Familia Omnia Mea

Direktlänk till inlägg 10 mars 2013

Små citroner gula

Av Johanna Widoff - 10 mars 2013 20:45

Så ska det låta spelar och sjunger på tv:n. Ganska mysigt. Jag älskar musik, men är nog lite snål med att lyssna ibland faktiskt...

Helgen har varit mysigt lugn och skön. Solig och fin. :-) Nu ser vi fram emot en ny vecka, det blir kul att gå tillbaka till praktiken och härligt att få hem hjärtebarnet <3 Har lite roligt att se fram emot och annars hoppas jag bara vi får tid att njuta av solen och att vara tillsammans, sådär som det ska vara.


Idag har jag funderat på både det ena och andra... Det här med att prioritera, göra val och känna efter vad som är rätt och bra. Just nu, eller i det långa loppet? Hittils nu under vinter-våren har mitt "allt sådant" svajat både åt ena och andra hållet. Det här med ork, motivation och tid spelar spratt och lyser ibland med sin frånvaro, eller infinner sig på tider som liksom.. inte passar. Man kan ju alltid komma med ursäkter, eller hur är det med det där?

Balans i tillvaron och att må bra - det är väl där man vill vara?! Men, det där är ju så olika för alla. Och för en själv också i olika stunder och perioder.


Jag vill vara stark, vill vara pigg och utvilad. Jag vill känna och vara i den där livsglädjen och kärleken. Jag vill prestera, ha kunskap. Jag vill vara på plats, finnas till hands och strävar frammåt. Jag vill finnas för andra och jag vill hitta och hålla fast i mig själv.

Det blir ju så klart lite mycket att få ihop allt samtidigt ibland! Inte för att man ska göra det samtidigt, men vilket ska man göra först och i vilken ordning ska man ta det sen?..


Träna är viktigt för mig, för både mitt inre välbefinnande och för mitt fysiska. Det är även sömn. Bra nyttig mat. Gott också. Att skratt mycket, med andra, och att spendera mycket tid med våra fina härliga barn, med familjen. Dessutom vill jag prestera bra i skolan, inte för prestationen i sig, utan för kunskapen och förståelsen det ger, kunna vara tillgänglig på jobb helst också... Sen kommer det där med hem och intressen också.. som väl får vara det som presteras bort mest i perioder.


Har inte orkat ta in några bilder från mobilen nu, men tog en bild idag på några av mina kokböcker... Leila bakar, en lite mindre kokbok med muffins på framsidan med lite av varje i (nyttigt bröd också förutom kakor och sådant), GI kokböcker och några tidningsurklipp med något fruktigt, bärigt och en fiskrätt...

Jag läser många olika bloggar (det syns i min länk lista om inte annat) där det blandas allt mellan träning, hälsa, raw food, GI, clean eating, söt bakning, familjeliv och massor av annat. Det jag vill komma till är väl det här med balansen mellan ytterligheter. Måste man välja, kan man båe ha kakan och äta den? :-)

Jag älskar att baka, äter inte allt själv, men just ATT BAKA älskar jag! (faktiskt är jag nog mer kräsen med vad av det jag äter och som faller mig i smaken av någon anledning...) Älskar däremot frukt, lax, fisk, sallader, grönsaker, nötter och allt sådant.. Men helt ärligt - det är DYRT att leva hälsosamt!!! Det är dyrare, svårare att hitta och till och med grädde (!!) är ju tydligen alldeles manipulerat nu. Vart är vi på väg egentligen?

Ska man nu behöva lägga ner en massa tid, kraft och efterforskningar på det också?! :-/


Felicia sover gott i sin säng efter en dag med bus skratt och tokerier. <3 Kramar i soffan till frukosten (min bestod av fruktsallad med apelsin, kiwi, jordgubbar, en halv banan, low card bröd med bladspenat, kalkon och kokt ägg samt grönt te - mums!) en promenad med hundarna lilla familjen tillsammans.. Hopp i sängen, skratt bus och matlagning - hemma lagade falafel och hummus med god sallad till. Felicia åt pyttipanna för det hade älsklingen köpt hem och hon ville ha det.. Men smakar duktigt gör hon gärna! :-)

Älsklingen ville på bandy dagen till ära och skruttis ville följa med... av någon anledning :p haha Så jag passade på att springa ut i solen för att ladda D-vitamin och endorfiner. Ljuvligt! Hittade krokusar och njöt av solen <3

Styrketräning och dusch sen kom mina älsklingar hem och jag fick mysa mer med mitt lilla hjärta!


Lånat en bok på bibliotetek som jag håller på att sluka hel. Länge sedan jag läste en bok bok så (blir ju bara barnens godnatt sagor och plugg litteratur annars nu) Låg halva natten och hunnit läsa några kapittel under dagen också. Mys härligt känns det verkligen!! Har några till som ligger på mitt "ny gamla" sängbord och bara väntar! Niice.


Ska försöka orka klottra ner någon del i en skoluppgift nu innan jag ska packa väskan och förbereda frukost och sådant till imorgon. Bra tips det, lägg fram kläder, packa väskan och förbered frukost och eventuell matlåda redan kvällen före! ;-)


Blev väl ett lite rörigt inlägg men så kan det väl få vara ibland, på kvällen... har ju tänkt på det här under dagen men inte satt mig och skrivit ner det som jag tänkte, just då, vilket påverkar hur det sedan blir..


God natt på er, hoppas att ni haft en fin helg!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Widoff - 22 februari 2017 05:31

Hallå där ute. Jag kan inte sova. Jag vill och tänker så myckey. Här ekar det tyst. Jag saknar att skriva men ibland går luften ur. Motivationen tryter och jag saknar mening. Ja, i perioder är det tungt, mera grått och ingenting går ihop, alls, kan...

Av Johanna Widoff - 18 maj 2016 11:20

  Jag har tappat bort orden och inte skrivit nästan någonting alls på väldigt (för mig) länge. Jag saknar det. Jag älskar att skriva av så många anledningar och det är en av mina drömmar.   Världen är en stressig plats, nya val som ska fattas ö...

Av Johanna Widoff - 26 november 2015 22:41

När mina barn är ledsna, eller har ont, då blöder mitt hjärta. När det känns som att det onda de bär på gör dem tysta och ledsna och berövar dem glädjen som jag önskar dem, då gör det ont i hela mig. När jag känner att de brottas med känslor och t...

Av Johanna Widoff - 16 augusti 2015 23:56

När sommaren är slut och allting börjar om... När ljuset (och värmen falnar, för mörker och svala vindar... Jag välkomnar höstens friska luft, klara färger och varma filtar. (även om det för stunden verkar som att sommaren bestämt sig för att stann...

Av Johanna Widoff - 12 maj 2015 10:59

Alla mammor och bonusmammor, alla halva- och nya familjer. Alla barn med två hem. Alla barn med många vuxna omkring sig. Pappor mammor, extra vuxna, föräldrar, plast, "låtsas" (!?), bonus... Vad vi än kallar oss, så är vi här, där, av någon anledning...

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Familia Omnia Mea     med Blogkeen
Följ Familia Omnia Mea     med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se