Familia Omnia Mea

Direktlänk till inlägg 11 augusti 2014

4H - huvud hjärta hand och hälsa

Av Johanna Widoff - 11 augusti 2014 02:41

I sommar har jag haft turen, fördelen, eller (och!!) Glädjen, att få och kunna engagera mig i en 4h förening som hjälp ledare.
Tjejerna har varit med, så klart, för jag vill att även de ska få ta del av det härliga i mötet, med både människor och djur.
Jag vill att de ska stärkas, utvecklas och lära sig om samspel, kommunikation, förståelse, empati, respekt, och mycket mer. Jag vill utmana, för där kan vi lära oss så mycket. Jag vill, tillsammans, övervinna rädslor, och dela stoltheten när man gör det och lär sig nya saker.

När jag var barn/yngre/ung tonåring hade jag ca 4 km till en 4H gård, dit jag cyklade på sommaren, och spenderade dagar där! Jag höll små lamm, ryktade grisar, klappade getter, matade kaniner, red och gick på läger. Tyvärr lades den gården ner.

Läs gärna mer om vad 4H står för (på 4Hs hemsida finns länkar till gårdar och massor av inspiration), besök en gård eller förening och ta del av all den glädje som finns där!

Björkmuren, Järbo. #Naturhjaltarnas4hklubb anordnade i sommar häst och djurläger, där jag de dagar jag kunde var hjälp/extra ledare.
Här med Sigge, som också ville ha mellanmål.
Vacker grönskade miljö som inbjuder till lek. Utvecklande aktiviteter och möten i samspel mellan människor och djur och människor.
Förutom hästar och ponnyer i olika storlekar har där under sommaren gått får och lamm, kaniner, nykläckta kycklingar, katter och ibland hundar.
Aktiviteterna har inneburit bland annat; samarbete, kontakt och kommunikation, häst skötsel, rida, leda och köra häst.
Hästarna (ponnyerna) är lugna och trygga djur, nyfikna och glada. Man rider med barbackasadel och med grimma utan bet, för att öka förståelsen och samspelet i känsla mellan ryttare och häst.

Man kan bli medlem i föreningen för att delta i aktiviteter året runt, eller besöka deras hemsida, eller Facebook för mer information om öppna aktiviteter och annat.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Widoff - 22 februari 2017 05:31

Hallå där ute. Jag kan inte sova. Jag vill och tänker så myckey. Här ekar det tyst. Jag saknar att skriva men ibland går luften ur. Motivationen tryter och jag saknar mening. Ja, i perioder är det tungt, mera grått och ingenting går ihop, alls, kan...

Av Johanna Widoff - 18 maj 2016 11:20

  Jag har tappat bort orden och inte skrivit nästan någonting alls på väldigt (för mig) länge. Jag saknar det. Jag älskar att skriva av så många anledningar och det är en av mina drömmar.   Världen är en stressig plats, nya val som ska fattas ö...

Av Johanna Widoff - 26 november 2015 22:41

När mina barn är ledsna, eller har ont, då blöder mitt hjärta. När det känns som att det onda de bär på gör dem tysta och ledsna och berövar dem glädjen som jag önskar dem, då gör det ont i hela mig. När jag känner att de brottas med känslor och t...

Av Johanna Widoff - 16 augusti 2015 23:56

När sommaren är slut och allting börjar om... När ljuset (och värmen falnar, för mörker och svala vindar... Jag välkomnar höstens friska luft, klara färger och varma filtar. (även om det för stunden verkar som att sommaren bestämt sig för att stann...

Av Johanna Widoff - 12 maj 2015 10:59

Alla mammor och bonusmammor, alla halva- och nya familjer. Alla barn med två hem. Alla barn med många vuxna omkring sig. Pappor mammor, extra vuxna, föräldrar, plast, "låtsas" (!?), bonus... Vad vi än kallar oss, så är vi här, där, av någon anledning...

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Familia Omnia Mea     med Blogkeen
Följ Familia Omnia Mea     med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se