Familia Omnia Mea

Direktlänk till inlägg 31 januari 2013

Fokus, kurser och Ord

Av Johanna Widoff - 31 januari 2013 11:23

Fokus!


Tänk att det ska vara så svårt ibland.. suck! Men ja, så är väl vissa dagar. Andra kan ju vara så ohyggligt produktiva, nyttiga och så vidare. Antingen eller?!Efter morgon gos, ljus och lite sådant lämnade jag skruttis på dagis och gick med hundarna. Trött i morse. Röjde runt lite hemma snabbt, just för att jag vet att det är lättare att sitta med mitt sedan. Det är någonting med ordning som skapar ett lugn. (inbillning eller fler som känner så?) Jag vill inte ha saker överallt och veta att det är en massa annat som också ska göras, för då blir liksom ingenting gjort ordentligt - det drar energi på något sätt.

 


Jag läser fyra kurser nu, heltid. Tjocka böcker, många frågor och ett gäng prov och uppgifter längs med. Till det kommer praktiken (som ska kontaktas nästa vecka) som ska läggas upp på något bra sätt.. I och med att jag läser flera kurser, självklart med viktiga lektioner, förrutom mina distans kurser då, så vill jag i god tid se hur man kan lösa det bra så att allting går ihop.Det som är bra med mina kurser nu är att de överlappar varandra. Går "hand i hand" och berör många gemensamma saker. Skönt på så sätt att jag, förhoppningsvis, får nöta in det riktigt bra genom upprepning, paralleller och en ännu djupare förståelse för hur allting hör ihop osv.

Dock är det många termer, latinska ord, läkemedel, olika behandlingar och sådant som kan bli lite mycket. Jobbar mig uppåt från cellens organeller och hela kroppens uppyggnad och alla funktioner, mot sjukdommar, orsaker, behandling, medicinering och rehabilitering. Det är så himla spännande och hur intressant som helst! :-)

 

 

O R D .

Ord kan trösta och vara helande.

Ord kan skapa trygghet och ge tilltro.

Ord kan bringa styrka och frammana mod.

Ord kan omge kärlek och förmedla förståelse.

Ord kan vara stora och bullriga, eller små och försiktiga.

Ord kan ha flera betydelser och bör alltid yppas med varsamhet.

Ord är kraftfulla vapen och ömma smekningar.

Ord är allt och ingenting.

 


Lite mera plugg hinner jag med över lunchen innan mina favoriter ska hämtas hem för mys och bus i eftermiddag.. :) Senare kommer en vän över på fika och häng och en annan har jag bokat träff med till nästa vecka då det finns lite mer luckor och svängrum att leka på.. Man får prioritera och välja. Ibland är det svårt att få allt att gå ihop, för så kan det ju vara. Alla har mer eller mindre i perioder, det är ju så livet är. Man har stora ambitioner och mycket man ska och vill hinna med och behöver.

 

Tjingeling så länge!
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Widoff - 22 februari 2017 05:31

Hallå där ute. Jag kan inte sova. Jag vill och tänker så myckey. Här ekar det tyst. Jag saknar att skriva men ibland går luften ur. Motivationen tryter och jag saknar mening. Ja, i perioder är det tungt, mera grått och ingenting går ihop, alls, kan...

Av Johanna Widoff - 18 maj 2016 11:20

  Jag har tappat bort orden och inte skrivit nästan någonting alls på väldigt (för mig) länge. Jag saknar det. Jag älskar att skriva av så många anledningar och det är en av mina drömmar.   Världen är en stressig plats, nya val som ska fattas ö...

Av Johanna Widoff - 26 november 2015 22:41

När mina barn är ledsna, eller har ont, då blöder mitt hjärta. När det känns som att det onda de bär på gör dem tysta och ledsna och berövar dem glädjen som jag önskar dem, då gör det ont i hela mig. När jag känner att de brottas med känslor och t...

Av Johanna Widoff - 16 augusti 2015 23:56

När sommaren är slut och allting börjar om... När ljuset (och värmen falnar, för mörker och svala vindar... Jag välkomnar höstens friska luft, klara färger och varma filtar. (även om det för stunden verkar som att sommaren bestämt sig för att stann...

Av Johanna Widoff - 12 maj 2015 10:59

Alla mammor och bonusmammor, alla halva- och nya familjer. Alla barn med två hem. Alla barn med många vuxna omkring sig. Pappor mammor, extra vuxna, föräldrar, plast, "låtsas" (!?), bonus... Vad vi än kallar oss, så är vi här, där, av någon anledning...

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Familia Omnia Mea     med Blogkeen
Följ Familia Omnia Mea     med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se