Familia Omnia Mea

Senaste inläggen

Av Johanna Widoff - 14 november 2013 02:37

Kanelknäcke är gott att knapra på! Har du inte smakat, gör det! Gott som det är, eller med pålägg. ;-)

Tänker ganska mycket på vad man tänker på. Vad vi väljer att bära för tankar, vad vi sparar, vad vi upprepar eller ältar, det som glöms bort, eller saker vi lyckas komma ihåg men inte förstår värdet i att behålla... Funderar över hur mina tankar påverkar mitt mående, hur jag genom att välja tankar, formar mitt sätt att se, på mig själv, andra, en händelse eller livet självt i både stort och smått. För visst påverkar det i allra högsta grad!
De dagar jag väljer att klamra fast vid en negativ tanke, de gånger jag håller kvar vid något jag blev missnöjd med.. De dagarna blir helt enkelt mera grå-bruna. Medan dagarna jag förmår släppa saker som inte hinns med, en öm tå eller uteblivet, vad det nu kan vara, blir så mycket bättre!

Det är detsamma i relationer med andra. Väljer jag att fokusera på, tillexempel att jag inte alls gillar en persons sätt att sköta något på, kommer jag mer troligt reagera negativt även om denne gör något bra. Väljer jag att fokusera på en persons "skönhetsfel", kommer jag missa det vackra. Väljer jag att enbart tänka på gången när vi gick i klinch, är det högst sannolikt att vi blir osams och missförstår varandra, igen!! Istället för om jag väljer att släppa det, gå vidare och tänka något gott, kommer jag uppleva någonting positivt nästa gång. Våra tankar drar åt sig det vi tänker på. Attraktionskraft!!

Tänk gott och gott ska komma till dig!
Tänk att du klarar det och du kommer mera troligt att göra det. Tänk gott om andra och de ska visa dig sina goda sidor! För, helt ärligt, det du tänker på speglas i ditt sätt att vara och göra, vilket i sin tur reflekteras emot dig i den du möter. Ganska bra tänkt.

På så sätt kan man faktiskt få så mycket mer, och på något sätt, genom att "ändra sig själv" (åtminstone i tanke) även ändra andra. Finurligt!

ANNONS
Av Johanna Widoff - 14 november 2013 02:15

Då vill vi vänta på julen vid ett brinnande ljus...
tänd ett ljus för allt du tror på, för den här planeten vi bor på...

Det blir allt kallare ute, frost och is klär världen morgon och kväll nu. Vägarna blir hala och snart kommer väl ändå snön?! Jag delar Barnens längtan och all den glädje som ryms i den första snön, när världen blir gnistrande vit och förtrollad.
Samtidigt vet jag att det innebär bökiga kläder, stundom kyla, halka och att det blir svårare och tar längre tid att ta sig fram... Å andra sidan blir det ljusare igen, vackert och inbjuder till så mycket härligheter, såväl ute som inne.

Jag går min tredje natt, förvånansvärt bra går det. Hoppar runt endel mellan avdelningar och våningar, nattjobb ger spår i kroppen, men det går... Tänk vad man kan vänja sig vid och ställa in sig på... Våra kroppar är ändå finurliga och fantastiska! Älska din kropp lite mer och ta hand om den!! Din kropp bär dig genom livet och du har bara en - var rädd om den!

Idag sken solen så härligt och efter dåligt med sömn och nätter bakom stenväggar behövde jag rymd och luft, sträcka ut och få fart under fötterna. Löparskorna på och solen i ansiktet <3 Benen var lite tyngre och inte lika snabba som vanligt. Men det gick framåt och härligt var det!
Blev lite intervaller och bara njöt av frisk luft och solsken.

Har inte riktigt hunnit och orkat med delar av vad jag hade velat, men veckan är inte slut än. En del planer pyssel och fix som ska göras... Älskar tiden före jul!
Nu ser jag fram emot helgen och bara vara med Felicia <3 tar till vara på tiden, stunderna, det är det som är viktigt! Men nu längtar vi till nästa vecka... Så svårt när min lilla tjej bara längtar och vill, saknar och det är klart inte så lätt att veta och förstå hur det är, eller varför :-/

Ta hand om er i kylan, var rädd om varandra!

När orden inte räcker till. När känslorna tar över. När världen är oändligt vacker och stor och skrämmande på samma gång. Så skört och ömt, älskat och dyrbart. Något så starkt och viktigt, för litet blir stort och stort blir litet. I ett barns magiska värld, fullt av äventyr och förundran. Jag är lycklig som får finnas till för dig. Lycklig som får följa din väg och dela allt detta med dig. Min starka modiga flicka. Om du bara visste hur mycket jag älskar dig. <3

Till stjärnorna och tillbaka, över alla berg och hav <3

ANNONS
Av Johanna Widoff - 12 november 2013 05:45

Vad brinner du för? Var finner du din motivation? Vad triggar och peppar dig?

Eftersom det är så individuellt vad man har som morot och drivkraft är det viktigt att stanna upp och se till sig själv! Inte bara stressa på i någon annans fotspår eller ta något som låter bra, för det håller ju inte i längden. Och din hälsa är ett långtids projekt, något pågående, något fortlöpande för att det ska hålla i sig.

För mig har det aldrig handlat om vikt, förutom när jag tvunget skulle gå upp mot en friskare kropp då. Har aldrig haft våg hemma och väger mig väldigt sällan. Det är inget mått jag vill gå efter för det säger liksom inget om hur jag mår, knappt hur jag ser ut heller.
Känsla, klädstorlek och måttband tycker jag är bättre i så fall. Men återigen, man måste hitta din motivation. Vill jag komma i något visst plagg, klara av att genomföra en speciell tävling, orka något visst jag inte mäktar med idag eller helt enkelt ändra livsstil för att må allmänt bättre. För några kommer det vara en resa mot en målvikt. Alla har olika utgångspunkt, olika bagage.

Utan motivation eller mål är det svårt att veta vart man ska Och vilka redskap som behövs för att ta dig dit.

Jag gillar blandad kompott, läsning och massor av inspiration och kunskap så det rinner över, men då kommer man också till det kanske svåra, man måste sålla och välja vad man tror på också.
Enbart med hjälp av kosten kan man komma långt! Men träningen och VILAN är så klart viktig den med. Gör med glädje, så kommer du ännu längre, varför lagom är bäst att börja med. Att inte mäta sig mot andra utan bara utgå ifrån sig själv. Börjar man på "noll" kan man bara gå uppåt från det och då räknas alla framsteg! Sätt inte för stora krav i början, utan glädjs åt varje steg i rätt riktning.

Det är spännande att se hur vi går igång på olika saker. Tyngdlyftning, löpning, extremsporter, pass av olika slag, ute eller inne...

Saker tåls att upprepa innan de fastnar. Bara en sådan sak som att äta för att det råkar finnas hemma, för att man blir bjuden eller ta en två tre extra, bara för art det ändå ligger där på bordet/i skåpet. Istället för att stå tillbaka och känna efter om man faktiskt är sugen, om jag faktiskt vill ha den, just nu. Jag har kommit på mig själv ibland nu med att faktiskt avstå. Jag är inte sugen. Vill faktiskt inte ha, väljer hellre något annat. Det känns för himla bra att göra det valet, för min skull!

Familjen har godis stop nu. På prov fram till jul med tanken att fortsätta. Egentligen baraen onödig onyttig utgift, som egentligen inte smakar så gott och inte heller tillför något. Till jul får vi baka hemmagjort, för vi älskar att baka och vara i köket, men då blir det en gemensam sak av det. (sen trycker man ju inte en påse hemmabakad utan tar lite till en fika stund någon gång).
Hejja familjen!! Tror inte ens vi saknar det, väljer goda frukter och myser på annat sätt istället, jag blir så himla stolt över tjejerna!! (jag har aldrig varit godis fantast ändå).

I alla fall, motivation. Passion. Driv och målmedvetenhet. När jag kommer igång med träningen och väcker känslan i kroppen igen. (jo för ibland kommer livet, orken eller saker emellan, och ibland behöver man skylla på det eller ladda om för nya krafttag). Då följer kosten med på köpet, för mig. Jag blir mindre sugen, jag gör bättre val för mig och mår i stort mycket bättre hela jag.

Jag blir gladare. Starkare. Jag blir mer positiv. Jag får bättre tålamod och sover bättre. Jag blir en bättre förälder och medmänniska. Och det är vars lite av allt positivt som blir och märks även på lång sikt.

Nu börjar det kännas som natt svammel och blir bättre att sluta. Snart är det morgon på riktigt och jag får åka hem. Hoppas celciusen inte stressat igång kroppen för mycket.. Den blev lite senare än vanligt så får se. Sist lyckades jag sova fyra timmar i sträck, sen blev jag väckt och skulle upp ändå... <3 Hhoppas nu på en natt till och då behövs sömnen. Skönt att börja veckan med två pass så är jag halvvägs mot något "bra" ;-) snart jul och annat kul, vad jag än tycker om det så måste man ju ha pengar!!
Trivs i alla fall bara bättre och bättre :-)

Tjingeling

Av Johanna Widoff - 6 november 2013 16:16

Finding home all over again. Finding myself reborn.

Finding my heart, my happy place.

 


Jag trivs i köket. Där har jag mina träningsredskap, och lite utrymme, där kan jag skapa och exprementera. Där möts och delar man så mycket. Liksom kärnan som när och skapar, där man möts och samlas...


Det har bakats mycket senaste tiden. Jag har tagit tag i träningen, igen. (happy) Utan träning strejkar hela mitt jag. Tabata är verkligen super!! Poppig musik, hög puls och starka muskler ;) Jag blir lyckligare när jag tränar! (och bakar, skrattar, kramas och viktigast, har mina vackra fantastiska flickor hos mig). 


Den här veckan har varit en bra träningsvecka. Energin är tillbaka! Till motsatsen förra, jag blir tokig, hela kroppen skriker och jag blir sur, när jag inte tränar. När jag glömmer att prioritera mig och träning. När jag glömmer hur skönt det är och jag låtsas att tiden inte räcker till - för det gör den ju egentligen! Finns många snabba pass man kan köra på under 30 min och bli riktigt svettig av!

Vardags motion, frisk luft med mycket tid ute och promenader, gärna långa riktigt snabba, som tillägg till styrketräningen och en löprunda emellanåt (blir lite färre sådana nu då jag inte har riktigt bra kläder för höst och vinterlöpning... tyvärr).

Har lite tankar om vad jag vill införskaffa för att kunna få ut ytterligare lite av hemmaträningen. Men vi får se när det blir. Man vill ju så mycket! ;) 3 kg hantlar och 5 kg viktskiva samt vrist vikter 'a 1,5 kg, rockring, stol och yogamattor kommer man ganska långt med. Och den egna kroppstyngden inte minst!! Musik på det och en stark vilja!


Jag vill få med familjen på noterna och uppmuntra de till samma hälsosamma val och tankar. Lära barnen redan från början om den positiva inverkan träning (eller rörelse i alla fall) har på hela livet. (sömnen, humöret, ork, styrka, gemenskap, GLÄDJE mm mm.) 


Dessutom har jag plockat fram lite av mina pysselsaker. Har ju ett rum till tjejerna och mig med massor av olika hitte på saker. Sen har jag lite smått som jag köpt hem, till mig. Sådant små pyssel, målningar och annat som bara jag får göra. Det ger näring åt min själ. Det mår jag bra av att gräva ner mig i, hellre än något tv program som brusar på tvn. Plockat fram någon bok också som jag hoppas kunna börja läsa i. Men jag läser verkligen bara i perioder, vilket är synd, för det är en förundrande värld!


Veckan har bjudit på nya, goda, maträtter. Äntligen! Ibland känns det som att det bara blir mest sam samma. Nya smaker, rätter och olika slags mat vill jag ha! Men gärna lite enklare ändå och inte hur tidskrävande som helst... Idag gjorde jag piroger... haha Ganska så pyssligt och många moment. (bara hoppas det blir gott nu också!

Gjorde även en ny fiskrätt, som garanterat kommer göras fler gånger, så gott!


Det blir mest nattjobb nu. Pendlingen går bra. För det mesta hinner jag ju lägga barnen innan, vilket känns jätte viktigt <3 Så kommer jag hem till frukost och morgonfix, hinner vara med på båda och ändå inte hämta speciellt sent. Win win! Men, stort men. Kroppen gillar det inte. Vara vaken ett dygn tycker inte kroppen om, även om det att vara vaken faktiskt går bra, långt bättre än vad jag trott förut (men jag är en morgon människa, jag vill och behöver och måste ha ljus!) Så kroppen vill liksom inte sova på dagen. Illa!

Lägger mig, blundar och det är så skönt, för somna gör jag så klart! Men sen.. då vaknar jag bara, flera gånger, kroppen vill upp! Att inte sova, vila och få den återhämtningen sömnen ger sliter så klart, i huvudet också. Att sova är viktigt - sov sov sov!!!

Kommer in i jobbet allt mer, även om jag får hatta runt mellan avdelningar och inte riktigt "blir hemma" någonstans. Men med rätt inställning och min vilja att lära och att vara öppen, så löser sig det mesta och blir bra ändå.


Mer en annan dag...


Tänk vilken lycka

i att ha fler som älskar mig,

som bryr sig om mig,

fler som finns där för mig,

som ser mig!


Tänk vilken lycka

att ha fler som vill mitt bästa

som vill skämma bort mig ibland

som vill komma på uppvisningar och avslutningar!


Tänk vilken lycka

att alltid ha någon att vända sig till

att ha någon som kan något om annat

att se en bättre del av världen

att lära sig öppna sitt hjärta för andra

för alla är olika

och det är bra

för då kan vi så många olika saker.

 

 

Av Johanna Widoff - 5 november 2013 03:19

Passat på att klura på bra uppvärmning och upplägg imorgon... Utsätta "någon" för tabata intervaller om 35 - 10 på 13 eller så övningar för helkropp. Detta avslutas med att köra mot varandra i planka, dips, upphopp och jägarvila.

Träning senare i veckan hoppas jag blir intervall lekar och uppdelade muskelgrupper. (upplägg på det senaste mottages tacksamt!)

When It's no need for more words...

Good words

Inspiration <3

One step at a time...

Av Johanna Widoff - 5 november 2013 02:04

Det pirrar av snö och jul längtan, för jo, nu vill jag ha knarrande snö och en glittrande vintervärld. Det är så grått och mörkt nu när löven fallit och allt är sådär grå brunt... Jag längtar till julpynt och pyssel, bak och dofterna som sprids. Förväntningarna, hemlisar och förberedelser. Planeringen och julklapps inköpen.
Extra mycket hjärta och omtanke i år. Kluraro ch funderar. .. Att ge till de man älskar och bryr sig om, dela deras glädje.

Jag vill ut i pulkabacken, bygga snögubbar och åka skidor! Värma oss med varmchoklad och ljus som lyser upp i tillvaron. Krypa upp tätt intill varandra och bara vara i stunden. <3

Måndag och ny vecka. Kommit på att de utlovade bilderna uteblivit... Men det kanske ordnas i efterhand...
Veckan började bra, Felicia börjar morgnarna med stök i sängen och skön sång, ungefär två rader som går på repeat, ganska högt (det ska ju höras ordentligt?!), ganska för tidigt och tillräckligt länge för att man ska bli lite små knäpp och rörd på samma gång över engagemanget och hängivenheten. Hon går verkligen in för det! <3 det är i alla fall kanske tre olika sånger hon byter mellan, men kanske två tre rader av dessa som upprepas med en knorr egen tolkning. MammaHjärtat blir allt varmt ändå!

Sång och skratt mot dagis som avslutades med kram och gos kalas före promenad och hemma träning. Hejja!
Lite tråkigt ibland att hoppa runt hemma, men musiken hjälper! Skulle vilja gymma gå på pass eller simma ibland! Men hemma träning är bra, lite svårare ibland med motivationen bara :-/ pepp pepp pepp! Älskar känslan efter, ta ut kroppen, känna styrkan!

Nu jobb natt. Kroppen gillar det inte men det går riktigt bra att vara vaken ändå! Dock jobbigt att rubba dygnsrytmen så :-/

Idag har jag skrattat njutit och känt en värme långt in i själen. Det finns saker som säger mer än ord. Handlingar som berör och stunder som tar en till stjärnorna<3

Drömmar om framtiden... Att vara i nuet... Njuta av stunden... Lära av det som varit...

Fläktsystemet eller vad det är surrar som bara den i det här rummet, jobbigt för man blir rätt trött i huvudet av det. Vill ha något att läsa, sådär lätt men fängslande, som inte kräver så mycket men ändå berör... Haha vadå kräsen?

Felicia ville bara vara med mig på kvällen när det var sov dags. Det är skönt att kunna vara hemma vid nattningen. Vissa stunder är extra viktiga känns det som. Jag skulle visserligen vilja ha vara och göra allt. Samtidigt som det gångerna jag är hemma själv verkligen kan uppskatta det. När jag jobbar natt kan jag ju vara med både på morgonen och kvällen! Samtidigt blir jag ju lite knäpp av det - behöver verkligen lära mig sova på dagen! :-/

Får se hur jag mår när det blir morgon, om jag orkar leka "Pt" en stund före sängen.. Kanske får mig att sova bättre, värt att prova i alla fall!

Sov gott och på återseende ;-)

Av Johanna Widoff - 31 oktober 2013 04:46

För att bjuda på lite glädje och värme bland funderingar och höst kyla...


Nu börjar det kännas att natten går mot sitt slut och morgonen sakta närmar sig.
Det känns. Så jag har svamlat färdigt för nu.

Hoppas ni sovit gott i natt.

Happy Halloween?! ;-)

Kompisar <3 klok, stolt, trygg, glad och modig flicka! (mamman delar både stoltheten och glädjen!) Det är så fascinerande att se och dela..

Av Johanna Widoff - 26 oktober 2013 23:06

Det finns så mycket jag vill säga, det är så mycket jag vill ge. Hålla om dig, vara nära, se dig skratta och le! Det finns så många frågor och jag vill ge dig svar, men när jag inte kan får vi söka det tillsammans. Jag vill i allt jag gör visa omtanke och vägledning, stärka er och skapa utrymme att växa. Samtidigt får ni inte bli stora så fort, det är ju så härligt att få finnas och ta hand om er. Tiden går så fort och ni växer upp så snabbt.
I varje dag finns nytt att uppleva och lära. Jag älskar att se er glädje och dela livet med er! Stöttas och uppmuntra där det kan behövas. Stanna kvar, vänta eller bara vara vid sidan av ibland. Ett vaksamt öga, ett öra på spänn. Ett hjärta då till brädden fyllt, att det lätt hänt svämmar över...
Avväga tider för förmaningar och tröst. När det är bäst att bara finnas och lyssna. Eller där de rätta orden behövs.
Högst älskade barn. Om du bara visste hur älskad du är!!

Det är så mycket jag vill säga, så många gånger jag njuter av att bara finnas för att lyssna på dig. Att dela din glädje är himmelskt! Att bära din oro din sorg och de gånger du hat ont är hjärtskärande. Men det är livet. Liksom solsken och regn, det sliter och drar i oss, likväl gör det oss starja och får oss att växa och utvecklas.

Du strålande Lilla stjärna, om du bara visste hur enastående du är, alldeles unik och fantastisk, för att du är du!
Då speciell och värdefull för mig. Om du kunde se dig själv genom mina ögon och jag fick se värden genom dona ibland.
Tack för allt jag får dela och uppleva med dig. Det gör mig rik och saligt lycklig!


Ibland är jag orolig och fundersam. Att vara vuxen stor och förälder är inte alltid så lätt. Att vara barn och liten och på väg att växa upp är ibland lite svårt.
Man vill så väl och gör sitt bästa. Önskar och hoppas att det ska räcka... Med kärlek omtanke glädje närhet och gemenskap kommer man också väldigt långt. Tillåtelse, förståelse, respekt, acceptans, att lyssna och nu tappade jag bort mig lite :-/ (tröttis)

....
Våra vackra flickor. Systrar. Syskonkärlek. Systerskap, gemenskap, tjiv och tjafs, omtanke och skratt. Kramar och innerlighet, tillgivenhet. Saknad...

Så lika och så olika. Unika personligheter och individer. Olika viljor och behov, och samma.

# Trygghet, tillit, självklarhet, glädje, omtanke, närhet, försiktighet, mod, nyfiken, vilja, gemenskap, självinsikt, kärlek.

# Vänskap, skuld, osäker, glädje, frågor, närhet, omtanke, tillags, anpassning, kärlek, tuff, gemenskap, tvivel, vilja.


För trött för att få fatt på orden. Imorgon
Är en ny dag.
Idag var bra. Så bra. Jag är lyckligt lottad som har er i mitt liv!

Något som ibland behöver upprepas. Små vackra individer måste få utrymme att växa känna och lära sig utifrån sig själva och ta reda på just vad de själva tycker tänker och känner - och visas respekt för det!

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Familia Omnia Mea     med Blogkeen
Följ Familia Omnia Mea     med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se