extra säng platser!) och ställde till med en ordentlig frukost på morgonen.
Bara mys och ha det bra, skratt, kramar och trevligheter hela julen alltså! Nu väntar jag bara på att Älsklingen ska komma hem så vi får äta lite gott och att Felicia vill sova i bra tid.. Jag mumsar lite paradis choklad i väntan på att hungern ska stillas.. (ja men jätte bra!)
Imorgon ska jag jobba några timmar igen medan Felicia ska få vara hos farmor och farfar och det känns så bra! Jag får jobba, tjäna lite extra pengar och ha kvar kontakten dit, vilket är värt så mycket! Sen har jag världens bästa svärföräldrar som alltid finns där och betyder såå mycket!
(för er som är intresserade :-p Litet axplock av julklapparna.. )

Jag fick en fin fotoram som jag önskat mig med plats för flera foton och i mitten står det " Live every day, Laugh every moment, Love beyond words" som passar så bra in på mig, två fina halsband, en ring, en "mor och dotter" prydnad, ett vackert armband med en ängel och två presentkort á 500:- :-D
Hjärtebarnet fick bland annat; One Direction lakan, pennset och CD (lycka där!), designerset med provdocka och en designerbok med modeller/mallar (lycka igen och ännu mer), klistermärken mm, Hits for kids dubbel CD och High School musical DVD, Panduro presentkort, snygga kläder, nytt Tv spel som hon gillade jätte mycket och en slags "snowboard" ...

Dessutom delade hon med Felicia på Zhu Zhu pets slott, balsal och vagn + varsin pets och bebis pets och en stor pyssellåda med massor av olika pyssel, klistermärken mm mm.
Felicia fick bland annat; Jätte fint skötbord med massor av tillbehör till sina dockor, barbie slott med barbie och tillbehör ("Rapunsel"), prinsessklänning och lite kläder, målarbok, lakan set, mjuk och gosig morgonrock, mer duplo figurer, stora pärlor, böcker, pussel och spel... Och av sin snälla storasyster en jätte fin tröja som storasyster ritat på alldeles själv.


Det är okej att njuta, att bara ha det bra och okej att vara njöjd och glad över det man har. Jag har en förmåga att se till, belysa och hålla fast vid det positiva jag upplever och som finns omkring mig, även om många stunder av grå gegga och mörker emellanåt omsluter mig.. Men utan mörker inget ljus och jag har en jätte vacker dikt om just det.. Jag har huvudvärk emellanåt, är ruggigt trött - på allt - och många gånger går inte allt precis så som jag tänkt mig. Men i allt kaos och elende brukar det endå kunna finnas stor glädje, lärdom och hända saker som gör att allting blir bra. Jag har haft tillräckligt ont, varit allt för ledsen och haft "min beskärda del" av mörker och elende på ett tag. Jag tänker fortsätta vara glad och positiv och omge mig av saker, personer och tankar som får mig att må bra!


bilder kommer..


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Widoff - 22 februari 2017 05:31

Hallå där ute. Jag kan inte sova. Jag vill och tänker så myckey. Här ekar det tyst. Jag saknar att skriva men ibland går luften ur. Motivationen tryter och jag saknar mening. Ja, i perioder är det tungt, mera grått och ingenting går ihop, alls, kan...

Av Johanna Widoff - 18 maj 2016 11:20

  Jag har tappat bort orden och inte skrivit nästan någonting alls på väldigt (för mig) länge. Jag saknar det. Jag älskar att skriva av så många anledningar och det är en av mina drömmar.   Världen är en stressig plats, nya val som ska fattas ö...

Av Johanna Widoff - 26 november 2015 22:41

När mina barn är ledsna, eller har ont, då blöder mitt hjärta. När det känns som att det onda de bär på gör dem tysta och ledsna och berövar dem glädjen som jag önskar dem, då gör det ont i hela mig. När jag känner att de brottas med känslor och t...

Av Johanna Widoff - 16 augusti 2015 23:56

När sommaren är slut och allting börjar om... När ljuset (och värmen falnar, för mörker och svala vindar... Jag välkomnar höstens friska luft, klara färger och varma filtar. (även om det för stunden verkar som att sommaren bestämt sig för att stann...

Av Johanna Widoff - 12 maj 2015 10:59

Alla mammor och bonusmammor, alla halva- och nya familjer. Alla barn med två hem. Alla barn med många vuxna omkring sig. Pappor mammor, extra vuxna, föräldrar, plast, "låtsas" (!?), bonus... Vad vi än kallar oss, så är vi här, där, av någon anledning...

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Familia Omnia Mea     med Blogkeen
Följ Familia Omnia Mea     med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se