Familia Omnia Mea

Direktlänk till inlägg 8 april 2014

Med känsla inifrån

Av Johanna Widoff - 8 april 2014 04:24

Jag tycker om mina nätter. Även om jag emellanåt är och blir riktigt trött.
Jag ser fram emot några dagpass på "min" avdelning och glädjs åt att bokas i förväg.
Det finns mycket att glädjas över, och jag tycker det är värt att ta vara på det. Känslan som kan förstoras och höjas, att klara, våga och göra nya saker på egen hand. Tillexempel.
Att ge till någon, bara för att jag har och kan ge. Det är fint att dela med sig.

Idag lämnade jag bort lite saker efter att jag rensat källaren i helgen. Sen fyndade jag lite nytt fint till tjejerna som jag tyckte de behövde...

Har hittat en hel massa inspiration och ser fram emot tid och möjligheter att pyssla och pilla lite med små projekt...


Det kommer dagar, då jag tycker mig inte alls fungera. Jag går lite sönder och då passar jag på att ta allt tråkigt på en gång. Jag kan kosta på mig att vara riktigt sur, irriterad, frustrerad och lite gnällig om stort och smått. Jag ältar lite grann och ibland låter jag det fortsatta en halv dag eller så extra, bara för att få ut de där oros tankarna, funderingarna, det där som man önskar, vill och bara ååååhhh(!!!!) men egentligen inte kan varken påverka eller göra någonting åt. Sen är jag klar med det.
Jag väljer att bryta det med att städa, gå ut, träna något som ger mig energi eller ta medmig någon jag tycker extra mycket om och göra något roligt, någon annanstans. Sen är jag "all good" igen.

Jag vill ju växa och utvecklas, attrahera positiva saker, känslor och händelser, vilket jag bäst gör med att känna tänka och vara i positiva.. Ja ni förstår?!

Måste skriva lite om yoga också! Bara för att ni ska förstå hur härligt (i alla fall enligt mig) det är! Finns yoga som lugnar och yoga som ger energi och piggar upp. Jag får en fantastisk känsla i kroppen, mjukhet och styrka, energi och lugn. Så härligt! Hittills använder jag en poweryoga dvd med stående balans och sittande ställningar, Youtube där man kan hitta olika längd och massor av variation. Ska våga variera mig mer, hittar jag något jag gillar fastnar jag gärna lite i det..

Har ni läst/sett eat pray love med Julia Roberts, baserad på boken?! Där säger ketut (?) i alla fall "smile with face, smile with mind, smile even with lever"...
Det jag vill säga med det är; le mer, bjud på ett leende, ge bort ett leende, sprid mer glädje <3

Jag kan önska mig en regnig dag. Ja, ibland uppskattar jag verkligen de där gråmulna, regniga dagarna när man helst bara vill vara inne.. För de andra dagarna vill hela jag bara ut! Men i morse trotsade jag regnet, Felicia sprang i vattenpölarna på väg till dagis, den glädjen! Sen gick jag en promenad med Ronja. Det är så ljuvligt friskt och härligt när det regnar, eller just har regnat. Jag längtade i alla fall ut!

"Du ser ju inga stjärnor där intet mörker är..." en rad ur en dikt jag tycker mycket om. För det är just så. Vi behöver livets berg och dalar, upp och nedgångar. Motgångar och svårigheter, för det är genom dessa vi växer och utvecklas. Det är i mörkret Vi lär oss finns ljus och där vi växer oss starkare.
Vi kan inte jämföra mes andra, Vi är alla olika. Men vi kan bli bättre versioner av oss själva och starkare imorgon än vi var idag. Men. Vi behöver dagarna när vi faller, just för att få resa oss igen.

Den här bilden säger så mycket, på ett härligt lättsamt sätt. Klockrent! (#yogagirl på instagram)

Och så lite kloka ord från favorit och bästa boken just nu. Munken dom sålde sin Ferrari. Fortsatt läsning också i "med känsla för barns självkänsla".
Jag vill bygga relationer i mitt föräldrarskap. Jag vill och önskar våra tjejer mod självkänsla tillit kärlek omtanke respekt styrka tilltro acceptans ansvar gemenskap glädje engagemang och mycket mycket mer! Jag vill och önskar att våra relationer ska lägga grund och vara stärkande och närande för deras självkänsla på ett positivtsätt så att de kan älska sig själva och känna min kärlek till de, precis som de är. Utan skuld skam eller anklagelser och ilska. Med en tillåtenhet och öppenhet för alla känslor. Med förståelse och respekt gentemot varandra och var och ens behov. I en relation där vi ger, får och bryr oss om vad som är viktigt för varaandra och hjälps åt för att uppnå, ta ansvar och skapa någonting bra.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Widoff - 22 februari 2017 05:31

Hallå där ute. Jag kan inte sova. Jag vill och tänker så myckey. Här ekar det tyst. Jag saknar att skriva men ibland går luften ur. Motivationen tryter och jag saknar mening. Ja, i perioder är det tungt, mera grått och ingenting går ihop, alls, kan...

Av Johanna Widoff - 18 maj 2016 11:20

  Jag har tappat bort orden och inte skrivit nästan någonting alls på väldigt (för mig) länge. Jag saknar det. Jag älskar att skriva av så många anledningar och det är en av mina drömmar.   Världen är en stressig plats, nya val som ska fattas ö...

Av Johanna Widoff - 26 november 2015 22:41

När mina barn är ledsna, eller har ont, då blöder mitt hjärta. När det känns som att det onda de bär på gör dem tysta och ledsna och berövar dem glädjen som jag önskar dem, då gör det ont i hela mig. När jag känner att de brottas med känslor och t...

Av Johanna Widoff - 16 augusti 2015 23:56

När sommaren är slut och allting börjar om... När ljuset (och värmen falnar, för mörker och svala vindar... Jag välkomnar höstens friska luft, klara färger och varma filtar. (även om det för stunden verkar som att sommaren bestämt sig för att stann...

Av Johanna Widoff - 12 maj 2015 10:59

Alla mammor och bonusmammor, alla halva- och nya familjer. Alla barn med två hem. Alla barn med många vuxna omkring sig. Pappor mammor, extra vuxna, föräldrar, plast, "låtsas" (!?), bonus... Vad vi än kallar oss, så är vi här, där, av någon anledning...

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Familia Omnia Mea     med Blogkeen
Följ Familia Omnia Mea     med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se