Familia Omnia Mea

Direktlänk till inlägg 27 november 2013

När en dörr stängs öppnas ett fönster någonstans

Av Johanna Widoff - 27 november 2013 03:06

I nattens stilla mörker kommer orden till mig. Tankarna får luft att sväva fritt, för lugnet ligger tryggt och världen sover, i alla fall nästan...
Trots mörkerrädsla, eller i alla fall någon slags bakomliggande oro, ifall jag skulle måsta vara ensam ute, finns något härligt vackert en stjärnklar natt. Rofyllt.

Hemma har vi julbakat och pysslat en hel del, pyntat med och spelat julmusik. Denna härliga årstid och högtid ska man väl kunna få njuta av lite ordentligt?!
Vissa saker vill man dessutom göra tillsammans, så man får passa på när tillfälle ges.
Har både undanlagt sedan tidigare och lite nyinköpt, eller fyndat, som ska till förvandling i vårt fina pysselrum.

Passat på att titta igenom gamla inlägg, skumma text och titta på bilder... Vem stal tiden? Hur gick det så fort?
Från en vilsen 17 åring till... Ja, nu... Från små barn jag vaggat och vyssat i min famn, som jag sjungit för, hållit handen, lärt gå, funnits till för genom stapplande steg och livets små äventyr... Som jag delat ny starter med i dagis och skola. Som jag plåstrat om och kramat, läst sagor med och åkt på semestrar tillsammans med... Som jag delat så mycket glädje och kärlek, som jag burit stolthet och oro.. Som jag frågat och besvarat frågor. Som vi tillsammans lärt och vuxit i varandras närvaro.
Lyckligt lottad och med stor vördnad. All den kärlek som mitt hjärta bär, all den tacksamhet och innerliga glädje!


Denna månad har jag jobbat uteslutande nätter, och många sådana. Från tvivel och osäkerhet, till en lätthet och nästintill styrka. I perioder av livet. Nätter sliter på både huvud och kropp. Men det går! Med stöd från världens bästa familj <3 med inställning och självkännedom. Lyssna till din kropp!!!
Idag har jag sökt över 10 jobb, filat på CV och grejat. Dessutom fått fina ord sagda om mig av en vän, vilket möjligen kan vara öppningen för någonting nytt... Spännande och förhoppningsfullt!! :-)

Två hemma dagar med Felicia. Förmiddagar med pyssel och kramar, pyssel och stök. Eftermiddagar med promenader och ute lek. Mörkret faller snabbt, men än är inte kylan alldeles påtaglig. Vi vill ha mer snö, pulka och snögubbe snö!

Efter nattjobb nu väntar till helgen lite trevliga planer med skyltsöndag, tillsammans tid och trevligt mat sällskap...

Mitt i allt ska hemlig pyssel klämmas in, julklappar slås och köpas där det inte är klart och andra ska ställas i ordning. Mycket varma tankar, känsla och kärlek bakom årets klappar! :-)


Vet att det kanske tjatas lite här inne nu, men någonstans däri har det känts som att något viktigt ska fram. Jag vill skapa beröra och påverka med det jag skriver!!

Planen är någonstans att dela lite pysselbilder och inspiration, men har inte kommit så långt än..


Vad önskas i julklapp? Vad blir årets julklapp? Vad och hur tänker du kring julklapps köp och sådant?

Dröm vackra drömmar!

Vinterdrömmar. Bild från förra året. <3 kylig skönhet

En favorit bild på mitt Lill hjärta <3 finns ingen större kärlek

Från liten till (nästan) lite stor... Vem stal tiden? Vart tog Lill bebis vägen? Att en så vacker klok och varmhjärtad flicka får finnas i mitt liv. Jag är rikast i världen för du är jordens största skatt

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Widoff - 22 februari 2017 05:31

Hallå där ute. Jag kan inte sova. Jag vill och tänker så myckey. Här ekar det tyst. Jag saknar att skriva men ibland går luften ur. Motivationen tryter och jag saknar mening. Ja, i perioder är det tungt, mera grått och ingenting går ihop, alls, kan...

Av Johanna Widoff - 18 maj 2016 11:20

  Jag har tappat bort orden och inte skrivit nästan någonting alls på väldigt (för mig) länge. Jag saknar det. Jag älskar att skriva av så många anledningar och det är en av mina drömmar.   Världen är en stressig plats, nya val som ska fattas ö...

Av Johanna Widoff - 26 november 2015 22:41

När mina barn är ledsna, eller har ont, då blöder mitt hjärta. När det känns som att det onda de bär på gör dem tysta och ledsna och berövar dem glädjen som jag önskar dem, då gör det ont i hela mig. När jag känner att de brottas med känslor och t...

Av Johanna Widoff - 16 augusti 2015 23:56

När sommaren är slut och allting börjar om... När ljuset (och värmen falnar, för mörker och svala vindar... Jag välkomnar höstens friska luft, klara färger och varma filtar. (även om det för stunden verkar som att sommaren bestämt sig för att stann...

Av Johanna Widoff - 12 maj 2015 10:59

Alla mammor och bonusmammor, alla halva- och nya familjer. Alla barn med två hem. Alla barn med många vuxna omkring sig. Pappor mammor, extra vuxna, föräldrar, plast, "låtsas" (!?), bonus... Vad vi än kallar oss, så är vi här, där, av någon anledning...

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Familia Omnia Mea     med Blogkeen
Följ Familia Omnia Mea     med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se