Familia Omnia Mea

Direktlänk till inlägg 22 februari 2014

Snöflingor och varma kramar

Av Johanna Widoff - 22 februari 2014 21:27

Det är fantastiskt hur mycket dom kan hända, på något sätt, under en vecka, utan att det egentligen händer något speciellt. Att det kan kännas som att man är borta så länge, fast inte alls, eftersom allt är detsamma när man kommer hem igen...


För en vecka sedan var Felicia och jag färdig packade. Lördagsmys hemma och en någorlunda lugn söndags morgon före avfärd norröver...
Resan gick bra, lugnt och trevligt. Felicia pratade plockade och små pysslade med sina saker och med mig i baksätet, och passade på att vila en stund.
Vi hann en bra bit innan vintern gjorde sig märkbar och stannade och åt matsäck efter vägen.

I Sälen hyrde vi skidor till Felicia som blev både stolt och glad över hur fina de var :-) Passade på att kika in på stadium outlet när vi var där.. Felicia sprang och lekte jaga och busade (skönt att sträcka på benen!)... Köpte en liten termos, praktiskt litet sittunderlägg och en rosa "rånarluva" med hello Kitty till Felicia, kunde inte låta bli :-p

Strax utanför Hundfjället stannade vi till vid "mormor och morfars stuga" (de har hyrt den varje år i ca 20 år) där vi umgicks och fikade innan vi åkte vidare ca 1km till stugan vi delade med moster med familj och mina jämnåriga kusiner och en respektive. (med Felicia och mig var vi i båda stugor 15 pers)

Gemensamma middagar i vår stuga som varje familj turades om att laga varsin kväll, varav jag och kusinerna hade en kväll. Mysigt och super gott, grytor, soppa, tacos, lax...


Veckan började med strålande sol och klarblå himmel, underbart! Övningsåkning i barnbacken första dagen för att Felicia skulle få träna och känna på hur det var att stå på skidor. Hon klarade det (så klart!) med bravur. <3 Lunch i stugan och lite mys vila innan vi åkte tillbaka till backarna...
Följande dagar skiftade vi åkningen mellan Tandådalen och Hundfjället, tog oss ner för specialen (svart backe) det första åket.. Tack pappa..! Som tur var är pappa säker på skidor och fick lotsa ner Felicia (som tyckte det var skit kul att åka fort med morfar (hon hängde i hans armar o nudda knappt snön) medan jag var lite mer missnöjd med det som första åk ^^ men ner kom vi och bra gick det! Haha

Sen blev det mest gröna backar, trollskogenoch mys körning med Felicia <3 Fick några åk på "tu man hand" med mamma och pappa då vi tog några röda istället.. Sista dagen Stig jag på riktigt bra när jag blivit lite varm i kläderna och fick chansen att köra på lite med pappa ;-) hääärligt!!

Förutom skidåkning klättrade vi runt och busade i snön vid stugan, läste sagor och kramades eller busade med kusiner och vuxna i stugan, Felicia stor trivdes och njöt som bara den! Det var härligt att se.

Vilken stjärna den här tjejen är! Snabblärd, klok, modig och himla härligt häftig!! Så imponerande!! Alla var fascinerade över hur snabbt hon lärde sig och hur bra hon åkte, svängde, bromsade och åkte till och med runt och i gupp och hinder :-)


Borta bra men hemma bäst, för visst var det skönt att komma hem! :-) Felicia satte igång att leka och plocka med sina små saker på en gång :-)

Idag har vi städat och bakat... Mys! Dessutom har jag varit ute och kört, själv! ;-)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Widoff - 22 februari 2017 05:31

Hallå där ute. Jag kan inte sova. Jag vill och tänker så myckey. Här ekar det tyst. Jag saknar att skriva men ibland går luften ur. Motivationen tryter och jag saknar mening. Ja, i perioder är det tungt, mera grått och ingenting går ihop, alls, kan...

Av Johanna Widoff - 18 maj 2016 11:20

  Jag har tappat bort orden och inte skrivit nästan någonting alls på väldigt (för mig) länge. Jag saknar det. Jag älskar att skriva av så många anledningar och det är en av mina drömmar.   Världen är en stressig plats, nya val som ska fattas ö...

Av Johanna Widoff - 26 november 2015 22:41

När mina barn är ledsna, eller har ont, då blöder mitt hjärta. När det känns som att det onda de bär på gör dem tysta och ledsna och berövar dem glädjen som jag önskar dem, då gör det ont i hela mig. När jag känner att de brottas med känslor och t...

Av Johanna Widoff - 16 augusti 2015 23:56

När sommaren är slut och allting börjar om... När ljuset (och värmen falnar, för mörker och svala vindar... Jag välkomnar höstens friska luft, klara färger och varma filtar. (även om det för stunden verkar som att sommaren bestämt sig för att stann...

Av Johanna Widoff - 12 maj 2015 10:59

Alla mammor och bonusmammor, alla halva- och nya familjer. Alla barn med två hem. Alla barn med många vuxna omkring sig. Pappor mammor, extra vuxna, föräldrar, plast, "låtsas" (!?), bonus... Vad vi än kallar oss, så är vi här, där, av någon anledning...

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Familia Omnia Mea     med Blogkeen
Följ Familia Omnia Mea     med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se