Familia Omnia Mea

Senaste inläggen

Av Johanna Widoff - 27 november 2013 03:06

I nattens stilla mörker kommer orden till mig. Tankarna får luft att sväva fritt, för lugnet ligger tryggt och världen sover, i alla fall nästan...
Trots mörkerrädsla, eller i alla fall någon slags bakomliggande oro, ifall jag skulle måsta vara ensam ute, finns något härligt vackert en stjärnklar natt. Rofyllt.

Hemma har vi julbakat och pysslat en hel del, pyntat med och spelat julmusik. Denna härliga årstid och högtid ska man väl kunna få njuta av lite ordentligt?!
Vissa saker vill man dessutom göra tillsammans, så man får passa på när tillfälle ges.
Har både undanlagt sedan tidigare och lite nyinköpt, eller fyndat, som ska till förvandling i vårt fina pysselrum.

Passat på att titta igenom gamla inlägg, skumma text och titta på bilder... Vem stal tiden? Hur gick det så fort?
Från en vilsen 17 åring till... Ja, nu... Från små barn jag vaggat och vyssat i min famn, som jag sjungit för, hållit handen, lärt gå, funnits till för genom stapplande steg och livets små äventyr... Som jag delat ny starter med i dagis och skola. Som jag plåstrat om och kramat, läst sagor med och åkt på semestrar tillsammans med... Som jag delat så mycket glädje och kärlek, som jag burit stolthet och oro.. Som jag frågat och besvarat frågor. Som vi tillsammans lärt och vuxit i varandras närvaro.
Lyckligt lottad och med stor vördnad. All den kärlek som mitt hjärta bär, all den tacksamhet och innerliga glädje!


Denna månad har jag jobbat uteslutande nätter, och många sådana. Från tvivel och osäkerhet, till en lätthet och nästintill styrka. I perioder av livet. Nätter sliter på både huvud och kropp. Men det går! Med stöd från världens bästa familj <3 med inställning och självkännedom. Lyssna till din kropp!!!
Idag har jag sökt över 10 jobb, filat på CV och grejat. Dessutom fått fina ord sagda om mig av en vän, vilket möjligen kan vara öppningen för någonting nytt... Spännande och förhoppningsfullt!! :-)

Två hemma dagar med Felicia. Förmiddagar med pyssel och kramar, pyssel och stök. Eftermiddagar med promenader och ute lek. Mörkret faller snabbt, men än är inte kylan alldeles påtaglig. Vi vill ha mer snö, pulka och snögubbe snö!

Efter nattjobb nu väntar till helgen lite trevliga planer med skyltsöndag, tillsammans tid och trevligt mat sällskap...

Mitt i allt ska hemlig pyssel klämmas in, julklappar slås och köpas där det inte är klart och andra ska ställas i ordning. Mycket varma tankar, känsla och kärlek bakom årets klappar! :-)


Vet att det kanske tjatas lite här inne nu, men någonstans däri har det känts som att något viktigt ska fram. Jag vill skapa beröra och påverka med det jag skriver!!

Planen är någonstans att dela lite pysselbilder och inspiration, men har inte kommit så långt än..


Vad önskas i julklapp? Vad blir årets julklapp? Vad och hur tänker du kring julklapps köp och sådant?

Dröm vackra drömmar!

Vinterdrömmar. Bild från förra året. <3 kylig skönhet

En favorit bild på mitt Lill hjärta <3 finns ingen större kärlek

Från liten till (nästan) lite stor... Vem stal tiden? Vart tog Lill bebis vägen? Att en så vacker klok och varmhjärtad flicka får finnas i mitt liv. Jag är rikast i världen för du är jordens största skatt

ANNONS
Av Johanna Widoff - 24 november 2013 03:45

Blir lite motarbetad här när det kommer till bilder, så det får bli utan den här gången..


Jag är faktiskt enormt imponerad! Över mig själv, över andra, som lyckas hålla en viss inställning och bär en förmåga att vända på saker till någonting bra.
Nej, livet är långtifrån alltid en dans på rosor, många dagar är både grå-bruna och hemskt dystra. Flera känns motgångarna otaliga och så vidare. Jag har haft en del riktiga citron dagar, med berg så höga att toppen inte skymtas, med dalar då djupa att jag inte förstått hur jag någonsin ska ta mig upp...
Ändå, trots det, har jag dansat mellan rosentaggar, duschat trotsigt i regn, bestigit mina berg och kravlat mig upp från alla dalar.

Dagar jag varken vet ut eller in, dagar då allt går fel eller gånger när det känns som att jag långtifrån räcker till... Då finns det ändå något som överstatlig och klart. En röst av värme, en stadig hand. Någonting inom mig brinner, påminner och lyfter. Vet inte alldeles säkert vad det är, Hur jag funnit det eller var det kommer ifrån. Bara att jag får bära denna styrka med mig och genom den vända på de gråaste av dagar för att se regnbågens klara färger, musiken som får kroppen att dansa, eller tacksamheten över allt jag har i mitt liv som gör mig rik!

Återigen, inställningen och hur man väljer att möta och se på vad man möter i livet. Vi kan inte jämföra oss med varandra, Alla har olika förutsättningar och bagage. Olika mål och drömmar. Vi borde glädjas mer med varandra och vara tacksamma för det vi har eller i de fall vi faktiskt vill nå en förändring, vad den nu än må vara, inse att det enbart ligger i våra egna händer att påverka och göra någonting åt detta.

Den relation du lever i. Var du bor. Kontakten med dina vänner eller andra runtomkring. Din utbildning, ditt arbete. Din kropp...
Vart vill du komma, var vill du vara? Och vad krävs för att ta dig dit? Är målet rimligt, är tid och ansträngning värt det?
vänta inte till sen, imorgon, börja nu, IDAG!

Så dansa i regn och mellan rosentaggar, välj att se regnbågen istället för regnmolnen!!! Livet blir en härligare resa om man med glädje delar den med andra, möter människor på deras nivå och klappar sig själv på axeln så ofta man kan. Var stolt, var snäll och omtänksam, mot dig själv (också!!)

Keep light, Love and joy close and open in your life!

Life is not measured by the numbers of breaths we take, but by the Moments that take our breath away!

ANNONS
Av Johanna Widoff - 24 november 2013 02:11

I den mörka vinternatten lyser himlens alla stjärnor desto klarare.
Jag försökte skriva redan tidigare.. men av så blev det inte så, elektronik o grejer...

Hemma ligger min fina familj tryggt och sover. Jag blev utringd och ombedd att ta ett extrapass och kände att jag självklart gärna ställer upp ändå! Jag får sova mer... Någon annan gång, egentligen är jag fortfarande trött sen tidigare pass, men det går bra! Som sagt, inställning!

Helg, tid tillsammans och bara vara. Värt så otroligt mycket! Nog för att jag petar in sådana stunder i vardagen när helst det går också! :-)

Det innerligt vackra och sköra, kärleken när barnen somnar tätt intill, pussa pannan, stryka kinden och stoppa om de. Dröja kvar i lugnet och tryggheten i sömnen, överväldigad av all den varma kärlek och instinktiva beskyddande man känner för sina barn. Ibland skulden för någon stunds känsla av otillräcklighet. Ofta den glädje man delat under dagen, eller tanken på en fråga eller uttryck som de använt sig av under dagen....

Älskade barn, ni växer ju alldeles för fort!
En skolflicka som lär sig växer och utvecklas varje dag. Prövar sina vingar, svävar en stund, för att sedan försäkra sig om att inte ha kommit bort för långt. Så stor, men ändå lite liten ibland. Den egna personen, Alla känslor och tankar, vilja och egen kraft som ska mätas och hittas plats i världen. Jag älskar dig och allt som du är fantastiska barn! Jag är så stolt och så glad som får vara en del av ditt liv, finnas till för dig!
Min dagis tjej, mamma hinner inte med när du växer så fort. När du nyss låg så tryggt i min famn, så liten och underbar... Nu när du springer fram genom livet, så full av kolkhet, godhet och nyfiken som bara den. Så omtänksam och givmild som du är, så full av glädje!!
Jag älskar dig och allt som du är min enastående flicka! Jag är så glad och så stolt som får vara en del av ditt liv, finnas till för dig.
Högst älskade barn, jordens och himlens allra största skatter. Det går inte att ge ord till allt jag känner för er, för hur glad jag är över er eller hur otroliga ni är. Att få ha er i mitt liv är berikande och fantastiskt, jag får lära mig så mycket och jag hoppas att ni känner all den kärlek och trygghet jag önskar ni ska omges med.
Jag vill se er sväva, flyga fram, fulla av all styrka och skönhet jag vet att ni bär inom er.


Efter omkastning i dagsplaneringen, för så blir det ju ibland! Blev dagen och kvällen ändå himla bra. Fastän man ibland tänkt sig något och sett fram emot, får man finna sig i omständigheterna och göra det bästa. Promenad, skratt, tända ljus och myskväll med familjen är ändå det allra bästa! <3

Början av veckan fortsatte lika bra med träningen, Love it! Styrkan i kroppen, den synliga förändringen (även om det inte sker mirakel över natten, en definitiv skillnad!)
Måendet, glädjen, orken!!
Hemmaträning går bra bara man sätter tanken till det, mål, struktur och planering! Skippa undanflykterna och gör det! :-)

Nu har det dock blivit någon vilodag. Känn din kropp och lyssna! Vila behövs också - balans! Tänker inte bli sjuk och motar detta med all kraft jag kan! Men med snoriga näsor och rossliga halsar får vi se hur det utvecklas...


Jul jul strååålande jul, gläns över viiiita skooogar.... Julmusik, julpynt, julkort, juleljus, julgodis, julbak, julpyssel, julklappar, julgran, julskinka, julrim, jultomte...!!! Julkänsla!
Mer snö som glittrar och knastrar. Pulkaåkning så det kittlar o magen och äppelkinderna lyser. Värmande filtar och tända ljus. Här ska pysslas och pyntas, bakas och mysas!

Solskens stunder och mer kärlek än någonsin <3 styrkan i varandra.

Ostgratinerat vitlöksbröd
Hemmagjorda hamburgare med egen bakat bröd och goda grönsaker
Mjölkchoklad pannacotta med hallon

Av Johanna Widoff - 22 november 2013 04:20

Det finns många sjuka människor, många som har ont. Det finns många utan tillgångar, andra som går hungriga. Det finns familjer som inte kan köpa eller ge saker till sina barn. Andra som lider av sorg för någon eller något som gått förlorat.

Det finns stunder när ens lilla barn är sjukt, matt och trött. Stunder när ens lilla skatt har ont av något eller gör sig illa. Stunder när ens lilla blir nästan stor och känner sig ensam och förvirrad när världen är så stor, för att kärleken tar slut, eller av andra rädslor.

I vissa situationer, med vissa personer och människor, som står oss nära eller som vi nyss mött, påverkar oss och berör oss långtiinombords. Vi vill lyfta deras bördor, bära deras smärta, ta över deras sjukdomstillstånd eller hela deras sår och sorg på något sätt. Det är sällan vi känner att vi kan det. Sällan vi känner att vi ger den hjälp vi borde, den hjälp vi tror behövs.

Jag tror samtidigt att bara man vågar, kan man, ger och lyfter man, långt mer än vad man någonsin skulle kunna tro. Ge av det du har, ge av det du kan ge.

Av Johanna Widoff - 22 november 2013 03:49

Vad som ger tillfredsställelse, att ge andra det vi har att ge;
vår tid, intresse, berättelser.
Ett meningsfullt liv:
Ägna dig åt att älska andra, ägna dig åt din närmaste omgivning
och ägna dig åt att skapa något som ger dig mål och mening.
Briljera inte för folk i toppen, de ser ändå ner på dig.
Briljera inte för de längst ner, de kommer bara avundas.
Bara ett öppet hjärta gör dig till allas like.

Gör sådant som kommer från hjärtat!Ja... Tänkte göra lite "fint" med funktionerna på sidan, men det samarbetar inte som det verkar.

Tänk vad vi påverkas av. Vad vi låter oss bli påverkade av och hur vi påverkar vår omgivning på olika sätt. Berör mer eller mindre. Söker kontakt, uppskattning, gemenskap. Bekräftelse....!!
Utifrån vad jag skrev först i inlägget är det värt att tänka lite på, tycker jag.
Jag vill redan läsa boken en gång till, fastän jag inte ens läst ut den än.

Den här veckan har gått så fort. Swish bara. Helgen kvar. Kan vara de bästa dagarna. Om några dagar är bättre än andra? Varje dag blir ju vad man gör den till!
Vila, tillsammans tid. Fina stunder. Jag längtar redan tills det blir Dag igen. Tills jag får krama om er. Höra er berätta om någon av era tankar. Se er greja och göra på ert alldeles eget sätt. Dela er glädje för något. Kanske besvara en fråga eller förklara varför någonting är just som det är. Skapa något tillsammans.

Det är mörkt ute och tusen lampor lyser upp som små stjärnor som fallit ner. Jag har så mycket jag skulle vilja skriva om. Så många ämnen att fundera över. Så många böcker att läsa. Så mycket mer jag vill veta om.

Det svåraste med att vara förälder borde vara att man måste ta farväl. Det svåraste är rädslan och oron. Det svårare att det bara är ett lån...

Att leva med barn, att vara mamma och förälder och bonusmamma. Det är så svårt och så upplyftande underbart på samma gång. Att vara rättvis. Att planera och se efter. Att släppa och hålla kvar. Att finnas till och låta vara, uppmuntra och stötta eller hålla tillbaka ibland. Att dela sitt liv, sin tillvaro och hela sitt hjärta. Det är storslaget!!
Men att bara vara del av hälften, att bara se och veta av halva av något gör det hela så mycket trixigare, för tänk om det fanns sätt aty förbinda och länka samman två sidor som gör en helhet. Alla behöver känna sig hela. Det är ansträngande att dela upp, separera och göra skillnad på allt.. Tänk att överlappa det som är delat, så att det gick hålla ihop...

Nu börjar huvudet bli riktigt trött. Har massor jag vill göra. Många skapande kreativa tankar. Spännande och upplyftande. Jag har målat i veckan. Byggt till och med. Nu är det härligt små pyssel kvar. Måtte det bli så bra som tanken är! Jag vill skapa, jag vill ge, jag vill dela!

Av Johanna Widoff - 22 november 2013 03:14

Vissa stunder vill jag bara krypa ner hemma immun egen säng och riktigt kura ner mig sådär härligt skönt. Mär kroppen är trött. När huvudet är trött. När ögonen bara vill blunda och hela kroppen slappnar av.

Jag läser en bok. Gripande fantastisk och helt underbar fast så sorglig och klok och vacker. Rekommenderar er varmt att läsa den!

Så kom snön. Fluffiga stora flingor, yrande små kalla, och så blev marken vit, i alla fall lite grann. Jag önskar mer, vitt gnistrande härligt! Den känslan, när man ser ut genom fönstret och det faktiskt snöar. Årets första snö <3 det är en slags lycka i det!

Snöänglar, täckbyxor och barnens glädje! Det blir så mycket ljusare ändå. Fastän det blir mörkt. Friskt och härligt, busigt kul! Jag älskar att vara tillsammans med de här tjejerna alltså!

- Det finns ingen erfarenhet som går upp mot att ha barn. Det är ALLT. Ingenting kan ersätta det.

Sex nätter på två veckor. Det är rekord för mig i natt pass på den tiden. Det känns förvånansvärt bra. Vilken inställning, det glädjer mig!

Mer ord och tankar senare...

Av Johanna Widoff - 21 november 2013 02:17

Jag skrev tidigare i veckan, förra natten. Men det blev visst inte publicerat... Jag tänkte nog läsa igenom en gång först, eftersom den där röda tråden är lite smått fransig och spretig, just nattetid (och ibland även annars för den delen).

Det känns verkligen som att det finns mycket att säga ibland. Medan det andra gånger är alldeles stilla...
Facebook och instagram visar delar och displayar det mesta och lite av varje. Det finns bloggar om nästan allt. Men var möts man på riktigt? Vem finns bakom allt det där?

Jag har läst artiklar om undersökningar på barns aggressivitet, som ökar av högt läsk, godis och socker intag. Hur barns hälsa negativt påverkas av sena kvällsrutiner och oregelbundna sådana också... Varför ges det så ofta belöningar eller mutor med sådant som förtärs? "lyssna nu så får du en glass sen" "nu ska vi mysa och äta godis" "skärper du dig inte nu så får du ingen efterrätt sen" ....
Vad lär det oss egentligen? Vad föder det för beteende??? Är det inte bättre att se på livet, gemenskapen, kontakten, respekten till varandra och mötet mellan människor, hellre än att "köpa" någon med en muta?! Speciellt våra barn!

Ja, helt ärligt skulle jag gärna, oftare träffa mina vänner. Tyvärr går man om varandra och låter livet på olika sätt komma emellan ibland. Eller så går man "på och av" olika tider och så vidare. Ursäkter ursäkter... Ibland är msn med på allt, andra gånger missar man det mesta.
Att jobba natt är (eller var?) inte alls min grej och nej, kroppen är väl inte jätte med på noterna än heller... MEN då får man sätta till lite vilja attityd och nya tankar!
Jag hoppas att jag kunnat få inspirera lite och tagga på det. För det är väl klart att vi ska stötta varandra när det tar emot?!?

Välj att se det du får och har, istället för det du om så missar eller saknar. Stirra dig inte blind på andras, vad det nu är, utan vänd på det du har till din fördel och glädje! Det är din tid och bara du själv kan förvalta den.
Dina möten. Dina tankar, bara du kan välja vilken känsla du vill bära med dig därifrån och vad du vill få ut av någonting.

Jag ska börja läsa mer böcker! Böcker som ger, berör, fyller på!
Jag ska pyssla och skapa mer, genom kreativiteten föds mer glädje och energi, genom den kan jag ge ännu mer!
Jag ska börja med yoga, bara r jag tycker det verkar så... Coolt! Behärskat, avslappnat, fokuserat och bra! Tror att det kan, för så verkar det, stärka kropp och sinne ytterligare med den närvaron!

Vem vill komma och fika? Eller behöver någon få hem lite hemma bakat, men har inte tid/ork att baka själv?! Jag har frysen full och den fylls liksom på hela tiden..!! Skulle gärna baka lite på beställning, för hemma bakat är alltid trevligt att ta fram, eller?! Bröd, bullar, kakor eller annat smaskigt!

Jag är så imponerad av mig själv. Shit så stark jag är egentligen. Jag ät färgstark och busig. Kanske inte alltid så stilren och elegant, men det kan inte alla vara heller, även om de är väldigt imponerande måste jag erkänna! Tur vi är bra på olika!
Presentkort på Lindex resulterade i klänning med edge (?) cool, busig och ny färg, för mig. Samt ny bh. Tur man vissa gånger får chans att unna sig... Jag är faktiskt dålig på det annars, när det gäller sådant nytt i alla fall. Prisar liksom lite det här med secondhand!! Värdefullt för plånboken och miljön!! Dessutom gillar jag sällan det i butik som är lite för mycket ibland, eller för lite för den delen :-p (inte för att det vräks kläder jag var på väg att skriva om nu...!)
Hade tänkt skriva om min förmåga att ställsom, tänks positivt och göra det mesta av situationen. För det är en styrka värd att prisa! Eller?

Jag grät Första gången jag jobbade natt (den andra i rad alltså). Det var så plågsamtjobbigt! Hade knappt alls sovit på dagen mellan och inte natten före jjobben heller. Visst är vissa nätter fortfarande inte helt lätta. Men det går riktigt bra ändå! Jag hoppar mellan avdelningar, tar mig an nya uppgifter och vågar fråga och greja även om jag inte "är hemma".

Nu ska jag bjuda på lite bilder och kanske eftertänksamma (kloka rentav?) ord.. Bara för jag blir så glad av bilder själv. Önskar er en fin natt och solig morgondag.

Mer snö önskas! - Tack!!

Även små stenar kan bli spännande berg att bestiga. Även de största berg kan vara en kulle att springa uppför eller rulla ner längs.. Och tänk vilken utsikt msn kan beskåds, när msn väljer att se den...

<3 solsken och vackra stunder

Ibland får man lägga huvudet på sned eftersom tillvaron svänger lite emellanåt...

När man tittar så bjuder världen på storslagen skönhet, även där man inte väntar sig någon...

Av Johanna Widoff - 14 november 2013 04:16


En dikt jag tycker mycket om, hoppfull, betryggande och vacker...

Var inte rädd för mörkret,
ty ljuset vilar där.
Vi ser ju inga stjärnor,
där intet mörker är.
I ljusa irisringen
du bär en mörk pupill
ty mörkt är allt som ljuset
med bävan längtar till.
Var inte rädd för mörkret,
ty ljuset vilar där,
var inte rädd för mörkret,
som ljusets hjärta bär.

(bilder i inlägget är lånade från Google)

Lyssna till ditt hjärta och följ dina drömmar. Ta ut lycka och glädje i förskott och ta alltid vara på solglimtarna.
Dröm och sikta mot månen! Missar du, landar du bland stjärnorna <3

Tänk ett hus, ett litet hus i skogen. En gård, med gärsgård runtom, fruktträd, ladugård och några djur. Ett gammalt charmigt hus med rosor och bärbuskar, intill en ljus skogsdunge och en stor klättersten. Ett litet hus i skogen, intill en varm liten sjö med roddbåt i och sandbotten... Ett litet hus med skrymslen och vrår, där lekar tar tar liv och äventyr formas. Ett litet hus i skogen, alltid med en härlig doft av värme glädje och kärlek.

Tänk ett öppet luftigt kök. Egentligen inte något modernt, utan vackert med skavanker och sin enkelhet. Inbjudande, med värme och karaktär. Lätt rustikt. Där det skapas formas skrattas och bjuds...

Tänk redskapen i läckra färger, goda funktioner, som höjer tillagningen och bakningen. Som möjliggör nytänkande och smaksensationer...

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Familia Omnia Mea     med Blogkeen
Följ Familia Omnia Mea     med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se