Familia Omnia Mea

Senaste inläggen

Av Johanna Widoff - 27 augusti 2013 11:51

Hösten är faktiskt min årstid. Jag älskar den svala friskheten i luften,

jag älskar hela känslan.

Jag älskar färg explosionen och vinden som far fram.


 

Nya rutiner har tagit form och motivationen har hittat hem igen. Under stora delar av sommaren orkade jag inte prioritera och välja rätt. Välja det som jag egentligen visste var bra för mig. I perioder är det väl så, men nu är jag i alla fall tillbaka! Pigga, glada, positiva, handlingskraftiga jag :-) Med motivation, driv, vilja och massor av kraft.


Man måste någonstans hitta kraften inom sig och kärleken till sig själv. Ta reda på vad man mår bra av och värna om det, våga och välja att prioritera det och värdera sig själv högt. Det är ju faktiskt jag och min egen kropp som ska orka och ta mig överallt dit jag vill!


Så är ju livet också något av en berg-och-dal bana, det går upp och ner, vad det handlar om är hur man tar sig upp efter en nergång, att man reser sig efter fall och klarar av att göra de där motgångarna till lärdomar och styrkor. Att man, trots smärta, låter sig utvecklas och kliva fram.


Senaste veckorna har jag prioriterat tid till sådat jag vill och mår bra av. Träning. Läsa. Mysa. Vara. Pyssla och skapa. Mer sådant kommer :-) Skriva prioriterings och komma ihåg listor, anteckna i nya fina kalendern och se till att det händer. Jag styr mitt eget liv, bär nyckeln till min egen lycka - det är så sant!


Jag springer mycket och gärna, varvat med styrketräning hemma. Nu börjar önskningar ta form om lite fler/nya redskap och sådant som hjälper mig nå nya mål, utvecklas och stärkas. Yeyh! Tar man hand om sin kärna och sitt inre, strålar det ut och färgar ens person.


Känner mig så vacker. När jag springer är jag vacker. När jag tränar och känner min egen styrka, fysiskt, så blir jag också stark mentalt... Imorgon ska jag prova någonting nytt, blev inbjuden på mindfullness hos en nyfunnen vän.. och det ska bli så spännande!


Har även jobbat mycket med mina CVn och personliga brev, vilka alltid kan uppdateras, omformuleras osv. Sökt flertalet jobb inom olika yrkeskategorier, och även om jag inte får svar på en gång, eller alls kanske (vem vet) så känns det bra inombords att göra den "ansträngningen" och prioriteringen!

Om inte annat så är timvikariatet på Landstinget förlängt, så bara jag är tillgänglig så kommer jag få jobba! Dessutom väntar jag svar från mitt gamla jobb som assistent... Ska även söka någon kurs, "ut i fall", något vill jag ju syssla med! Plus att det är meriterande och roligt, för tankarna ligger ändå på högskolan och fortsatt utbildning där! Det kostar inget att drömma..!


Närmast väntar en cykeltur i solen, lite små fix och se till att få hem mina fina tjejer från skola och dagis! Kalasplanering till helgen och annars bara njuta och ha det bra tillsammans.


<3 You mean the world to me <3Livet blir vad man gör det till. Så se till att göra det bra! 

 

ANNONS
Av Johanna Widoff - 26 augusti 2013 10:45

 

Vilda Felicia Maria 4 år

 


Fyra år, sedan jag för första gången fick se dig och hålla dig i min famn. Fyra år sedan jag första gången förundrades över den lilla fantastiska person som du är. Mycket har hänt sedan dess, mycket har vi delat och upplevt, många minnen och fantastiska stunder har vi mött tillsammans.

Det finns inte ord för all den kärlek mitt hjärta bär för dig! Felicia, du är så fantastisk och jag är så lycklig som får vara din mamma!


Jag kan inte tro att du blivit så stor redan. Lilla flicka, som håller så hårt om mitt hjärta. Lilla flicka, som förtrollar min värld med sin charm och magi. Lilla flicka, så klok och så nyfiken, omtänksam och så glad. Du bär så mycket stort inom dig, så mycket styrka och mod. Jag vet att du kan klara allt du vill!

Att få följa din utveckling, stå vid din sida för alla upptäckter och finnas som stöd och uppmuntran för alla nya steg och lärdomar, är något av det allra största i livet.


Men livet är inte alltid lätt, vi skrubbar våra knän, snubblar, faller och slår oss ibland. Det värker alltid i mamma hjärtat av oro och ömhet för dig. Den starka viljan att skydda dig, samtidigt som jag vill att du ska finna styrkan i dig själv och tilltron till att du klarar, precis vad du vill, bara du försöker, en gång extra ibland. Jag vill stärka dig, se dig pröva dina vingar, och varje gång du släpper min hand för att du faktiskt kan själv, svämmar hjärtat över av stolthet! Jag delar din glädje. Jag finns här med plåster och varma kramar, med förmaningar och välmenta ord.

Inte alltid kommer jag att uppskattas, eller mina försök till omsorger, men alltid menar jag väl och älskar dig, precis som du är.

 

        

Massor av Grattis till mitt gullehjärta och min största skatt <3

 

ANNONS
Av Johanna Widoff - 23 augusti 2013 09:05

Solen skiner och luften är sval, det känns att sommaren har börjat lämna oss och att hösten är i antågande.
Vad bär hösten med sig? För dig?

Jag älskar hösten, att den är precis just som den är. Blåsande stormig, frisk och färgglad. Lugn och stillsam, inbjudande, uppfriskande...

Tänkte lite på vem jag var för ett år sedan, att gå tillbaka, reflektera och se till utveckling, lärdomar och nya förhoppningar eller drömmar tycker jag brukar kunna vara bra.
Ett år är ingenting, och allting. I början av ett år har man allting framför sig och sedan.. Kanske man undrar vart tiden tog vägen.

Mitt senaste år har inneburit många nya kontakter och lärdomar. Kunskap, utveckling, både vad gäller mig själv som person och rent kunskapsmässigt. Jag färdigutbildade mig till undersköterska och klarade samtidigt slutbetyg för gymnasiet. Samtidigt som det avslutades skapades också nya drömmar och mål.

Jag vågade prova på någonting nytt, gjorde aktivt val och har genom det både stärkt mig själv och lätt mig mycket. Våra val formar oss och för oss fram. Genom att välja, eller att inte välja att vi ansvar över att styra våra liv.

De senaste dagarna har jag läst mycket, funderat mycket över vad jag vill, mår bra av och vad jag vill prioritera. Det finns så mycket att välja på Och ibland är det svårt att veta vart man ska börja.
Jag saknar skolan, miljön, möjligheterna, lärarna, böckerna... Uppgifterna till och med! Min utbildning avslutades på bästa möjliga sätt och att jag klarade det så bra är jag väldigt stolt över!

Att dels klara heltidsstudier med super betyg, en ny affärsmöjlighet och samtidigt känna sig balanserad och som en bra engagerad förälder tycker jag att man får sträcka på sig för!
Sen vänder så klart livet drastiskt emellanåt, det är då det gäller att vara rustad för att klara svallvågorna och ändå hålla skeppet på kurs, eller lägga om för en säkrare färd. Mia Törnbloms böcker är fantastiska med mycket visdom och verktyg för detta! För precis som hon skriver behöver ens inre styrka motioneras likväl som det yttre!

Allt som inte dödar, det härdar sägs det. Och visst är det så att man kan välja att göra sina motgångar till någonting bättre. Man kan inte alltid styra cad som händer, men hur man tar emot det, känner, agerar och går vidare är högst upp till en själv!!! Detta är en mycket viktig tanke och lärdom, eftersom det innebär att man formar sitt liv och skapar sina egna möjligheter. Man kan inte vara ett offer, eller låta andra bestämma hur man ska känna eller vara!

För mig har den här sommaren inneburit att rannsaka mig själv lite grann. Känna, och framförallt bli bättre på att prioritera saker som får mig att må bra. Saker som fyller på i mitt konto, som jag annars nästan bara gör uttag från.
Mår bra gör jag, mycket och ofta! Jag är positiv och kanske naiv. Men har hittat ett sätt att kapsla in allt det där fina och härliga som finns och hålla fast vid det med näbbaroch klor. Att låta oro och bekymmer, bara smyga sig på lite i taget, knappt märkbart. För det är inget lönt att låna bekymmer från morgondagen!
Men, så ibland, har bubblan blivit skör och bekymren ändå lite mer påtagliga. (vilket tillexempel dålig sömn eller andra olika orsaker kan påverka) vilket gör, att när allt rinner över gör de det desto kraftfullare. Jag är en känslommänniska! Det känns ordentligt därför och jag känner av mycket, även hos andra. Det som ändå är bra är att både min fysiska och mentala styrka är ganska väl motionerade, vilket ger mig relativt kort återhämtning fas.

Nu har jag satt upp något riktigt härligt att se fram emot i höst, så det hoppas jag ska bli av...

Närmast har vi roligheter att se fram emot. Kalas bakning och planerande, härliga familjestunder och trevliga utflykter. :-)

Önskar er en solig dag, både ute och i sinne!

Av Johanna Widoff - 16 augusti 2013 01:24

Sommaren är härlig, och inte är den slut än!
(även om jag älskar hösten på alla sätt) Idag har vi njutit av solen på stranden med omtyckta vänner, men det sägs att imorgon är sista dagen på lovet... Vi leker med kompisar, hittar på skoj och tar vara på alla stunder vi får! <3
Här kommer en bild mix från lite av varje som vi hittat på och varit med om i sommar :-)

Pirat kalas med fina vänner, bad i solnedgången, klappa djur och lära sig nya saker, härliga cykelturer, massor av hallon och häng på studsmattan. Jo det har ju regnat "lite" också, planer och drömmar för hösten och framtiden, träning - feel Beautiful when I run!!
Lek med kompisar, vattenbus, glass och lek i lekparker.
Det är en liten del av vad vi haft för oss i sommar, men vilken sommar sen! :-)

Nu är det jobb sök och annat fix som är på gång, samtal, cv:n och annat planerande och grejande.

Nä ibland flyter det inte på så himla smidigt och vissa gånger orkar man bara inte! Gah! Motivation planering... Tid?!?!
På ett eller annat sätt får man ihop det. Så länge vi har varann <3

Snart fyller liten år, har delar planerat och en riktigt fin present... Ska bli så spännande att se vad hon tycker om den!! Så kalas såklart :-)

Så där var lite svammel... Ska försöka se till att det kommer ett "riktigt" inlägg snart. Jag sitter helt enkelt inte speciellt mycket vid datorn nu! Men skriva är ändå härligt!

Sweet dreams

Av Johanna Widoff - 29 juni 2013 22:30


I Love music, and music is with you, it comes from you when you sing. I love sunshine and you are the warming shining light. I love green grass and summer winds, strawberries and vanilla ice-cream, you raise all the feelings to the skies, and all great things with you shimmer with stardust. Your laughter rings threw the skies. I love to learn, trying to find answers to a question, and with you we can discover the world, lifting stones, finding new paths and new places.

 

 

Life isn't always easy, sometimes it's not fair. Life comes with its ups and downs and there will be days that's not so great as others. In sunshine or rain, I will always be ther. 

You can test me and we can have our minds in different places. It doesn't matter, I'll always be there for you, loving you for who you are.

 

 

 

 

Om tiden fick stå stilla, då skulle jag stanna den nu. Om allting fick vara just som det är, skulle jag behålla det föralltid. Varm glad och alldeles lycklig, för allt som är litet, för ingenting, och för just det där, som bara är.

Tillsammans är vi som bäst, även om vi inte alltid tar fram det bästa i varandra. Man kan tycka olika och vända huvudet åt olika håll, ändå, så blir det alltid bra till slut. För dig, för mig, för oss, och jag vet att du vet att det är så det ska vara. I ett ögonblick kan allt som inte sägs bli sagt, i en mjuk beröring, alla känslor som finns förmedlas. Och just det där lilla, som till synes ingenting, kan vara allt.

Tillit, trygghet och band så förunderligt starka till varandra. Att känna den närheten till någon, det där innerligt vackra, ömma och sköra, är det närmaste gudomlighet och magi man kan komma.

 

 

 

 

Sommaren är kort och helgen går för snabbt. Jag värdesätter varje minut och tillvaratar varje ögonblick. Tiden som är har man bara nu. Om varje stund med dig är en gåva, då är jag rik! För ingenting är mera viktigt, än att ha dig nära och uppleva världen vid din sida.

Av Johanna Widoff - 16 juni 2013 21:45

Där göken gol och gräslöken blommar. Där syrenen doftar och korna råmar. Där himlen är blå och ljumma vindar fläktar. Där närhet och värme bor, och skratten klingar. Där myggorna sticker och humlorna surrar. Där måsarna skränar och friheten finns. Drömmar, solsken och kärleks fniss.

Summer sunsets

   

Examens firadnde med min älskade släkt och familj


Forever YOU <3 Min stjärna, min Kärlek, min skatt, mitt Gullehjärta, min prinsessa.

Du är allt, du är fantastisk, jag är så stolt över dig!

Din glädje, generositet, hur du är klok och snäll, ditt leende, din värme, dina frågor, dina påhitt, innerligheten i dina kramar och glimten i dina bruna ögon.

My Love - always! 


Mysiga stunder <3

   

Sweet summer time <3

 

    

Ja här kom en liten bild uppdatering från senaste veckan, ungefär... Bad, blommor, kramar, skratt, mys stunder, lekparkshäng, solsken, snigelpromenader och kryp jakter. Massor av härligheter med andra ord! Löp turer för min del och styrka på det. Soffmys, regniga dagar, bakning och övningskörning. Jobbet har dragit igång, men nu får vi lite efterlängtad tid tillsammans hela familjen

Genom eld och hav, över berg, genom is, bortom stjärnorna. Tillsammans är vi starka och vi kan klara allt. Det finns inga motgångar eller hinder vi inte kan ta oss över och vad som än sätts inför oss vet jag att vi kan ta oss igenom det. Styrka i oss själva oc hi varandra. Jag står stark för dig och jag finns alltid här. Jag ser dig, jag hör dig och lovar att alltid vara kvar.

Av Johanna Widoff - 13 juni 2013 09:47

Mina nära och kära, och alla ni andra som behöver:

 

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar.

Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det. Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det. Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken. Sanden fyllde upp resten av tomrummen.


Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt "ja". Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.


Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv. Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv. Småstenarna representerar andra saker som betyder något, som hem, jobb och bil. Sanden representerar allt annat - småsakerna. Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen. Samma sak är det med livet.


Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig. Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till åt det som gör dig passionerad. Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om "golfbollarna" först - sakerna som verkligen betyder något. Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand. En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar. Professorn log och sade; -Jag är glad att du frågar. Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.


..    ..    ..    ..    ..    ..    ..    ..    ..    ..


Detta publicerade en vän till mig på facebook och jag kände att jag ville dela detta ytterligare.. Livet känns just så tycker jag. (och jag är ju en sådan som tänker, funderar och har lite sådana grubblerier för mig gällande livet och saker runtomkring.) Därav har det inte skrivits mycket här på ett tag, bland annat. Därför är det också så att jag väljer vad jag delar med mig av och skriver om.

Kanske är det mera "rättvist" att med en större variation och bredare bild måla upp och dela med sig av livet och tankar kring det.. Men helt ärligt, jag har haft min del av mörka moln, offerkoftor och självömkan. Jag har vuxit, blivit starkare och lärt mig av det. Nu gör jag val istället, på riktigt val. Klart kommer där dagar som är grå, stunder då allt känns hopplöst. Då är det så att jag kanske muttrar lite och inte är på topp, men stunderna hålls korta och vändningen kommer snart. Det är inte där jag vill vara, det är inte så jag vill må och jag har funnit redskap att inte heller behöva vara där eller för att ta mig därifrån. Jag ser ingen vinst i att dela detta i allt för stor utsträckning, när jag hellre delar med mig av så mycket annat! :)

It's the Secret...!

Av Johanna Widoff - 30 maj 2013 21:15

Solen strålar, gräset är grönt, måsarna skriker sin sommar hälsning och syrenen doftar ljuvligt. Smörblommor, hundkex och lupiner börjar blomma, gator och lekparker fylls med glada barn och vuxna. På tomter och balkonger ställs solstolar och sommarmöbler fram... Härlig är sommaren!


Igår firade vi in sommaren på dagis med en gårdsfest och picknick, kalas mysigt! :-D Snart har även hjärtebarnet skolavslutning och jag väntar bara på ett sista slutbetyg av fyra, men har ju egentligen varit klar ett tag nu. Nästa vecka har vi hel ledigt, i alla fall Felicia och jag, sen börjar jag med en mjukstart på jobbet före lite semester och sedan mer jobb... Åh det ska bli kanon spännande!


Felicia och jag spenderar dagarna till största del ute i solen, busandes i lekparken, på promenad, med en picknick eller glass som smälter... I förmiddags tog vi cykeln till tjejernas farmor och farfar för att vara i solen och umgås em stund, och för att Felicia ville det.. Hittade till och med på att hon skulle sova kvar, så jag fick cykla hem ensam.. Förutom att jag saknar min lilla prinsessas härliga sällskap har jag försökt njuta av tiden ändå.. Lite inne pyssel, två lååånga promenader i solen och middag med älsklingen på stan ;-D Ibland får man unna sig och ta vara på tiden. Men imorgon förmiddag cyklar jag allt och tar hem min lilla skruttis för att mysa hon och jag! Träffa lite vänner och pyssla sådär.


Jag har sovit väldigt dåligt några dagar nu så en lugn dag som idag kanske var behövligt... Även om jag gärna hade tagit ett dopp i en sjö eller så med våra fina tjejer <3


Till helgen har jag lite mys planerat och vi kommer fortsätta att vara ute och busa!

Det får räcka för idag.. God natt


Världens finaste, charmigaste, härligaste tjej <3

Jag är så stolt över dig, du är en stjärna och jag älskar dig i all oändlighet!


   

<3 Kärlek <3

 

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Familia Omnia Mea     med Blogkeen
Följ Familia Omnia Mea     med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se