Familia Omnia Mea

Direktlänk till inlägg 3 april 2014

Välja och bestämma

Av Johanna Widoff - 3 april 2014 05:26

Var viktig för din egen skull, låt dig själv räknas!


Jag har så stora drömmar. Jag vill så mycket! Nu ska jag bara välja... Jobb på kommunen, jobb på Landstinget. Vägas in i beslutet ska bland annat möjligheter, utveckling, trygghet och glädje göras. Vad vill jag göra? Innan sovdags ska några samtal ska ringas, en ansökan skickas...

Ibland brottas både tankar och känslor. Vad är bäst just nu, vad blir bäst på sikt? Ett val nu betyder inte föralltid, man kan välja om! Men ändå valen måste göras.Fina Lilla bilen. Glad! Körkort och bil, vilken frihet. Verkligen härligt. Men, går ändå inte upp emot eller går att byta mot härliga promenader! Har alltid, kommer alltid att älska promenader och att vara ute och röra på mig. Fast himla smidigt och skönt är det, framförallt i vissa situationer!


Nu börjar sommar och semester planer smidas. Små utflykter och resor runt i Sveriges vackra landskap. Jag tycker det är fantastiskt med möjligheterna i vårt avlånga lilla land och den stora variation som finns bara här i närheten!
Mycket bad måste det vara för våra vattenmonster. Lekparker, cykelturer och picknickar i skog och gröngräset. Upptäcka nya smultronställen och njuta av välkända guldkorn.

Axplock av några; fjällvandring, Högbo, så klart och cykelturer, kanske till Sörtutt! Löpning i Trebo, picknick i stadsparken, Södermanland och Stockholm. Södra Sverige och västkusten. Väddö (Stockholms skärgård), tältning eller stugby... Vattenkrig, sommarblommor, djurpark, jordgubbar och grillkvällar... Ja inte allt på en gång, inte allt denna sommar! Men det finns helt klart att välja på!


Jag vet inte hur jag gör det, eller varför det blir så, men jag vet att färgskalan i mina texter är mer åt regnbågens än i gråskala. Självklart har även jag mina sämre stunder, eller dagar. Men helt ärligt så är de ganska korta och ganska få. Det är inte heller något jag väljer att stanna i, utan någonting jag väljer att "ta mig ifrån". Kanske kan jag lära mig något, eller så är det bara så att man blir trött och frustrerad över någonting. Jag har hittat kanaler och sätt att göra upp med min frustration och omger mig av och gör saker som ger energi, snarare än tar. Jag väljer förhållningssätt.

Läser böcker, reflekterar och utvecklas, stärker mig inifrån och vilken vinst det finns i det!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Widoff - 22 februari 2017 05:31

Hallå där ute. Jag kan inte sova. Jag vill och tänker så myckey. Här ekar det tyst. Jag saknar att skriva men ibland går luften ur. Motivationen tryter och jag saknar mening. Ja, i perioder är det tungt, mera grått och ingenting går ihop, alls, kan...

Av Johanna Widoff - 18 maj 2016 11:20

  Jag har tappat bort orden och inte skrivit nästan någonting alls på väldigt (för mig) länge. Jag saknar det. Jag älskar att skriva av så många anledningar och det är en av mina drömmar.   Världen är en stressig plats, nya val som ska fattas ö...

Av Johanna Widoff - 26 november 2015 22:41

När mina barn är ledsna, eller har ont, då blöder mitt hjärta. När det känns som att det onda de bär på gör dem tysta och ledsna och berövar dem glädjen som jag önskar dem, då gör det ont i hela mig. När jag känner att de brottas med känslor och t...

Av Johanna Widoff - 16 augusti 2015 23:56

När sommaren är slut och allting börjar om... När ljuset (och värmen falnar, för mörker och svala vindar... Jag välkomnar höstens friska luft, klara färger och varma filtar. (även om det för stunden verkar som att sommaren bestämt sig för att stann...

Av Johanna Widoff - 12 maj 2015 10:59

Alla mammor och bonusmammor, alla halva- och nya familjer. Alla barn med två hem. Alla barn med många vuxna omkring sig. Pappor mammor, extra vuxna, föräldrar, plast, "låtsas" (!?), bonus... Vad vi än kallar oss, så är vi här, där, av någon anledning...

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Familia Omnia Mea     med Blogkeen
Följ Familia Omnia Mea     med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se