Familia Omnia Mea

Senaste inläggen

Av Johanna Widoff - 25 september 2013 00:56Bus trollen sover tryggt och gott hemma efter en kall ruggig, varm härlig dag efter skola och dagis. Idag var det höst ruggigt ute! Fast vi har haft en enormt härlig början på hösten!
Jag sitter på nattjobb, med Celsius och teori plugg. Baksidan med en sjukvecka och att vara timmis när man blir inringd bara strax före. Hejja mig i alla fall!

I veckan har jag kört dator test så att jag nu kan styra upp plugget mer och riktiga in läsningen på det som inte riktigt sitter än. Underbart med feedback på körningen i alla fall där trygghet, lugn, säkerhet och jämn körning sitter bra. Lite mera planering, skyltar och små fix så! Plugga, köra, testa, upprepa!
Snart får jag brumma själv på vägarna och som det kan underlätta och möjliggöra! Samtidigt tänker jag inte släppa mys promenader och cykelturer för det!

I måndags värkte det i mamma hjärtat när Felicia höll hårt i min hand, höll om och ville inte släppa, med tårar i ögonen. Vad gör man då?! När man bara vill bära hem sitt lilla hjärta i famnen "självklart ska du vara hemma med mamma..!" när jag inte är bokad på jobb... Men tänk sen när jag då ska jobba och förskolan (rättar mig själv, men dagis låter så mycket mysigare, finare för små barn!) är ett faktum.. Och jag vet ju hur roligt det brukar vara, vilken tid det kan ta att komma hem, när leken inte är färdiglekt och man bara måste leka klart...

Idag gick vi hand i hand, för vagnen kunde stå kvar hemma tyckte jag. Bara för att när det finns tid är det så fint att göra så. För attjag tycker om att hålla din mjuka varma hand i min, lyssna till dina tankar och möta världen vid din sida. Fånga dig när du kastar dig ut från höga stenar eller vabalanserar dig fram, att få finnas vid din sida då.

Det är inte alltid så lätt, för när man vill göra allting bra, men även när man gör sitt bästa, räcker det inte riktigt till.
Jag vill bära din oro och lyfta dina sorger. Jag vill hålla dig när du är rädd och försäkra dig att allt blir bra. Jag vill att du ska veta att jag alltid finns vid din sida, för livet är inte alltid så lätt, men tillsammans klarar vi det. För har man varandra blir det lite lättare när det är tungt. Du är vacker i dig själv, precis som du är, just så älskar jag dig!

Det finns en del att klura kring, som alltihop och ingenting...

I helgen ska jag första gången ställa ut mina foton, några utvalda i alla fall! Pirrigt roligt spännande nervöst! Förhoppningsvis får jag också lite häst mys, usch sådant ska jag inte få smak på, men jag är ju såld sedan länge!

Nu mera plugg medan jag har huvudet någorlunda med mig...

Celcius för att vara pigg, teoriplugg, för jag är en pluggis! Och jag vet vad jag vill!

Love you more than words can say <3

ANNONS
Av Johanna Widoff - 22 september 2013 21:45

Ett perfekt avslut på helgen efter en, trots förkylning, alldeles UNDERBAR vecka. Hann med ett tränings- och jobbpass innan förkylningen slog till med feber och elende.. Nu är det i alla fall bättre med det.

När Felicia slog upp ögonen i morse tindrade de redan av glädje och förväntan! "idag, idag ska jag få rida..!"

Efter frukost packade vi ihop oss med pappan, farmor och hundarna, jag bakom ratten styrde mot kungsberg/Järbo skogarna, på jakt efter "skogens guld", eller nåt haha. Svamp i alla fall, lyckan var god och naturen vacker!

Felicia mumsade blåbär, hundarna sprang lösa och det var så härligt att promenera över den mjuka mossan, lyssna till skogens ljud, en porlande bäck och Felicias oavbrutna prat och skratt.. Sen grillade vi picknick innan jag fick köra vidare på slingriga vägar. Planera vända läsa skyltar.. Fram kom vi och det var ren lycka för Felicia och mig!

Krama hästar och leka på hästryggen.. Till nästa gång ska jag också sitta upp för usch som jag saknar det och längtar!
Det honung är för halsen är hästar för själen! Att dela det med Felicia, se hennes glädje och hur hin strålade tippade allt! Underbara flicka!

Felicia skrattade så härligt och sprider glädje även till andra runtomkring <3 fint! Fastän hon är försiktig, och alltid varit, är hon så modig och säker. Hon kan och vågar, klarar och provar. Det är otroligt att få vara med och se! Kloka fantastiska flicka som jag blir stolt över dig, rörd över att få vara din mamma och finnas för dig! Stolt att jag kunnat ge dig vad jag har och finnas så du får växa upp som du gör, omgiven av kärlek och trygghet, med närvaro och uppmuntran att tro och vara just som du är.

Hålla om dig när du ska sova, när du håller mitt finger i din varma mjuka hand..
Kärlek utan gränser <3

Imorgon är en ny vecka som vi ser fram emot!

Jag fick gosa i alla fall! <3 Felicia har så fin hand med djur, en sådär speciell känsla som är så vacker.

ANNONS
Av Johanna Widoff - 21 september 2013 21:32

Efter en hel dag ute är det skönt att kura i soffan en stund! Skulle nästan kunna gå och lägga mig på en gång, för börjar känna mig rätt trött nu...
Blir inte någon mer dator i alla, så påbörjat inlägg med lite mera "djup" får vänta... Jag vill ju gärna skriva om "viktiga" saker, fundera över vad som händer och förmedlas runtomkring, hur vi påverkas och så vidare..

Men nu nöjer jag mig med att njuta av den soliga vackra höst dagen vi haft istället.
Efter frukost och morgonstök tog Felicia och jag med fina hunden ut, lekparken ville skruttis, så klart! Låg i stora gungan, tittade på himlen, kramades och gungade i solen.. Klättra gunga åka fara och snurra. Tittade förbi pappan på stan, där det blev lite mat tillsammans innan Felicia och jag fortsatte ut.

Gick hand i hand, och så fantastiskt mjuk varm ett barns Lilla hand är! Så otroligt stort att få hålla och finnas vid sidan av ett växande liv! Vara så viktig för någon, en trygghet, en borg, en famn, med kunskap och svar, med ansvar och en grund för livet.
Ibland känner jag hur kärleken svämmar över och tårarna kommer, som utan anledning, men av alla orsaker i världen! Livet är ömt och vackert, skört och stort på samma gång. All den ofantliga kärlek och lycka, mot rädslor och oro man inte ens vill ge ord.

Att upptäcka små saker, glädjas över livets små mirakel, att växa, lära sig och dela detta tillsammans med någon är så stort och vackert!

Landade inne bara för att cykla vidare, med pappan i sällskap, för att hamna hos farmor och farfar där det blev mer promenad, äppelplock, trädklättring och middag.
Hemma igen soffmys tätt ihop lurade <3
Mammas älskade skatt!

Av Johanna Widoff - 17 september 2013 00:09

När tankarna yr likt höstlöven i vinden. Gräsmattan är prickig av gulnande löv som fallit till marken och kylan blir allt mer påtaglig, liksom mörkret som smyger sig på. Små varma fönster lampor och härliga ljus får lysa upp tillvaron och de mörknande, vrårna hemmen, härligt kurigt!

Ännu en vaken natt spenderas på jobbet, hejja mig och yey för vuxen poängen (och lönen!!). Celcius, körkortsteori, almanacks planering och "paus gympa" när natten blir för lång.

Idag vandrar fokus.
Upp i morse för att lämna barn... Det blir alltid lika tomt utan stora hjärtat hemma, delad tid på både gott och ont! :-/ för visst uppskattar jag kvalitets stunderna med mitt lilla hjärta och enkelgeten i att bara vara vi.. Men storasystern finns ju ändå alltid där i våra tankar! Som jag önskar att jag kunde göra mer för dig när tankar och känslor är i oårdning och det blir turbulens i ditt liv! Jag gör mitt bästa och så gott jag bara kan! Jag vet att du känner att jag finns där för dig, med hela mitt hjärta! Även om det känns som att det inte räcker till ibland. Massor av kärlek och varma kramar till dig <3

Imorse var jag på arbetsintervju, pirrigt, spännande, nytt, lärorikt och utmanande! Kluriga frågor, trevligt möte och glädje! Jag är stolt över mig själv, de må jag säga! Jag gör bra ifrån mig, jag vill och jag kan! :-)
Men som med mycket annat är det inte "bara" i livet och så lätt som det. Mer kommer där till och flera saker, frågor och förhållanden måste övervägas eller tas i beaktning för bästa beslut...
Så lätt det var när man var liten, som jag saknar skolan och plugget ibland! Jag hoppas få chans och rum åt en till tur i skolans givande miljö!! Så länge får jag nöja mig med att läsa "för skojs skull" ;-)

Efter den härliga promenaden hem försökte jag mig på att träna, bara för att fastna med div pappers göra och en snabb upptäckt om tandläkarbesök...
Felicia blev glad när jag kom för att hämta och iväg.. Min härliga flicka!! Att jag är stolt över att vara din mamma med ditt lätta sätt,trevliga artiga uppförande och nyfikna frågor! Vilken tur jag har som har dig och får lära mig så mycket längs vägen!

En liten handling och tur till biblioteket med lek och mys <3 följdes av ett eget brev (tänk vilken glädje!) som dessutom kom med besked om en vinst som jag tänkte vi ska hämta imorgon :-) gullehjärtat mitt <3

Jag känner mig rik! Rikedom finns i relationer och ögonblick, berikade av kontakt, gemenskap och närhet. Ögonblick av förståelse, samhörighet och kärlek. Jag njuter, ler åt minnen och stunder som dessa! Livet blir vad man gör det till, så välj, lev och gör det mesta, och bästa av det!

Felicia sover hos farmor som såg fram emot egen tid och mys. Jag fick ett träningspass, svettas lite härligt, en dusch, God middag och ligga och slumra i soffan före jobbet. Fastän jag redan ändå längtar så får man allt dela med sig ibland ;-) allt av det bästa?! Jag trivs med jobbet och behöver den tiden jag med! Att längta efter varandra är ofta en bra sak, om inte längtan blir för lång, eller?!

Tack min kloka pappa och fina mamma, jag tycker så mycket om er och är så glad att jag har er! <3 ni har lärt mig så mycket och finns alltid där! Saknar er ofta och både jag och barnen tycker ni är så ofantligt viktiga!!! <3

Vackra systrarna, så viktiga och så speciella! <3

Doris o Bosse, ni är inte bara Bästa tänkbara farmor och farfar till de mest fantastiska flickorna, ni välkomnade mig till familjen redan från början och all den trygghet och ömhet ni visar, all den värme i ert hem för mig rörd och otroligt tacksam! Ni är fantastiska och alldeles ovärderliga! <3

Jordens största skatter och vackraste barn! Ni bär nyckeln till visdomen och berikar alltid livet och tillvaron. Era skratt och busiga påhitt, er kärlek och allt som ni är!! Älskar er mer än ord kan beskriva! Jag är så glad och så tacksam över att få ha er i mitt liv och få finnas där för er! Jag vill er allt det bästa och hoppas ge er verktyg att stå stadigt och sväva högt! Jag tror på er och vet att ni kan klara allt som vin vill! <3 <3

Bäst i hela världen <3

You and med <3 gos i soffan

Love beyond words

Värme kärlek skratt gemenskap närvaro tillit ömsesidig respekt förståelse

Hur man njuter ;-)

Most Amazing! Prinsess ofta my heart <3 Bästa sällskapet, största glädjen, klokaste lilla stora flickan <3

Av Johanna Widoff - 12 september 2013 01:24

Genom att välja sina tankar väljer man känslor. Genom att tillåta andra att påverka ens mående, eller vara stark i sig själv och veta skillnaden på det egna och andras, kan man välja att inte ta åt sig. Bara du bär nyckeln till din egen lycka!
Bara du kan förändra dig själv och ditt sätt att vara eller förhålla dig till, och där med förändra omgivningen, eller ditt synsätt på den, och därigenom, ditt liv.

Veckans andra nattpass, månadens femte. Hejja mig! Fortsätter det så här blir det ju nästan riktigt bra! ;-)
Idag hände ännu mera trevligt, förutom att ligga skönt i nya soffan, solskens promenad med världens bästa barn <3 planering och bra förberedelser, en trevlig jobbintervju och bokad första "prov träff" :-) och mera jobb sök på det.

Hösten levererar! Även om morgnarna är svala och disiga värmer solen än och färgerna som börjar sparka i träd och på marken är härligt uppiggande!

Kroppen diggar inte riktigt bristen på sömn, men nyfunna Celcius, för mig som inte dricker kaffe, hjälper! Sen är det väl en hel del vilja och inställning på det också!

Biblioteket är en bra grej, vilket har blivit mer välbesökt på sista tiden. Nu ska jag bara se till att få tid och ork till att doppa näsan i böckerna! :-)
Jag saknar verkligen skolan, mötena som sker där, uppgifter, litteratur och diskussioner som uppstår om olika ämnen och händelser. Ge mig högskola! (pluggis jag vet..)

Försöker lära mig nya saker och ändra vanor, vissa saker går bättre än annat. Socker suget minskar, träningen flyter för det mesta på bra, vilket känns i kroppen! Stark är vacker! Sen går det inte alltid att kombinera med nattjobb, i alla fall inte när sömnen blir för reducerad, måste lyssna på kroppen!

Hemma ska det bli lite förändringar också.. Sådant där som är bra att ha, men som inte kommer till nytta ska få bli bra för någon annan istället. Less is more, eller hur säger man?! Skönt att skala av, skapa rymd och utrymme. All se need is Love, right!? <3
Dessutom är det roligt att göra om! Kan man på köper göra någonting för någon annan är väl det bara positivt?! :-)

Jag strävar alltid efter utveckling, ny kunskap och nya lärdomar. Faller jag ser jag styrkan i att resa mig och blir det fel vill jag lära mig av det! Vet jag inte så frågar jag, hellre en gång för mycket än för lite. För Kunskap är inte tungt att bära!
Speciellt i förhållande till mig själv och i kontakten med andra är det extra viktigt med medvetenhet tycker jag. Förståelse för vad för signaler jag sänder ut och viljan av att se och förstå den man möter. Att läsa och dela erfarenheter eller pröva sig fram ärbra redskap! Liksom kommunikation, trygghet och att vara lyhörd.

Alla är olika och jag tror inte någon relation är den andra lik. Vi har alla våra egenheter och speciella egenskaper som gör oss till dem vi är. Det är okej att vara, och tycka olika, så länge det finns respekt och förståelse för det.

Något som bekymrar mig mer eller mindre under olika perioder är förändrarollen och kontakten med våra barn. För många råder delade meningar om respekt, roller och gränser, men vad som är viktigt och inte får glömmas eller förskingras är känslan hos barnen och deras rätt!
Som vuxen är det lätt att glömma gränsen mellan sina egna behov och sina barns, ensegna känslor i en situation och att bbarnen kan uppleva någonting helt annat. Vill vi ha respekt och förståelse från barnens sida, är det precis vad vi måste visa dem!

För ett barn med skilda föräldrar, i synnerhet om där föreligger konflikt mellan hemmen, blir allt detta än mer påtagligt! För här tillkommer barnets vilja att vara till lags emot sina närstående och konflikten som uppstår när de vuxna tycker olika och agerar ut detta tydligt inför barnet så att denne måste ta ställning, för eller emot någon. Detta gör att barnet hamnar i en skuldfälla och nästan måste "svika" någon, sig själv inte minst. Tycker man om och älskar någon så mycket vill man ju inte såra denne genom att tycka olika eller säga emot. Ett starkt behov vi har är gemenskap och det får vi till stor del genom att känna samhörighet, att vi delar något.
Viktigt att tänka på och viktigt att vara medveten om i kommunikation och agerande.

Utvecklar detta vid annat tillfälle när jag inte är så seg i kolan . ;-p
God natt

Känslan i höst solen tillsammans med världens finaste flickor <3 mina tjejer <3

Jordens mest dyrbara skatt <3 the blessing off being your mom is the most wonderfull thing!

Citron lime, riktigt Nice smak!!

Av Johanna Widoff - 3 september 2013 23:19Det finns ofta budskap omkring oss, ord från förr eller nya formuleringar. Vänner, familj och bekanta som vill väl, eller tips i böcker och råd i forum...
Allt detta man ska göra och tänka på, val attta ställning till, beslut som ska fattas och så vidare.
Någonstans måste man känna sig själv, inombords vetan ofta vad som är mest rätt för en själv, i den stunden.

"Tack för ditt råd, jag ska ha det i åtanke, men beslutet/valet gör jag utifrån vad som känns rätt för mig".
"Tack för din omtanke, så snällt att du delar med dig av dina erfarenheter"

Alla är olika och utan "misslyckanden" Inga framsteg och lärdomar!

Och sedan allt det där som händer, som vi får en känsla av maktlöshet inför... Då får vi helt enkelt välja hur vi tar det, gör av det samt hur känner inför det! (ännu ett val, men ett konstruktivt..)

De två övre bilderna är lånade från Google..

Från Mia Törnbloms bok "samlade tankar om självkänsla

Av Johanna Widoff - 3 september 2013 22:02

Kyliga höst morgnar med daggvått gräs. Klara dagar med sol som ännu värmer.
Tankar, drömmar, förhoppningar... Pluggar teori och planerar inför hösten. Läser om självkänsla och jobbar med mig själv, att må bra och hur man tänker om sig själv och andra.
Läser om barn, relationer och respekt. Är det barnens respekt mot vuxna som inte alltid finns, eller de vuxna som missar vikten av att visa respekt för barnen, och därmed undanhåller vikten av detta för dem...

Hur pratar vi egentligen med och om våra barn, är vi tillräckligt duktiga på att se och möta dem, i deras känslor, där dem är!? Vad sänder det vi säger och visar för signaler och vad skapar det i sin tur för reaktioner och relationer, mellan barn och vuxna...
Viktiga och intressanta frågor och tankar jag avser fördjupa mig i!

En bild jag har, eller en tanke, är att jag tycker det är viktigt med hälsa, att må bra. Frisk luft, rörelse och fantasi eller skapande i någon form. Jag tycker att man varje dag ska försöka vara ute minst en timme, sammanhängande. Lägger till det där sammanhängande, eftersom vi dels har hund och det dels blir en del längre eller kortare transport sträckor. Jag vill genom det må bra själv, dela eller lära dessa vanor och värderingar till barnen, så att även dem ska må bra!
Barnen gör inte som vi säger, dem gör som vi gör! :-)

Förutom att jag i veckan gått och cyklat en del "transportering" har det blivit styrketräning (yeeyh!!) och lek i skogen.
Efter dagis har Felicia och jag stannat till och plockat blåbär, klättrat på stenar och låtit fantasin ta oss på spännande äventyr. En trevlig omväxling mot lekparker och färdiga leksaker!
Vi satt en lång stund tillsammans och fikade på några stenar, bara skrattade och hade det härligt i höst solen. Sen balanserade vi oss fram och lät fantasin ta oss med... Underbart uppfriskande!
För mig känns det viktigt att vara närvarande, lyssna, vara delaktig och stanna i nuet så mycket man kan. Felicia är så stor redan och jag vet hur fort det går.. Jag vill ta vara på allt! <3

Det har blivit en del jobb sök och fix med sådant, förlängningen på landstinget är klar och jag tar så många pass jag kan..

Nu ser jag fram emot lite roliga aktiviteter som kommer framöver, efterlängtade besök och traditioner som hålls vid:-)
Planerar för att få ihop träning och annat i tillvaron och känner att livet är riktigt härligt och bra!
Bitarna faller på plats och grunden är stadig. Det är mycket som jag vill, men det betyder inte att jag inte kan njuta och vara tacksam i det som redan är :-)

Nu ska jag läsa vidare. Dela gärna dina tankar med mig ;-)

Med familjen i en nästan magisk skog.. Bland troll grottor, skatter och äventyr...

Älskade skogsälvan <3

När morgonen stilla gryr... Som ett andetag, en dröm, ett vackert ögonblick.

Du och jag mitt gullehjärta <3 Du är så vacker och klok! Jag är så stolt över att få vara din mamma och så ofantligt glad att jag får dela så mycket med dig<3

Kloka fina hundisen som är så go <3

Av Johanna Widoff - 30 augusti 2013 10:08

Till alla vackra kvinnor...


En liten pojke frågade sin mor:
- Varför gråter du?
- För att jag är kvinna, svarade hon honom.
- Det förstår jag inte, svarade han.


Hans mor gav honom en kram och sade:
- Och det kommer du heller aldrig att göra.
Senare frågade pojken sin far.
- Hur kommer det sig att mor gråter så utan att det finns någon anledning?
- Alla kvinnor gråter någon gång utan anledning, var allt hans far kunde svara...


Den lille pojken växte upp och blev en man, fortfarande förundrad över varför kvinnan gråter. Till slut ringde han Gud och då Gud kom till telefonen, frågade mannen:
- Gud, varför gråter kvinnan så lätt?
Gud svarade:
- Då jag skapade kvinnan skulle hon vara någon speciell! Jag gjorde hennes skuldror starka nog till att bära världens bördor och ändå mjuka nog att ge tröst. Jag gav henne inre styrkor till att kunna uthärda att föda barn och till att stå emot de avvisningar som ibland kommer till henne. Jag gav henne hårdhet som tillåter henne att fortsätta när alla andra ger upp och till att passa sin familj även under sjukdom och utmattning utan att beklaga sig.
Jag gav henne känslor till att helt osjälviskt älska sina barn, även när hennes barn har sårat henne djupt. Jag gav henne kunskap till att veta att en god äkta man aldrig gör sin hustru illa men någon gång prövar hennes styrka och hennes beslut om att stå vid hans sida utan att vackla. Och slutligen gav jag henne en tår hon kunde fälla. Den är hennes, exklusivt till att använda när det är behov för det.


För ser du:
- Det vackra med en kvinna är inte de kläderna hon har på sig, inte heller den kropp hon har, inte heller hur hon har sitt hår. En kvinnas skönhet skall ses i hennes ögon, för det är dörren till hennes hjärta. Det stället där kärleken bor.

 

     

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Familia Omnia Mea     med Blogkeen
Följ Familia Omnia Mea     med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se