Familia Omnia Mea

Alla inlägg under januari 2013

Av Johanna Widoff - 18 januari 2013 21:15


Fredag idag och veckan närmar sig sitt slut..


Den här veckan har jag haft kursstarter, busat i snön med mina fina tjejer, jobbat, städat, tvättat, tränat (lycka), haft träningsvärk, blivit både och besviken... Och varit väldigt massa glad! Bland annat. :-)


Igår ringde dem från jobbet, och det är klart att man vill ställa upp! Jag är så glad att jag får vara kvar och jobba, det betyder ju jätte mycket! Även om det många gånger är svårt att säga "ja" eller "nej", vaför svarar man, kan man egentligen och hur är det med det där andra man ska hinna med?! Jag läser 100% den här terminen varav en distanskurs och två på halvdistans. Det blir nytt att testa och mycket mera egen ansvar att planera in den tiden, men å andra sidan har jag ju då också "mer tid", som inte är uppbokad i alla fall.


Det blev full fart idag i alla fall och många promenader - kanoners jobb det promenera, träffa härliga personer..! Innan jag gick hem sprang jag in och kikade lite och hittade riktiga fynd, bland annat två super fina sommarklänningar (10:-), till min lilla skatt som längtar så mycket efter sommaren (den ena tog hon på sig så fort vi kom hem och strålade sedan som en liten sol), dessutom fanns där en liten fin blomma och ett par extra täckbyxor och något litet mer.


Fick hem en glad liten skruttis som promenerade med mig, klättrade i snön och busade en massa på vägen:-) Den där glädjen är så fantastisk, att bara vara.. Men kallt blev det! Hemma sedan har vi pusslat, lekt, skrattat och kramats <3 Älskling tog henne med sig och handlade lite medan jag passade på att träna - love it! (perfetk "kort pass" för att göra av med / få energi) Men ska bygga på det där dvd passet lite så att jag får ut mer av det..

I helgen nu blir det lite kalasigheter och att umgås med familjen. Imorgon hoppas jag på mer sol och en promenad, kika runt lite och bara ha det bra.


 


Något som jag tycker är lite roligt att titta på ibland är vad saker/ord har för betydelse och var/vad det härstammar från... Historia är jätte spännande och intressant, liksom språk, kulturer och folktro. Nyfunnet stort intresse är naturvetenskap! :-)


Felicia kommer av det latinska ordet felicitas "stor lycka". Att ett namn faktiskt kan säga och betyda så mycket egentligen... När Daniel och jag först bestämde att nu ska vi faktiskt "försöka", eller sluta undvika.. När det sedan blev bekräftat och den ofattbara känslan som kom med det.. Hela graviditeten och den både psykiska och fysiska resan som det innebar.. Finns inte ord för det!


Vilda är ett namn med okänt ursprung och kanske har namnet inspirerats av norskans kvinnonamn Vilde som är en kortform av Alvilde som betyder "alv" och "strid". Vilda var ett vanligt namn på vikingatiden.


Den allra vanligaste betydelsen för Maria är "önskat barn". Men namnet kommer troligast från ett egyptiskt namn som kom från ordet mry "älskad". Fler betydelser kan vara, "rebellisk", "trotsig", "havets stjärna","stark", "graciös".

Betydelsen "den trotsiga" kommer av att Moses syster Miriam ställde sig på Arons sida när bröderna bråkade och blev därför bestraffad med spetälska.


 

ANNONS
Av Johanna Widoff - 17 januari 2013 23:12

Nattens tystnad ligger som en filt runtomkring, bara klockan tickar och datorn surrar... Ute lyser gatlycktorna i den kalla vinter natter. Jag har inte ens gett mig på att försöka sova än.

Idag har varit en sådär ganska perfekt blandning av uträttade saker som skulle göras, oplanerat mys, tankar som gick om intet och ja, precis sådär som det är ibland.


Jag har skrivit en väldig massa och det har varit så förlösande skönt att få ur sig en del av alla de ord, tankar och känslor som brottats inombords. Men tänk, här fanns mer ändå! Kanske, för att jag ännu inte gett mig på att dela med mig till någon av stora delar av alltsammans.. Men det kommer, oj som det kommer...!


Efter en mysig morgon med tända ljus och god frukost, för min del just nu naturell yoghurt med olika nötter, bär, cocos och banan, och te till det.. (tips på göra gröna teer, gärna med fruktsmak mottages tacksamt!) Annars äter jag gärna egen bakat bröd med goda pålägg som ärr, grönsaker och sådant.

Promenad med hundarna och ett gäng telefonsamtal och mail som skulle fixas.. Skrev av mig lite, pluggade lite och sen vart det lite städning, tvätt och sådant som ska göras. En ganska produktiv dag alltså!

Poppade lite skön musik, åt lite mat och hämtade hem min go fis från dagis som ville gå hem och mysa.. Hoppade den längre promenaden jag hade tänkt oss, för kände också för att gå hem...


Felicia är så otroligt klok och fin, väldigt påhittig och ja, finns bara inte ord! <3 Gullhjärta! <3 Jag blir så glad av dig och våra stunder tillsammans är värda så oändligt mycket! Men det gör ont i hjärtat dagar som denna, när allt är sådär skit fel, som det bara inte borde få vara, och du frågar efter din allra käraste syster, var hon är, varför hon inte är hemma hos dig, varför vi inte får hämta henne... Om du bara visste, och som jag hoppas att du aldrig någonsin behöver få veta hur människor kan vara mot varandra!


Nu är jag i alla fall nyduschad efter ett svettigt och härligt träningspass efter samma dvd som tidigare i veckan, som efter två pass gett mig en träningsverk som fortfarande håller i sig. haha Det ska kännas att det tar! ;-) Men till imorgon ska jag sy ihop ett lite annat pass så inte mina stackars lår tar alldeles slut. Körde några ytterligare övningar idag, bara för att jag kände för det. Konditionsmässigt skulle jag vilja ge så mycket mer! Måste läsa det på något sätt, jag vill ha fart under fötterna! (men hemma i en lägenhet är det lite knepigt, man kan ju inte hoppa och springa hur som helst här med barn och andra som ska sova på kvällarna)


Ikväll ville Felicia först sova tidigt och ha pyjamas och hela baletten med toa och tandborstning.. Sen kom hon dock på att hon var hungrig (vilket inte var konstigt när hon inte gillat maten på dagis och inte riktigt haft ro att äta under den därför tidiga middagen) slurp sa det så slukade hon maten och bus tokade och hade sig under tiden så vi fick skratta gott båda två! <3


Lilla dock mamman har mycket att styra upp så hon bäddade om och plockade lite mer med sina djur och små saker, lilla samlaren, vilka skatter och magiska tingester hon har, min lilla älva <3 Massor av sagor och varm mjölk, underbart att ligga nerkrupna tätt ihop och mysa sådär! DÅ var jag minsann trött.. men inte Felicia! Hon tog ena sagan och läste för mig, sen sjöng hon sina sånger och började på att berätta sina historier som hon hittar på.. Fantastiska lilla go tjej! (men inte när man ska sova heller..!!) Sen var det ju min tur också och mitt i det kom pappa hem (ja, SÅ tidigt ville hon i säng).. Det slutade med att hon kom upp och bökade lite till och satt med innan pappan och skrutt bäddade ner sig med en film medan jag tränade/skrev och donade lite inför imorgon.. Tycker det är så skönt att ha det "halvklart" med frukost, packad väska och kläder framlagda så blir morgonen lugnare och skönare!


Duktiga jag tog på mig jobb när jag ändå inte hade lektion.. Vuxen poäng!? :-p Kort dag, så det är skönt, har ju ändå uppgifter som sa göras, tjocka böcker som ska läsas och en liten skruttis som jag vill mysa helg med!


Nä nu ska jag krypa ner och sova gott hela natten så jag är pigg och glad imorgon!


Dröm sött! ;)

ANNONS
Av Johanna Widoff - 14 januari 2013 21:45

Nu är jag här. Nu är jag tillbaka! ÅH vilken känsla.

Hej svett, hej pulshöjare. Hej härlig musik och massor av engergi!

Lycka! Lycka är att träna!

 

 

 

Tränings DVD jag fick med en tidning, men inte (dumt nog) tagit mig tid att testa på. Härliga träningsverk, jag har saknat dig! haha Jag kan inte sätta mig utan att hålla i mig, typ.. haha Det tar om man går in för att ta ut sig! Som hemma träning, grymt bra! Jag har varken ork, tid eller möjlighet att springa på gym, att träna hemma kan ge minst lika bra resultat - bara man ger sig tid, tar sig tid och prioriterar!

Jag har både yogamatta, "vrist tyngder" (som går lika bra att ha runt handlederna/hålla i), yogaboll och yoga instruktioner (som jag också ska köra igång med), zumba med "rytm hantlar" och ett gummi band för styrketräning (lär bara komma på var/hur jag ska fästa det :-p ) Och den här DVD:n med ett svettigt ca 40 min pass kompinerad kondition och styrka. Hejja! Till det några långa promenader och massor av dans... :-)


Så snart jag köpt mina nya läparskor ska jag ut, ut, UT! Jag saknar det så mycket! Styrke pass har jag massor av material och insperation till att plocka ihop för hela kroppen, både ifrån några favorit bloggar och ifrån tidningar som "Topp hälsa" tillexempel. (Fitness magazine tror jag det var som hade en "träna hemma" tidning i sommaren med allt man kan tänkas behöva för hela kroppen, nice!!)


Som jag så väl vet, som jag så många gånger läst, som jag hört, som jag v e t ! Så handlar det bara om att hitta en anledning, istället för massor av ursäkter. Det gäller att bara säga - NU! Inte "imorgon"... Som jag skrev för ett litet tag sedan ska och vill jag innefatta hela familjen i mitt "hälso tänk", det handlar inte om kroppen, bara, utan om människan, personen. Bättre sömn, bättre kost, mer ork, mer glädje, mer och bättre - allting! För visst sjutton blir man gladare, orkar mer, sover bättre osv när man tränar och rör på sig - lite lycko endorfiner! haha Så nu har jag utmanat min älskling att köra det här "DVD passet" 2 gånger i veckan med mig! Lite tävling, lite tillsammans, lite kul! (senare är tanken att utmana honom både styrke mässigt med ett litet egen komponerat pass och i spåret.. Han är vassare i spurten, men tar mig a l d r i g på distans! haha )

Utöver det kommer jag att köra på med min träning och ladda upp för löpning och en "snabb sommar", med många mil och fart under fötterna - bara för att det är något av det bästa som finns!


Jag har haft min "vikt resa", av någon anledning.. ja.. jag har varit på botten, jag har gått upp och sedan kämpat mig ner igen. Det ska inte handla om vikten - det är bara siffror! Det ska handla om att MÅ BRA! Och vill man mäta det, mät det i tid och tävla mot dig själv om förbättrade resultat, ta dina mått och jämför hur kroppen formas av muskler. Men vikten innefattar så många differenser, som vattenmängd, fett som är lättare och muskler tyngre (du går alltså mest troligt UPP i vikt av träning.. alltså, allt i förhållande till något).

I mitt hem finns ingen våg. Det viktiga är hur man mår, hur man känner sig, vad man orkar och klarar av...


Sätt upp mål, ett större och mindre delmål, men ingenting orimligt! Belöna dig sedan, med saker som helst då inte handlar om mat... Självklart, gå ut på restaurang med trevligt sällskap och unna dig en "hel kväll" med trevligt sällskap. Massage, något finare plagg du suktar efter eller liknande. Men inte typ "har jag gått si och så mycket idag får jag svulla godis i soffan ikväll"...


KOM IHÅG att du med träning behöver mer bra mat. Plocka om något bort lite onyttigheter och småätande, välj en dag till sådant i rimlig mängd. Sätt inte upp för många förbud, välj istället ut det du har "tillåtet". Plocka alltså inte gärna bort någonting som hör till favoriterna, utan komplettera med annat, tex om man älskar ris/pasta/potatis som många i min familj gör, dra ner lite på den portionen och lägg till lite mer grönsaker...

Det kommer hela tiden massor av råd och rön om kost, ta bort, lägg till, ät det, ät inte det, när du äter si eller så blir du sjuk i det här och detta ökar den risken... Vad ska man tro på? Jag tycker, dig själv!!! Du känner din kropp, vad du mår bra av att äta, eller inte. Och goda råd är alltid bra, men man behöver inte svälja något med hull och hår, utan får plocka ihop sin "egen religion"... 


Skippa helt dåligt samvete! Okej om allt körde ihop sig och du inte hann med maten/glömde lunch pengar och köpte en chokladbit eller något, bara för att få energi... Vi är alla människor. Det ska vara gött att leva, för vi lever bara en gång! Välj, planera, prioritera och välj en väg du mår bra av. Passar det inte sen, välj om! :-)


Nu har jag svammlat om lite av varje, har haft en hel massa tankar och funderingar senaste dagarna, så det var skönt att skriva, någonting, även om det inte riktigt hade med varandra att göra...


Av Johanna Widoff - 11 januari 2013 16:03

Vintern har inte släppt greppet om oss än och vi har haft snö storm i två dagar... Mer pulka snö, vilket inte är mig emot! Men det är inte lika härligt när man ska ut och gå för att ta sig fram när det blåser snö "från alla håll". Tjejerna är i alla fall glada för snön, när vi kommer hem är det snarare små snöänglar som pulsar in :-) Även om Felicia tycker det är skönt att gömma sig i vagnen ibland och längtar efter sommar, blommor och födelsedagen, mammas fina söt hjärta!


Av någon anledning har jag fruktansvärt svårt att sova och har haft under en period nu - jag kommer inte till ro. Det gör mig så matt i både huvud och kropp och är riktigt frustrerande! Härom dagen vaknade jag (efter att knappt ha kunnat somna) 4:18 och trodde jag förstovit mig..

Den där motivationen och orken till allt det som man tänkt sig göra, ville göra.. den infinner sig inte. Både kroppen och huvudet tar verkligen liksom "slut" av att inte få sova och vila ut ordentligt! :-/ Blä. Promenader i snön och sådant blir det i alla fall..


Nästa vecka börjar alla lektioner och idag har jag beställt hem alla böcker - känns bra, speciellt när de fanns till lite bra priser - men vad det kostar! :-/

Sommarjobbet är fixat och jag har fått jobba några turer redan, börjar bra!


Vi har haft en lugn och fin vecka, men schvusch så var det fredag och även den här dagen är snart slut.. Jag har förberett och påbörjat maten medan musiken poppar och tjejerna busar, skrattar och bygger upp sina roller i den egna lilla världen... Blir allt lite avis och skulle gärna smyga in och vara med. Men jag är trött! Jag är trött på att laga middagar och planera, trött på att bra riktig mat kostar så mycket och att alltid prioritera. Äh just nu är jag bara trött och är i stort behov av att få sova "ikapp".. Jo men visst - var då?

Egentligen är det ju inte så att jag direkt "väljer bort" någonting heller och vi har ju allt som vi "behöver" och en hel del mer ändå! Vi klarar oss och allt går och är ju så bra - egentligen! Men Hey, ibland vill väl jag också bara klaga, lite..


Jag ska smyga in och låna ett magiskt trollspö, eller två, och hoppas att magin har lite verkan kvar, på mig, på något, någonstans..


Det blir gott i alla fall, maten alltså, liksom igår (kyckling med god sås wook och ris) kycklingfiléer med lite kryddning stekta i lite mindre delar, en sås jag inte lyckats hitta på än och rotfrukter i ugn, att ingen påminde mig om rödbetor, för det är riktigt gott i ugnen!


När vi handlade tidigare (körkort är väl överskattat ändå.. haha eller alldeles för underskattat?) plockade tjejerna ihop varsin liten gotta påse till ikväll/imorgon så det blir lite sådant. Får se var man "bäddar ner" sig - jag skulle hellre just nu sätta igång ett "dans spel" och skaka loss lite - för glädjen och härligheten i det hela - energi!


Hade väl egentligen en del annat svammel, men eftersom jag springer fram och tillbaka mellan mat fix och bus barn med ett trött mamma huvud så får det vara för nu.. Trevlig helg på er!!


Här kommer lite bilder från julen, nyåret och lovet som jag skrev att jag skulle dela med mig av..

En magisk jul med massor av fina stunder, kramar, glädje och mys. Felicia som ääääntligen fick träffa "riktiga" tomten stod med näsan i säcken och kunde inte låta bli att klappa skägget.

 


Jag och mina fina hundisar <3 Go fisen min i och med sina nya julklappar och en tomte kram, så klart ;-)

 


Vårat stjärnsprakande avslut på det gamla året, och infirandet av det nya.

 


Älskling och jag står med lite olika balans...

 Av Johanna Widoff - 7 januari 2013 21:15

Efter lov och ledighet så kör skol plugg, arbeten och vardagen igång igen. Tidiga morgnar, lite små tjat, stress (!?) och måsten. Kanske. Jag kommer att planera mer, se till att få tid till inte bara det jag vill för andra, utan det jag vill för mig själv och mår bra av också. Prioritera, välja, sätta upp mål och genomföra.


Det är mycket som ska hända under det närmaste halvåret, sista terminen, i alla fall för nu. Så den ska styras upp ordentligt med buss turer och plugg tid. Distans kurs som det ska finnas tid för, jobbet som ringer in mig allt mer (wohoo) och allt "det där andra". En vända till praktik som blir riktigt spännande! Kommer öppna dialogen med min chef och se över vad för möjligheter som finns till arbete så att jag vet vad som kan finnas att vänta. :-) Ett nytt kapittel håller på att börja skrivas.

Ett gott slut, och en ny början – en god början! Nya (och fler) hälsosamma vanor och rutiner, jag vill ha en frisk, stark, pigg och glad familj! Inte bara stor kärlek, glädje och stark samhörighet, utan stark i sig själv.
Mer planering kring måltider, kost och rörelse!

Inte nog med tempo i skolan, mer medvetna val kring kosten och annan planering, nu ska även körkortet prioriteras och styras upp ordentligt! Jag har satt ett mål och det ska uppnås – med marginal! Så imorgon kommer jag att ringa runt och kolla upp lite saker så att jag kan planera för det lite bättre.Jag bär nyckeln till min egen lycka

och nu ska både dörrar och fönster öppnas

för livets alla vägar och möjligheter!


Det är inte allt, jag tar ännu ett steg upp på livets trappa och fyller år, vilket jag i år tänker försöka fira lite mer ordentligt, bara för att jag är värd det! Så det är lite planering som ska till för att ro i hamn, men himlans kul kommer det att bli! Fyller man, speciellt när det är jämt, får man faktiskt önska också, för att önska kostar ju inget! Haha Så när jag ändå håller på så önskar jag ordentligt också!


* Sponsring till körkortet

* Löpar kläder (underställ, micro fleese, löpar tights, funktionsjacka, funktions toppar, sport B’h och möjlightvis ytterligare en slant till de nya skorna som ska inhandlas)

* Mönster och tyger till att sy

* En upplevelse eller liten resa...Under det här året är tanken att verkligen hitta tillbaka till mig själv, till all den stora glädjen och styrkan som jag vet finns inom mig. Beslutsamhet, kärlek, drivkraft, vilja och en positiv anda som finner många lösningar och möjligheter.
Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Familia Omnia Mea     med Blogkeen
Följ Familia Omnia Mea     med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se