Familia Omnia Mea

Direktlänk till inlägg 16 augusti 2015

Solsken, höst tankar och massor av kärlek

Av Johanna Widoff - 16 augusti 2015 23:56

När sommaren är slut och allting börjar om... När ljuset (och värmen falnar, för mörker och svala vindar...

Jag välkomnar höstens friska luft, klara färger och varma filtar. (även om det för stunden verkar som att sommaren bestämt sig för att stanna ett tag till - mera njuta av solsken) 


Hej bloggen. Hej orden. Hej tanke och reflektion, jag har saknat er. Visst har jag skrivit

 Men inte som förut. Varken med kvalitet eller kvantitet. Jag behöver det. Skriva.

 

Livet. Livet... Livet!

Det finns så mycket jag vill säga. Det är så mycket jag har tänkt på, funderat över. Bloggens möjligheter till tillbaka tittar, ordningen, den går inte att få på samma sätt med anteckningsböcker, även om känslan av papper och penna är svårslagen ibland. Och klotter med mobilen inte ger i närheten av den känslan... Man kan inte få allt på en gång, eller hur.

 

 

Ett groende frö. Ett växande liv. En upptäckare på äventyr i världen. Och all visdom ryms i ett barn. All kärlek finns i det hjärtat och all ömhet i en liten hand. Allt hopp finns i din blick och världen är så mycket vackrare för att du finns.

 

Jag vet att jag är bra med mina ord. Jag vet att jag klär de fint och att tonen ofta är lätt skimrande. Det är väl så jag är. Så jag vill ha det. Som jag minns det och ser på det. Vi är alla olika och det är okej. Det gör att vi lär oss (av varandra), det gör att vi får skratta (tillsammans), att vi får känna igen oss. Vi ger och vi får, olika saker av olika personer. För världen är rättvis och hemskt orättvis. Vi får inte alltid samma sak, kanske inte det vi önskar, utan det vi behöver för att kunna lära och växa.

Vi borde sluta jämföra så mycket, sluta se över axel på varandra och se mer till oss själva

 Rikedom ligger i att se värdet på vad du har... 

Och det vill jag utveckla någon dag när jag har bättre översikt på vad jag skriver och inte är lika trött som nu. Haha

 

Sommaren har varit lång. Och gått fort. Senaste halvåret har gått fort! Oj...

 

Min lilla flicka. Mitt lilla barn. Hon som slog omkull mig alldeles och tog mitt hjärta med storm.. Hon som var så liten, som höll min hand så hårt. Du som med all din godhet och nyfikenhet, självklarhet och stora kärlek ger allt och alla en glimt av något magiskt vackert.

Din hand i min. Dina nyfikna kluriga frågor. Din fantasi och otroliga påhitt. Om du bara visste hur otroligt enastående faktisk du är! Och du är inte min lilla flicka mer... För om bara några dagar börjar du i förskoleklass.

Jag har köpt en ny fin ryggsäck åt dig. Jag har pirrigt i magen... Det är så läskigt och otroligt på samma gång, att min lilla tjej om bara någon vecka fyller sex år och börjar i skolan.

Vill inte längre ha så mycket hjälp, behöver det inte. Vill inte längre leka med mamman som förr, kompisar! Kan ju själv! Men åh, dina kramar, ditt skratt och hela du! Jag blir alldeles varm i hjärtat av blotta tanken på att få vara din mamma, att få finnas vid din sida och dela så mycket med dig.

 

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Widoff - 22 februari 2017 05:31

Hallå där ute. Jag kan inte sova. Jag vill och tänker så myckey. Här ekar det tyst. Jag saknar att skriva men ibland går luften ur. Motivationen tryter och jag saknar mening. Ja, i perioder är det tungt, mera grått och ingenting går ihop, alls, kan...

Av Johanna Widoff - 18 maj 2016 11:20

  Jag har tappat bort orden och inte skrivit nästan någonting alls på väldigt (för mig) länge. Jag saknar det. Jag älskar att skriva av så många anledningar och det är en av mina drömmar.   Världen är en stressig plats, nya val som ska fattas ö...

Av Johanna Widoff - 26 november 2015 22:41

När mina barn är ledsna, eller har ont, då blöder mitt hjärta. När det känns som att det onda de bär på gör dem tysta och ledsna och berövar dem glädjen som jag önskar dem, då gör det ont i hela mig. När jag känner att de brottas med känslor och t...

Av Johanna Widoff - 12 maj 2015 10:59

Alla mammor och bonusmammor, alla halva- och nya familjer. Alla barn med två hem. Alla barn med många vuxna omkring sig. Pappor mammor, extra vuxna, föräldrar, plast, "låtsas" (!?), bonus... Vad vi än kallar oss, så är vi här, där, av någon anledning...

Av Johanna Widoff - 14 mars 2015 00:11

Jag tror att alla står vid tillfällen då de önskade sig mer, något annat, eller till och med det någon annan har. Om det så är materiella saker eller något som går djupare, relationer, familje konstellationer eller vänner, pengar, ett visst boende, ...

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Familia Omnia Mea     med Blogkeen
Följ Familia Omnia Mea     med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se